Pescuit pe pandemie

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Dan Mitranescu
Veteran
Mesaje: 6808
Membru din: Sâm Dec 15, 2007 17:48
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: Pescuit pe pandemie

Mesaj de Dan Mitranescu »

Cu ocazia asta poate isi invinge temerile si presedintele celei mai puternice tari din lume:

https://www.youtube.com/watch?v=qk2JijKzDO8

Cine stie.

Avatar utilizator
sebastian_andone
Mesaje: 786
Membru din: Lun Apr 02, 2012 20:01
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: Pescuit pe pandemie

Mesaj de sebastian_andone »

Marea problema a noastra...le stim pe toate si ne pricepem la toate...ne dam cu parerea si cunoastem noi mai bine situatia. Spunea Eugen de A) incompetenta autoritatilor si de B) Lipsa de educatie...se poate spune si asa.
A)Poate nu te surprinde faptul ca deja din luna decembrie autoritatile au fost informate despre acest scenariu, insa...ca de obicei...se respecta niste legi si se trec anumiti pasi. (eu nu te pot aresta pe tine desi stiu ca ai furat, daca nu probez acest lucru)
Este vorba de un virus nou unde nu se stie sigur nici cum apare, nici cum se propaga, nici cum dispare etc...zilnic apar informatii noi...si nu doar de la noi. Se lucreaza - la nivel informativ - cu aproape toate tarile (se strang date, se analizeaza datele, se fac teste, se reproduc situatii si se trag concluzii) insa nu certifica nimeni ca lucrurile nu se schimba de o zi la alta.
izolarea este deocamdata cea mai buna preventie, pentru mine si pentru cei din jur.
B)Big Like ...dar nu ajuta. nu este doar lipsa de educatie. Lipsesc multe. Nu avem respect pentru noi, pentru semeni, pentru cei apropiati. Au intrat peste 100k in tara in ultima perioada. Sunt romani nu ii poti lasa la granita (asa e legea) si sunt de acord. Dar respectul pentru semeni te faci sa stai in carantina sau autoizolare. Stiti cat au facut asa ceva?...
Nu intru in amanunte despre cooperarea lor cu medicii sau autoritatile - dar iti dai seama de aici de cat de mult le pasa unora ca te pot infecta pe tine sau pe cei din jur. (ma doare in pla daca sunt sau nu infectat, vreau sa ajung acasa si te iau si la pla daca din cauza ta nu pot - citat de la un roman intors recent, in discutie cu un vames)
Dar...suntem romani.
"X13"

Dan Mitranescu
Veteran
Mesaje: 6808
Membru din: Sâm Dec 15, 2007 17:48
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: Pescuit pe pandemie

Mesaj de Dan Mitranescu »

Nu va certati. Trebuie sa fim uniti !

pescarusull
Mesaje: 593
Membru din: Joi Sep 10, 2015 1:06
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Pescuit pe pandemie

Mesaj de pescarusull »

Avand in vedere ca de maine nu mai ai voie sa iesi din casa decat pentru mers la munca, cumparaturi, sau medic, discutiile in contradictoriu nu prea isi mai au rostul.
Si asa cum zice Dan, sa fim uniti.
Sanatate.
"Ma antrenez intens la capatul berii
Trag burta nu piept, mai am sapte serii"

Avatar utilizator
Florin Pata
Mesaje: 902
Membru din: Mie Iun 15, 2011 16:12
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Pescuit pe pandemie

Mesaj de Florin Pata »

1) Printre altele , a observat bine @sebastian_andone ca ''inca nu se stie cum se transmite virusul'' iar autoritatile nu declara asta ca sa nu se creeze isterie in masa :
https://www.medlife.ro/articole-medical ... aspandeste
Eu nu o cred nici pe aia cu ''te speli pe maini si...gata'' si nici ca se transmite daca ''te scuipa unul...prin stranut'' , ca nu au venit toti chinezii sa se pupe cu toti italienii . Asta cu spalatul , mastile si manusile e tot ce putem face cu mijloacele de care dispune fiecare . Iar gripa se intinde cu o viteza incredibila .

2) Ce nu spun autoritatile tot pentru a nu crea isterie in masa :
- inca nu se stie tratamentul corect , faptul ca s-au vindecat unii deriva din imunitatea lor precum si daca au contactat o forma mai usoara a gripei
- modul clar si concret al transmiterii
- faptul ca incearca sa controleze fenomenul si sa nu mearga toti la spital in acelasi timp , pentru ca locurile din spital sunt limitate...deja sunt pline iar ceilalti pot muri...in sant
- ca sunt deja depasiti de situatie

3) La virusi nu e la fel cu ''vreau sa ma sinucid'' si te arunci de pe bloc...sau...la alegere :lol: si suferi doar tu .
Din cauza inconstientei si arogantei tale contactezi virusul pe care il dai sotiei , copiilor si parintilor . Iar mitul ca doar aia batrani mor tocmai a fost demontat .
Am vazut cum sufera bolnavii grav , se sufoca ! Am trait si eu asta fara gripa cand am fost in Himalaya pe la 5000 de metri , simti ca te sufoci chiar daca respiri la maxim , nu e oxigen ....si nu doresc senzatia nici dusmanilor .

