boilesuri nadire vs boilesuri carlig

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

Cucu Ionel
Mesaje: 475
Membru din: Vin Ian 20, 2006 19:25
Puncte: 0
Localitate: Timisoara

Re: boilesuri nadire vs boilesuri carlig

Mesaj de Cucu Ionel »

Am incercat cele de squid si se exfoliau, in cateva ore se desfaceau complet. Am incercat si scopex, acestea se umflau la inceput, se inmuiau treptat si apoi incepeau sa se dizolve
Fir intins

Valerian
Mesaje: 128
Membru din: Lun Iun 12, 2017 19:53
Puncte: 0
Localitate: Cluj

Re: boilesuri nadire vs boilesuri carlig

Mesaj de Valerian »

Pe ce motiv interzic unii administratori aceasta gama de boiles ????

Avatar utilizator
ionut72
pescar de competitie
Mesaje: 2784
Membru din: Mar Oct 09, 2012 15:52

Re: boilesuri nadire vs boilesuri carlig

Mesaj de ionut72 »

Valerian scrie:
Lun Mai 06, 2019 10:08
Pe ce motiv interzic unii administratori aceasta gama de boiles ????
Pe motivul că, pe proprietatea lui, proprietarul/administratorul înstituie fix ce reguli vrea el.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

georgeRO
Mesaje: 109
Membru din: Dum Mai 03, 2015 16:44
Puncte: 0
Localitate: Ploiesti

Re: boilesuri nadire vs boilesuri carlig

Mesaj de georgeRO »

Valerian scrie:Pe ce motiv interzic unii administratori aceasta gama de boiles ????
Pentru ca sunt romanasi.

Avatar utilizator
Alin Ștef
Mesaje: 10
Membru din: Sâm Mai 11, 2019 20:16
Puncte: 0

Re: boilesuri nadire vs boilesuri carlig

Mesaj de Alin Ștef »

paul.alecs scrie:
Dum Ian 20, 2019 22:24
Salutare prieteni pescari, poate pentru unii dintre dumneavoastra pare o intrebare idioata, dar am cautat sa ma documentez cat am putut de mult cand vine vorba de bilele folosite intr-o partida de pescuit si nu am facut altceva decat sa incep sa-mi pun tot mai multe intrebari. Am reusit sa inteleg in mare cam ce inseamna o bila de calitate, am cautat in varful de gama al producatorilor de pe meleagurile noastre si am decis sa pornesc la drum cu bilele baietilor de la Carping. Am gasit acolo varful lor de gama, si am ales sa merg pe partea de meat si icebreaker, ce vor fi puse pe firul de par, pentru nadire am sa folosesc pelete, mix de seminte, groundbait....si am ajuns la partea cu bilele pe care ar trebui sa le folosesc la nadit (saculet solubil sau, dupa caz, amestecate printre pelete sau sfaramate printre goundbait).
Ce ma intereseaza mai mult este cat de mult conteaza calitatea bilelor pe care le folosesc la formare patului de nada, am tot citit si am auzit de bilele celor de la Decathlon care ca si pret sunt mai mult decat accesibile, pot avea rezultate bune prin formarea patului de nada folosind acele bile low cost?
Salut, Paul.

Sunt mai multe lucruri de luat în considerare aici:

1) durata partidei de pescuit - sesiunile scurte de pescuit necesită un boilies produs dintr-un mix cu multe elemente solubile, care emană repede. Nu ai timpul necesar pentru a aștepta ca bila să se ”activeze” în apă (așa cum se întâmplă cu boiliesurile deshidratate, de exemplu).

2) lacul pe care se va pescui - ce densitate de pește are, cât de mult este pescuit cu boilies, cum este peștele obișnuit să mănânce. Exemplu: dacă se pescuiește foarte mult plantat pe lacul respectiv, prima mea grijă ar fi să nădesc cât mai localizat și structurat pentru că este foarte posibil ca peștii să se hrănească pe ”farfurii de nadă”. Practic, dacă nu ai navomodel, trebuie să îți alegi repere pe malul de vis-a-vis, să clipsezi firul și să încerci pe cât posibil să nădești cât mai exact, în același loc.

3) în strânsă legătură cu durata partidei, peștii pe care îi vizezi - chiar dacă discuția referitoare la tehnicile de selecție ale peștilor diferă de la un pescar la altul, o bilă dulce, pe bază de carbohidrați, va mări destul de mult șansele ca peștii prinși să fie de talie mai mică. Astfel, depinde de obiectivele tale - ori vrei să prinzi mult, ori mai puțin și mai calitativ. Totuși, a doua parte este greu de obținut și include și ea mulți alți factori.

Rezumând, răspunsul ar putea fi așa:
1) Vreau să prind pești mulți într-o partidă scurtă: merg pe un mix de nădire cu semințe și solubile, iar la cârlig cu pop-up-uri/ solubile activate / plastice. Solubilele cu care nădești să respecte principiul de mai sus - să fie de viteză și să emane repede. Ca truc, le poți ține 20-30 de minute în apă de baltă înainte de a le nădi pentru a fi deja activate și a mai salva niște timp.

2) Vreau să prind pești mai mari și nu mă interesează cantitatea - merg pe un mix de nădire format în mare parte din boiliesuri. Renunț la solubile, merg doar pe bile tari, care să fie dintr-un mix bine echilibrat nutritiv. La cârlig, nu aș mai merge pe bile ”dipuite de cârlig”, ci pe cele cu care nădesc. Poate doar mai mici sau cu distanță mai mare între cârlig și boilies.

Fire întinse!
Un pescar bun de crap nu are secrete, ci intuiție.

Valerian
Mesaje: 128
Membru din: Lun Iun 12, 2017 19:53
Puncte: 0
Localitate: Cluj

Re: boilesuri nadire vs boilesuri carlig

Mesaj de Valerian »

A este boilesurile sant facute in Olanda (Kcb baits)??????

catalinSM
Mesaje: 309
Membru din: Dum Ian 26, 2014 15:22
Puncte: 0
Localitate: Satu Mare

Re: boilesuri nadire vs boilesuri carlig

Mesaj de catalinSM »

Te-am prins banditule! Deci asa pescuiesti tu la Moftin. Te spun lui Mosu. :evil: :evil:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”