REGULAMENT SI GHID DE UTILIZARE AL FORUMULUI CRAPMANIA.RO

Moderatori: Dan Mateianu, gor965

Avatar utilizator
Dan Mateianu
Site Admin
Mesaje: 3211
Membru din: Mie Ian 16, 2008 7:52
Puncte: 300
Localitate: Bucuresti

REGULAMENT SI GHID DE UTILIZARE AL FORUMULUI CRAPMANIA.RO

Mesaj de Dan Mateianu »

REGULAMENT SI GHID DE UTILIZARE AL FORUMULUI CRAPMANIA.RO


1. Generalitati

Acest forum este guvernat de o serie de reguli clare, care trebuie respectate de catre toti membrii sai, din momentul in care se inregistreaza si isi creeaza un cont.
Inregistrarea nu este necesara pentru a citi mesajele postate de membrii deja inscrisi, ci doar pentru a avea acces la anumite sectiuni, pentru a putea raspunde la mesaje, a putea descarca fisiere sau a avea dreptul de a deschide noi topicuri de discutii.

Toti membrii inregistrati trebuie sa inteleaga ca utilizarea de catre ei a forumului nu este un drept, ci un privilegiu acordat de catre Crapmania.ro, administratorii forumului rezervandu-si astfel dreptul de a-si selecta userii. Orice incalcare a prezentului Regulament permite moderatorilor sau administratorilor sa dea avertismente si in cele din urma sa restrictioneze (la libera lor discretie) accesul membrilor in cauza, pe perioada nedeterminata.

Nici un membru al forumului nu poate invoca drept scuza pentru incalcarea Regulamentului faptul ca nu stia de existenta lui. Crapmania WEB SRL isi asuma obligatia de a posta in permanenta un link catre prezentul Regulament pe pagina principala a forumului, astfel ca acesta sa poata fi usor identificat si citit.
Crapmania.ro are dreptul sa modifice oricand prevederile Regulamentului; recomandarea noastra este ca userii sa citeasca periodic prezentul document, pentru a cunoaste eventualele actualizari.

2. Interdictii

Pe forumul Crapmania.ro urmatoarele activitati ale membrilor sunt strict interzise:

a. crearea si folosirea de "clone" (mai multe conturi ale aceluiasi utilizator). Descoperirea de catre moderatori a acestor conturi va duce la suspendarea definitiva a conturilor clonelor si suspendarea pe o perioada de 15 de zile a contului principal.

b. atacul la persoana, jignirea sub orice forma a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator. Un comportament
civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat.


c. postarea de informatii, fisiere etc cu incalcarea dreptului de autor si a drepturilor conexe prevazute de Legea 8/1996, precum si a oricaror alte drepturi ale tertilor. Toate drepturile de autor (copyright) asupra fotografiilor atasate in cadrul forumului apartin autorilor. Reproducerea lor (pe orice suport) fara permisiunea autorilor reprezinta o incalcare a legilor in vigoare. Daca doriti sa le folositi va rugam sa contactati autorii lucrarilor. Crapmania.ro nu isi asuma in niciun fel obligatia de a proteja pozele afisate in cadrul forumului, de a despagubi autorii si nici de a ajuta autorii sa fie despagubiti pentru pagubele pe care le-au suferit.

d. postarea de discutii sau deschiderea de topicuri despre subiecte care contravin legilor Romaniei (incluzand dar fara a se limita la informatii false, vulgare, defaimatoare, rasiste, cu orientare sexuala sau orice alte date considerate ilegale pe teritoriul Romaniei) sau care instiga la incalcarea acestor legi

e. postarea aceluiasi mesaj sau postarea de mesaje similare pe mai multe topicuri de conversatie ("flood")

f. postarea de discutii care nu au legatura cu subiectul in cauza ("offtopic"). Moderatorii isi rezerva dreptul de a sterge aceste comentarii si de a da un avertisment userilor in cauza.

g. folosirea abuziva a smiley-urilor in mesajele postate (iconitele animate), scrierea de mesaje alcatuite exclusiv din astfel de smiley-uri, scrierea exclusiv cu majuscule sau folosirea excesiva a culorilor

h. postarea de reclame sub orice forma (inclusiv imaginile/link-urile din avataruri, semnatura/status). Este interzisa postarea oricarui link din afara domeniului Crapmania.ro in semnatura/status. In plus, este interzisa postarea de informatii ce pot fi considerate reclama, in cadrul rubricii "Locatie" (gen adrese web, etc).

i. folosirea unui nickname asemanator cu unul deja existent (se poate crea confuzie), precum si folosirea drept nickname a numelui unei societati sau a unei pagini personale web (sanctiunea este banarea imediata)

j. folosirea de proxy-uri anonime

k. atasarea de fisiere ce contin virusi, troieni, spyware, softuri comerciale fara licenta, crack-uri sau orice fel de atasament ilegal sau potential periculos ; in general este recomandat sa nu se ataseze
nici un fel de fisier decat in cazul in care aceasta actiune are un fundament solid si este pe deplin justificata.

l. trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate altor membri, chiar daca este facuta prin intermediul PM, trimiterea de "mailuri nesolicitate", "scrisori in lant" ori mailuri in masa, mesaje instant etc; este de asemenea interzisa publicarea, transmiterea sau referirea la orice joc de tip "piramidal" sau orice alta activitate menita a insela increderea unor alte persoane, precum si orice activitati similare unor fapte in privinta carora s-a probat in trecut potentialul infractional.

m. colectarea oricarui gen de informatie indentificabila personal de la utilizatori sau membri ai forumului, sau afisarea acestui tip de informatii

n. restrictionarea in orice mod a accesului altor membri la platformele de comunicatie puse la dispozitie de administratori prin intermediul forumului.

o. folosirea de mijloace ce blocheaza si/sau restrictioneaza contorizarea userilor, afisarea mesajelor comerciale sau a contentului original al forumului.

p. folosirea in semnatura/status a unor elemente (imagini, link-uri, etc) menite sa induca in eroare alti utilizatori ai forumului

Crapmania.ro isi pastreaza dreptul de a investiga si de a lua masurile legale cuvenite impotriva oricarei persoane care, in opinia sa discretionara, incalca aceste prevederi, incluzand, fara a se limita la aceasta, indepartarea continutului nepotrivit din cadrul forumului sau incetarea calitatii de membru a acestor persoane. In plus, in caz de suspiciune asupra legalitatii mesajelor postate, Crapmania.ro isi pastreaza dreptul de a denunta situatia catre autoritatile in masura sa aplice legea, acest fapt implicand inclusiv divulgarea catre aceste autoritati a datelor personale ale celor in cauza.

Important! Numele de utilizatori si mesajele postate nu se pot sterge la cerere.

Prin postarea mesajelor dvs. pe forumul Crapmania.ro sunteti de acord ca dumneavoastra sunteti singurul responsabil si veti despagubi Siteul sau tertii pentru orice paguba, costuri sau limitari de profit care apar ca urmare a postarii, transmiterii sau referintei de de catre dvs. a unor mesaje al caror continut incalca prevederile de mai sus.

3. Recomandari

Membrii trebuie sa tina seama de urmatoarele recomandari privind utilizarea in bune conditii a forumului Crapmania.ro

a. sa respecte toate interdictiile de mai sus, in caz contrar Crapmania.ro putand apela la sanctiuni, de la un simplu avertisment pana la stergerea contului si restrictionarea accesului, iar daca este cazul, la autoritatile competente potrivit legislatiei romane in vigoare.

b. daca fac un comentariu la un mesaj postat imediat anterior, sa nu mai foloseasca citarea integrala a acestuia, pentru a nu ingreuna citirea de catre ceilalti utilizatori a textului

c. sa caute cu atentie (folosind functia "search") inainte de a deschide un subiect nou

d. sa nu abuzeze de mesajele PM

e. sa nu posteze comentarii deplasate la adresa altor membri si sa incerce sa ii ajute pe cei care nu cunosc anumite aspecte, chiar daca unele pot parea foarte "banale" si "simple"

f. sa respecte deciziile moderatorilor si sa nu le comenteze pe forumul public; pentru aceste probleme se va folosi PM (private message)

g. in cazul mesajelor postate de catre persoane juridice, sa obtina in prealabil acordul administratiei Crapmania.ro

h. sa nu posteze topicuri in care sa explice de ce intentioneaza sa renunte la forumul Crapmania.ro; aceasta este o alegere personala, fara relevanta pentru forum.

4. Drepturile si obligatiile moderatorilor

Moderatorii sunt obligati:

- sa aiba o atitudine toleranta fata de utilizatori si sa-i ajute sa-si rezolve problemele fara a antrena vreun tip de disputa cu acestia
- sa inchida/stearga thread-urile doar cand acestea incalca flagrant regulamentul
- sa explice clar si argumentat motivul pentru care a fost inchis un thread, cand este cazul
- sa explice atunci cand este necesar (pe PM) de ce a sters posturile unui user
- sa nu abuzeze de thread-urile lipite sus. (importante)

In acelasi timp, moderatorii au dreptul:

- sa stearga orice post considerat offtopic
- sa curete orice post ce abunda in smilie-uri si sa atentioneze pe PM userul ce nu respecta regulamentul.
- sa stearga orice post ce contine reclame de orice fel (reclama - postarea de link-uri ce nu sunt utile si ontopic, postarea de denumiri de firme ce nu au nici o legatura cu subiectul thread-ului, trimiteri repetate catre o anumita pagina/firma...etc etc)
- sa avertizeze pe PM intotdeauna userii ce incalca regulamentul si sa propuna banarea acestora in cazul in care recidiveaza
- sa propuna banarea userilor ce au un limbaj trivial

5. Responsabilitati


In conformitate cu prevederile termenilor si conditiilor de utilizare ale site-ului http://www.crapmania.ro, precum si cu dispozitiile Legii comertului electronic 365/2002, Crapmania WEB SRL nu are nici un fel de responsabilitate pentru continutul comentariilor postate de catre membri.