4) Cu cine sa fiu unit Dane ? Cu :
- cei carora li se repeta de 1 milion de ori cu o saptamana inainte ca va fi viscol si mega zapada...iar ei pleaca la drum cu niste ''trocariciuri'' apoi tipa ''avem copii ...batranii...nu avem apa...mancare si caldura''
- cu cei care sunt rugati sa-si ia cauciucuri de iarna(alt subiect de mistouri pentru cretini) ...lanturi...haine groase si sa nu plece la drum si ii blocheaza pe sosele si pe ceilalti apoi tipa ''avem copii ...batranii...nu avem apa...mancare si caldura''
- cu cei care pleaca in bascheti iarna pe munte sau vara pe trasee grele apoi tipa ''avem copii ...batranii...nu avem apa...mancare si caldura''
- cei care primesc ordin de a sta acasa si au liber de la serviciu EXACT PENTRU A STA IN CASA si ei pleaca la pescuit...ca se cred in concediu si dupa...URLA ca nu sunt bine ingrijiti in spitale
- cu cei carora li se spune ca se inchid granitele cu Austria , cu Ungaria si sunt rugati sa ramana unde sunt , pleaca ca sunt smecheri si dupa URLA CAT DE NECAJITI SUNT apoi tipa ''avem copii ...batranii...nu avem apa...mancare si caldura''
- cu cei care pe pandemie pleaca la gratare...ei se cred tot in concediu
- cu cei care pe pandemie umplu parcurile
- cu cei care fac petreceri si nunti...de multe ori in mijlocul strazii
- cu cei care acum si-au gasit sa stea in trafic fara mare treaba
Muuulti altii , ei bine eu NU MA UNESC CU ASTIA si nu i-as salva nici din zapada , nici de unde pleaca ''pe baza de aroganta".
Esti arogant , fii pe barba ta...nu pe a mea ! Nu trebuie sa chemi permanent...SMURD , Jandarmerie , Armata , Politie , Ambulanta , medici , etc. DOAR pentru arogantele tale...oricine ai fi !


Spor !

Avatar utilizator
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Mesaje: 18916
Membru din: Sâm Ian 08, 2005 20:23
Puncte: 0
Localitate: BUCURESTI
Contact:

Re: Pescuit pe pandemie

Mesaj de Vladut Mateianu »

Dan Serban scrie:
Mar Mar 24, 2020 11:23
Vladut Mateianu scrie:
Mar Mar 24, 2020 10:48
Lumea nu intelege ca nu noi, pescarii, suntem pericolul....
Ci miile de oameni care calatoresc zilnic cu metroul, autobuzul sau tramvaiul ! Tastatura de la POS pe care o folosesc toti in magazine sau supermarketuri..... Tastatura de la bancomate.... Fructele si legumele de pe rafturile supermarketurilor pe care pun toti mainile si apoi pleaca in sacose catre case ! Si mai sunt multe exemple, astea mi-au venit pe loc.
Gresesc cu ceva ?
Vladut, tu nu traiesti printre ei?
Nu. M-am izolat partial in ferma mea de la tara, inconjurat de verdeata, aer curat si animale. Dar imi este mila de cei care stau in orase si care vor avea cel mai mult de suferit.Plus ca vad ca nu se iau masurile care trebuiesc. Simt ca multi baieti destepti vor face bani multi cu criza asta....mai ales ca acum contractele nu se mai obtin prin licitatii....
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

serbanionut
Mesaje: 582
Membru din: Mie Feb 08, 2012 22:41
Puncte: 0
Localitate: Arad

Re: Pescuit pe pandemie

Mesaj de serbanionut »

Este foarte usor, sa zici, stai acasa daca locuiesti in o garsoniera o familie!
Si sunt multi in situatia asta.
Este foarte usor sa stai acasa cand stii ca inca se merge la lucru, si stii ca sunt o gramada de zone in care acest lucru nu se va respecta.
Sunt de acord ca trebuie sa ne scapam de acest virus, dar este un singur mod oprim TOT TOT TOT 3 saptamani dupa care revenim la normal asa scapam de el in rest sunt jumatati de masura.
Cei mai inteligenti, o sa zica ca e vorba de aplatizarea curbei, ca trebuie sa incercam sa reducem numarul de imbolnaviri, ca sa faca fata sistemul de sanatate.
La noi nu este cazul in momentul de fata sunt pline toate sectiile ATI deci ce sa mai aplatizam?
Mai vorbim peste 1 luna cand o sa fim in o situatie mai grava decat acum, fara bani, cu economia tandari, moneda devalorizata, si cu si mai multe cazuri si decese decat acum, sper sa ma insel si masurile luate acum sa fie cele eficiente.

