Balta Puiești "La Genes"

Unde pescuim? Partide de pescuit. Comentarii, concluzii si recomandari pentru baltile de crap.

Moderatori: Dan Mateianu, Alin Galbenu, gor965

Scrie răspuns
bebe2011
Mesaje: 231
Membru din: Mar Aug 16, 2011 14:19
Puncte: 0
Localitate: Buzau

Balta Puiești "La Genes"

Mesaj de bebe2011 »

DOAMNE-Ajuta!Nu vreau sa fac reclama acestei bălți dar s-au schimbat atâtea lucruri aici încât cred ca e una din cele mai bune alegeri pentru o partidă de pescuit reusita.Merg pe această baltă de peste 10 ani,mi-a placut de cand am vazut-o,a fost un fel de dragoste la prima vedere.O baltă salbatica care imi aminteste de delta,departe de zgomotul civilizatiei,unde imi încarc bateriile de câte ori am timp.Pe vremea când am cunoscut-o avea pestele numărat, 2-3 prezentari in 12 ore era o zi de exceptie .Crapul era foarte rar,de o frumusețe extraordinara,un negru aramiu cu coada rosie,dar provocarea baltii era amurul.Am pescuit pe mai toate bălțile de top:Sarulesti,MVlasiei,Tancabesti,Peris,Darvari(pe vremea când mai avea peste)si am prins, sau am văzut prinși de altii, amuri de dimensiuni remarcabile.Dar ma credeti sau nu,la Puiești am avut in carlig unul sărit lejer de 20 kg.Asta acum 8 ani.Am avut un dril de 45 min,cronometrat de nevasta-mea,intrasem in apa,după ce am iesit m-i se incretiseră si talpile,nu numai degetele de la picioare.Cand simtea minciogul o tăia inapoi până în locul în care îl intepasem,de nenumarate ori,si se oprea exact într-un ghiol din malul opus..Nici macar nu reușisem sa-l vad.Am cedat nervos,l-am adus la minciog,am strâns frâna si l-am săltat de pe fund cu forta.Va spun sincer,când l-am văzut m-am blocat,asa ceva nu mai intalnisem.A stat o clipă nemiscat,ne-am uitat unul la altul,probabil nu i-a plăcut ce vedea,asa ca s-a intors,a rupt tija carligului si dus a fost.De atunci nu ne-am mai întâlnit dar stiu sigur ca încă e acolo,doar ca a devenit mult mai intelept.
Dar am devenit nostalgic si am deviat de la subiect.Vreau doar sa va spun ca vechea administrație nu făcea nimic pentru frumusețea asta de baltă,poate doar o coasă toamna. Populari,doar una in toti acești ani ,fortati probabil de faptul ca nimeni nu mai prindea nimic.
Acum cativa ani,nu mai stiu când exact, baltă a trecut in administratia altcuiva,Genes Florin.Desi a copilărit în zona mea,varsta diferită si anturajul au facut sa ne cunoastem tarziu,la concursuri,si sa mai schimbam câteva vorbe.Cand am aflat ca a luat-o el nu stiam daca sa ma bucur sau nu.
Dar ce a facut in anii ăștia ma face să-mi scot pălăria cu tot respectul.
Nu numai pentru faptul că a amenajat pontoane cu căsuțe si a facut nenumarate populari...ci mai ales pentru ca tot ceea ce a facut,a facut din suflet si cu pasiune și nu a stricat nimic din imaginea sălbatică a baltii.
Asa cum am spus la inceput,daca cineva crede că fac reclama baltii legandu-se de prietenia mea cu Florin,se inseala.
Prietenia dintre noi e doar una bazată pe respect reciproc.
Ba chiar mi-amintesc ca am avut o discuție mai aprinsă legată de regulamentul vechi.
Am uitat sa va spun ca sunt unul dintre pescarii care iau peste acasa,atât cât imi permite regulamentul,nici o coada mai mult.
Nu pentru că n-am ce manca,Slava Domnului,am mai mult decat e necesar.Si in afara de asta,nici nu mănânc peste,dar imi place sa fac o saramura prietenilor cu un peste curat,prins de mine.
Și mai e ceva ancestral,o mândrie a bărbatului care pleacă la vanatoare...si nu vine cu mâna goala🙂
O sa ma critice mulți de pe forum,dar mare parte dintre acestia fac acelasi lucru,numai ca nu recunosc.Dar nu e treaba mea,ipocrizia e ceva la moda.
Scuze...vorbeam de ciondaneala mea cu Florin..in vechiul regulament aveai voie sa retii 5 kg,dar cu condiția ca per bucata sa nu depășească 4 kg.
Luasem 24 h cu un prieten,două baterii si pescuiam in zona care acum se numeste"La Protocol".
Aveam dreptul la 10 kg de fiecare,conform regulamentului de atunci.
La finalul partidei eu aveam 21 crapi prinși din care n-am putut retine nici unul iar prietenul meu Cristi,24,din care a putut retine 2.
Regulamentul de acum e mai mult decat ok si s-au mai băgat în baltă câteva tone bune de crap.
Am deschis acest topic in ideea ca e bine sa se afle de această minunată baltă si sa se bucure de ea cat mai multi confrati.
Cu condiția să respecte strict regulamentul,altfel va avertizez...când e vorba de ciordeala,Genes se transforma...
Si poate cineva reuseste sa puna pe saltea amurul care mie încă mai imi provoacă insomnii.
Fir întins va doresc,DOAMNE-Ajuta!