Chiar daca din momentul postarii, proprietatea asupra tuturor mesajelor revine Crapmania WEB SRL, dreptul moral de autor si responsabilitatea continutului apartin in totalitate celor care au postat respectivele mesaje. Desi incercam sa monitorizam cat mai bine continutul mesajelor publicate, Crapmania WEB SRL nu poate fi trasa la raspundere pentru oricare din regulile incalcate de membrii acestui forum, cu atat mai mult cu cat caracterul "real time" al postarilor face posibila oricand incalcarea accidentala a legii.

In cazul in care o persoana considera ca i-a fost incalcat dreptul de autor sau ca i-au fost cauzate prejudicii prin postarea de mesaje pe forumul Crapmania.ro, noi nu putem dezvalui datele personale ale autorului mesajului, comunicarea acestor date catre terti nefiind permisa in lipsa acordului expres al persoanei vizate, in conformitate cu dispozitiile art. 5(1) al legii 677/2001.
Daca va considerati nedreptatit in orice mod datorita unui mesaj de pe forum, puteti proceda la sesizarea justitiei sau a altui organ abilitat de lege. Noi ne vom conforma si vom raspunde solicitarilor venite din partea unei astfel de autoritati publice, atata timp cat ele corespund rigorilor legale, urmand sa facem cunoscute datele autorului acestuia catre autoritatea competenta si sa ne conformam dispozitiilor acesteia, daca este cazul.

6. Colaborari

In cazul in care considerati ca ati putea fi un bun moderator, puteti trimite oricand o propunere la webmaster. (office@crapmania.ro). Asteptam maxima seriozitate din partea voastra, deoarece munca de moderator nu este asa de simpla cum pare.

7. Publicitatea

Reclamele pe forum sunt permise doar partenerilor Crapmania.ro. Pentru informatii despre publicitate ne puteti contacta la office@crapmania.ro

8. Sectiunea Competitii

In sectiunea Competitii pot promova concursuri *DOAR* partenerii Crapmania.ro. Orice thread deschis abuziv in aceasta sectiunea va fi sters.

9. Partenerii Crapmania.ro


Sunt considerati Parteneri Crapmania.ro doar userii care au contracte scrise de publicitate cu Crapmania WEB SRL si care au la rank-ul, pe forum, “Partener Crapmania.ro”

10. Prevederi finale

Acest regulament intra in vigoare de astazi 28.02.2012 si poate fi modificat fara instiintari prealabile atunci cand situatiile noi o impun. Este bine sa verificati aceasta pagina periodic.
Toti userii (indiferent de rang, vechime...etc) sunt rugati sa faca modificarile necesare in propriul profil pentru a intra in legalitate! Nu ne puneti in postura de a edita noi pentru ca nu o sa va placa.

Avatar utilizator
Dan Mateianu
Site Admin
Mesaje: 3211
Membru din: Mie Ian 16, 2008 7:52
Puncte: 300
Localitate: Bucuresti

Re: REGULAMENT SI GHID DE UTILIZARE AL FORUMULUI CRAPMANIA.R

Mesaj de Dan Mateianu »

http://www.crapmania.ro/articole/report ... rala-27494
Un material semnat Tibi Manascu, referitor la discutiile din forumul Crapmania.ro

Din acest motiv am hotarat ca incepand de azi, 27.01.2014 toate postarile care se scriu cu caracter jignitor, obscen, amenintator, acuzatii nefondate, etc sa fie sterse, iar autorii sa fie banati temporar (pana isi revizuiesc limbajul). Nu vor exista avertizari scrise. Prima abatere inseamna ban temporar 24 de ore, a doua 7 zile, a treia permanenta.

Ca sa ma exprim altfel, oricine poate sustine orice idee, poate fi impotriva oricarei idei, dar in limitele decentei. Fara a apela la cuvinte obscene.

Am rugamintea ca orice postare care nu respecta noua regula sa imi fie raportata prin mesaj privat sau email la office@crapmania.ro si voi lua masuri imediate.

Va multumim pentru intelegere si cred ca toti utilizatorii acestui forum sunt de acord cu aceasta situatie.
Speram sa nu fie nevoie sa aplicam aceste masuri si utilizatorii sa inteleaga ca se pot purta orice fel de discutii si pe un ton civilizat.

Avatar utilizator
Dan Mateianu
Site Admin
Mesaje: 3211
Membru din: Mie Ian 16, 2008 7:52
Puncte: 300
Localitate: Bucuresti

Re: REGULAMENT SI GHID DE UTILIZARE AL FORUMULUI CRAPMANIA.RO

Mesaj de Dan Mateianu »

ANUNT FOARTE IMPORTANT.

Partenerii Crapmania.ro au dreptul de a-si promova propriile produse pe forumul Crapmania.ro, insa fara a denigra in postarile sale articolele/marfurile brandurilor concurente.

Va multumim pentru intelegere.

senzor planet

Înapoi la “Regulament si Ghid de Utilizare a Forumului CRAPMANIA.RO”