in 2020 aducem o noutate in portofoliul nostru: Plumbii tip Gemini A.R.C System, dedicati exclusiv monturii elicopter.
Particularitatea acestor plumbi este clipsul care permite ca acul sa fie fixat in acesta si eliberat in momentul impactului cu apa. Astfel se anuleaza riscul incurcarii rigului in aruncare si se poate folosi practic orice fir, inclusiv fire suple, pentru realizarea rigului, lucru imposibil pana acum la o montura elicopter.
Am testat sistemul pe Hermes Peris si, fara absolut nici o exceptie, clipsul a eliberat rigul, atat la aruncari moi, la 30-40 de metri cat si la aruncarile in forta. Apoi, pentru a compara distantele am folosit si plumbi Gemini originali. Nu a existat nici o diferenta de distanta a lanseului intre plumbii nostri si cei de la Gemini.
O singura remarca: Din cauza fortei cu care rotita izbeste clipsul in momentul impactului cu apa, dupa mai multe lansari clipsul urca usor spre inaintas, lucru care s-a intamplat atat la plumbii nostri cat si la cei de la Gemini. Problema se rezolva foarte usor si la unii si la ceilalti: se coboara putin cu mana clipsul, pana cand acesta ajunge in pozitia initiala.
Pentru lansari am folosit plumbi de 112 grame. Momentan doar pe acest model am turnat.
Pretul unui plumb va fi de 9 lei.
Cele bune tuturor,