bebe2011
Mesaje: 231
Membru din: Mar Aug 16, 2011 14:19
Puncte: 0
Localitate: Buzau

Re: Balta Puiești "La Genes"

Mesaj de bebe2011 »

Imagine

bebe2011
Mesaje: 231
Membru din: Mar Aug 16, 2011 14:19
Puncte: 0
Localitate: Buzau

Re: Balta Puiești "La Genes"

Mesaj de bebe2011 »

Imagine

bebe2011
Mesaje: 231
Membru din: Mar Aug 16, 2011 14:19
Puncte: 0
Localitate: Buzau

Re: Balta Puiești "La Genes"

Mesaj de bebe2011 »

Imagine

Avatar utilizator
Ionut C-tinescu
Mesaje: 182
Membru din: Vin Oct 05, 2012 19:25
Puncte: 0
Localitate: Galati
Contact:

Re: Balta Puiești "La Genes"

Mesaj de Ionut C-tinescu »

Săptămâna aceasta am ajuns pe Balta Puiesti "La Genes" din județul Buzău pentru o partidă scurtă de pescuit la crap de 24 h.

Din păcate, condițiile nu au fost tocmai optime pentru a prinde crap, noaptea, in jurul orei 0:30 având loc un cutremur destul de puternic, ce m-a trezit din somn.

Abordând corect pescuitul, am reușit să transform o partidă aparent ratată în una reușită.

Încrederea pe care am avut-o în proprietățile de atracție ale nadelor Claumar Pescar, calitatea ingredientelor, pescuind aproape de patul de nadă, mi-a fost răsplătiă într-un final.

Mă bucur mult că strategia pe care am abordat-o a funcționat, iar schimbările făcute pe parcurs, au contribuit decisiv la obținerea trăsăturilor.

De abia aștept să revin pentru o partidă mai lungă pe balta Puiești, unde m-am simțit excelent la fiecare vizită.
Cum s-a desfășurat partida și ce pești am reușit să prind, în link-ul de mai jos :

https://www.youtube.com/watch?v=qB3sC9ItV14
Fişiere ataşate
php1KNwK7AM.jpg
php1KNwK7AM.jpg (62.93 KiB) Vizualizat de 1341 ori
Membru Enjoy Fishing Club https://www.facebook.com/EnjoyFishingClubRo

Consultant Claumar Pescar www.claumarpescar.ro

Redactor Crapmania www.crapmania.ro

Canal Youtube https://www.youtube.com/c/PescuitConsta ... tantinescu

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Balti de Crap”