soryn scrie: ↑Mie Mai 06, 2020 23:41
Dan cu aceasta rectificare , relativ ai dreptate . De ce relativ ? Fiindca exista lansete specializate pentru toate tipurile de pescuit inclusiv pentru pescuitul crapului. Fiecare tip are avantaje dar si dezavantaje . Oricum sunt convins ca esti cel mai bine documentat ( teoretic + practic )vizavi de lansetele Hakuyo , Te rog sa faci o comparatie TOP-Class New Concept vizavi de distantele la care se poate pescui si evident in ce conditii : grosime fir , masa plumb , grosime inaintas ; ce pierzi - ce castigi prin cresterea- scaderea masei plumbului , diametrului firului , consistenta nadei pentru momitor etc. Evident ca ceeace poti sa obtii tu de la o lanseta nu este obligatoriu o definitie , unii vor putea mai mult altii mai putin ( eu sigur mai putin ) dar sunt informatii clare de la un pescar de competitie .
Multumesc anticipat .
Ca multe alte produse, din multe alte domenii, lansetele se fac de cele mai multe ori pentru pescari, nu pentru pescuit.
Eu in jocul asta al manglelilor nu am intrat niciodata si nici nu am sa intru.
Imi este rusine grava de cei care ma cunosc, de cei care stiu pescuit sau de cei care au o bruma de fizica in cunostinte.
Sunt ceva mai pragmatic in gandire legat de pescuit.
Vrei lanseta 3,90, pai atunci trebuie sa stii ca ti-o iei pentru aruncat mai departe, indiferent de montura.
Plantatul, adica folosirea unei astfel de lansete numai pe recuperare este la limita de acceptare, dar si aici lungimea lansetei justifica fix aceleasi calitati.
Daca suntem pe drumul asta, pai atunci, cum spuneam, "usoara si rigida" sunt calitatile ce sustin scopul pentru care ne-am luat 3,90m. Ca daca vrem "lunga" pai trebuie sa ramana lunga, nu sa ne ia de fund cand aruncam.
Pasul urmator trece direct la montura prinzatoare. Pe aia o arunci, nu una care se potriveste cu lanseta sau cu alte placeri personale.
Pe urma firul se adapteaza cerintelor de pescuit.
Si astea se pun pe lanseta. Lanseta trebuie sa scoata ce este mai bun din tema data, nu invers.
Asa este cu pescuitul, asa se prinde peste. La asta ma pricep si pentru asta am facut lansete.
In gama MTX si in tot ce fac eu in activitatea comerciala, pretul reflecta performantele produsului.
MTX TOP a fost o lanseta in care am investit in frumusete, dar la care am reusit sa lichidez stocul numai cand am scazut pretul la cel de achizitie. Pescarii nu au apreciat prea tare panza 3k pentru frumusete, doar atunci cand nu a mai fost platita. Chiar daca pe undeva am pierdut cu acest produs, totusi m-am bucurat ca cei care privesc catre MTX stiu ce inseamna performantele unei lansete.
MTX TOP este o lanseta buna, dar la 650 lei cat iesea la vanzare, nu mai era asa de apreciata. Asta este povestea incheiata a MTX TOP. Legatura cu Class-ul momentan nu am posibilitatea emotionala sa o discut.