Informație!

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Avatar utilizator
zuuluf
Mesaje: 533
Membru din: Joi Aug 05, 2010 18:08
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Informație!

Mesaj de zuuluf »

Bună ziua, vrem sa plecam vineri pe 7 iunie, la Dunăre, zona murighiol, Sfântu Gheorghe, îmi poate zice cineva dacă Dunărea este tulbure sau crescuta? Ma interesează și starea drumului dacă se poate, o sa intram și cu remorca, aștept mesaj, mulțumesc frumos!
Voinescu Ciprian

mihai chirita
Mesaje: 7
Membru din: Lun Apr 16, 2018 0:50

Re: Informație!

Mesaj de mihai chirita »

Buna seara,

Da,Dunarea este si tulbure si crescuta.Foarte crescuta,daca ma pot exprima asa!Si creste in continuare...
La Tulcea a depasit cota de atentie...Amanati plecarea,pt.ca mergeti degeaba,Dunarea zburda vioaie pe pajisti,unde de obicei pasc vacile!La fel si pestii!
Bine,e doar un sfat,nu trebuie sa il si urmati,dar acum pe unde ati merge cu masina,trebuie sa navigati cu barca!
Pana nu ajunge la o cota de 195-192 la Tulcea(si atunci apa e destul de sus),parerea mea este ca nu aveti ce cauta,cel putin pe Sf.Gherghe.
Si oricum,apoi va mai dura o perioada pana se usuca malurile.ca sa fie accesibile cu masina,asta daca nu aveti vreo senilata...
E foarte simplu,urmariti diagnoza si prognoza apelor Dunarii si cand cotele la Tulcea se incadreaza intre valorile mentionate mai sus,e de mers,insa pana atunci sfatul meu e sa stati acasa.
O seara buna.

Avatar utilizator
zuuluf
Mesaje: 533
Membru din: Joi Aug 05, 2010 18:08
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Informație!

Mesaj de zuuluf »

Bună ziua și mulțumesc de răspuns, ca informație sau ca estimare, dacă am amână plecarea la jumătatea lunii iunie adică încă 2 săptămâni, credeti ca s-ar mai putea schimba ceva în scăderea cotelor Dunării?
Voinescu Ciprian

Cucu Ionel
Mesaje: 475
Membru din: Vin Ian 20, 2006 19:25
Puncte: 0
Localitate: Timisoara

Re: Informație!

Mesaj de Cucu Ionel »

Dupa cum se prezinta vremea in Europa, cu multe ploi inca, mai ales prin tarile vecine, doua saptamani nu este un termen rezonabil. Apa este inca mare in zona Budapesta, dureaza cam o saptamana pana ajunge in tara viitura, depinde cat de mult este golit barajul de la Portile de Fier 1 si, mai ales, 2, s-o poata prelua ... Poate ar fi mai bine sa asteptati luna iulie, daca nu mai ploua intre timp ...
Fir intins

mihai chirita
Mesaje: 7
Membru din: Lun Apr 16, 2018 0:50

Re: Informație!

Mesaj de mihai chirita »

Buna seara,

Nu cred ca in doua saptamani Dunarea va ajunge la o cota care sa permita accesul pe mal si totodata,pescuitul.
La cum se prezinta cotele acum si dupa cum spuneam,prognoza este de crestere,probabil va mai dura aproximativ o luna,ca Dunarea sa ajunga la o cota rezonabila,asta cu conditia sa mai ploua doar o saptamana-doua...
Cotele sunt influentate de precipitatiile care cad in zonele pe care le tranziteaza Dunarea,Germania(unde isi are si izvoarele),Austria,Ungaria.
Deasemenea,Prutul si Siretul au o influenta foarte mare,daca precipitatiile sunt abundente in Moldova,in aproximativ trei zile,viitura ajunge pe bratul Sf.Gheorghe si la revedere pescuit!
Dupa cum va spuneam,abia de la o cota de 195 in jos,la Tulcea,putem vorbi de pescuit pe Sf.Gheorghe.Acum cota la Tulcea este undeva la 300 si ceva si mai creste,concluziile le trageti singur...Mai trebuie sa luati in calcul ca dupa ce se retrag apele,malurile sunt pline de aluviuni carate de Dunare,plus pamantul de pe maluri,care a fost transformat in noroi si care va va ingreuna maxim accesul,mai aes daca nu aveti 4x4.Credeti-ma,nu e prea placut sa ramai blocat in noroi si sa astepti ore sa vina un tractor,asta daca il gasesti!
Apoi depinde si ritmul in care scade apa,daca scade prea repede,nu e bine,pestilor nu le plac schimbarile bruste,apa care scade sau creste brusc,ii ,,zapaceste",ca sa ma exprim asa.Poate unii nu sunt de acord cu mine,dar eu asta am observat.
Greu cu pescuitul pe Dunare! :lol:
Urmariti cotele apelor Dunarii si luati ca etalon Tulcea si de la 195 in jos,va puteti gandi la pescuit,mai ramane doar noroiul de pe maluri!
O seara buna.

Sebi Barbuceanu
Mesaje: 127
Membru din: Mie Ian 30, 2019 23:54
Puncte: 0
Localitate: Braila

Re: Informație!

Mesaj de Sebi Barbuceanu »

apa e in continuare foarte foarte crescuta! nu se prinde!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”