Vin sa va intreb cat poate rezista o Tara in care 1/3 din forta de munca a devenit inactiva si inca 1/3 urmeaza sa fie inactiva? Aici nu vorbesc de Germania, Italia ci vorbesc de Romania.

@pescarusull de aia este forum sa vorbim sa schimbam pareri si opinii.

PS: Cum foarte bine a zis cineva pe aici virusul asta va disparea cand si-a facut numarul.

pescarusull
Mesaje: 593
Membru din: Joi Sep 10, 2015 1:06
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Pescuit pe pandemie

Mesaj de pescarusull »

@serbanionut era vorba despre a merge sau nu la pescuit in conditiile actuale.
Acum ne facem si specialisti in pandemii ?
Am spus ca discutiile in contradictoriu nu isi mai au rostul.
Discutiile in contradictoriu vis-a-vis de mers sau nu la pescuit. Pe timp de pandemie.
Fii on topic boss.
"Ma antrenez intens la capatul berii
Trag burta nu piept, mai am sapte serii"

serbanionut
Mesaje: 582
Membru din: Mie Feb 08, 2012 22:41
Puncte: 0
Localitate: Arad

Re: Pescuit pe pandemie

Mesaj de serbanionut »

Boss, sunt on topic, nu cred ca sunt specialist in pandemie mi-am exprimat doar opinia ca si acest domn, citat de pe digi24
"Preşedintele american Donald Trump a avertizat marţi cu privire la riscul prelungirii măsurilor de izolare pentru limitarea răspândirii epidemiei COVID-19 în SUA, izolare care a aruncat economia americană în criză şi care ar putea ''distruge'' ţara,"

eugen dragnea
pescar de competitie
Mesaje: 1090
Membru din: Lun Ian 30, 2012 21:58

Re: Pescuit pe pandemie

Mesaj de eugen dragnea »

Ca sa fie clar, dpdv biologic este un amarat de virus cu slaba rezistenta in afara gazdei (ca doar nu se dorea a se scapa de sub control !!!), dpdv infectios este foarte versatil si are o rata foarte mare de diviziune celulara ceea ce-i confera o contagiozitate ridicata din momentul in care a intrat in gazda (in lumea vie orice minus are un plus si vice-versa),iar dpdv imunologic...eeee...aici e "buba"... se pare ca nimeni nu are imunitate innascuta si nici dobandita, adica este cu totul si cu totul NOU...de unde nou, aici e marea intrebare...si daca ajungem aici sa-mi spuna mie cineva ca nu pute treaba cand afirmi ca a pornit boala de la animalele dintr-o piata (si de ce nu a mai aparut si in alta piata sau in alt loc ?!?)... fix in China (cea mai populata tara din lume in care a mai aparut in 2002 fratele mai mare SARS CoV 1 )...fix in orasul in care exista cel mai mare laborator de studiere a bolilor infectioase (construit in urma cu cativa ani pe baza unor planuri cumparate de la o firma franceza care a furnizat si protocolul de securitate...deci chinezii mari comunisti accepta sa foloseasca de la altii !!! ) si totul se intampla fix cu doua saptamani inainte sa faca China cea mai mare investitie in Europa prin infuzie de capital (adica dolarei...ca aia au) in cateva sute de companii europene (+/- ca a mai existat o perioada de incubatie/transfer contacti si vreo cateva zile cat au putut sa tina secretul )... oare ce se intampla cu o moneda cand este foarte multa in piata?..."inundatie"... Stati linistiti, pana in vara dispare, daca panica este indeajuns de mare va iesi pe piata si vaccinul (deci "cineva" va vinde intregii lumi, deci cine este inscris la "masa creantelor" va recupera ce pierde acum cu economia lumii pe butuci...cu ocazia asta poate mai baga si altceva in "cobai"), dupa ce trece nebunia piata se va "reaseza", vor incepe comenzile pentru ce ne lipseste acum si ele vor fi facute la cine "trebuie"... Sky-jet-urile vor zbura iar intre insulele tropicale de lux...si va fi doar mai mult aer pentru fiecare...ramas, dar asta pana data viitoare...

On-topic: Daca va permite legea mergeti fratilor la pescuit la fel de cerebrali si precauti ca la magazinul alimentar.
Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”