Dan Mitranescu scrie: ↑Joi Iul 16, 2020 1:37
clabuc scrie: ↑Mie Iul 15, 2020 17:09
Legat de mulinetele tazura. se asteapta si alte modele? Ma intereseaza un raport de recuperare mai mic.
Momentan am reusit numai 6 : 1. Mai mic nu am sa fac niciodata. Poate mai mare daca reusesc, dar nu am gasit varianta momentan.
Intre o recuperare de 5,4:1 si 6:1 e o diferenta de 6cm pe tura de manivela. Nu e nici cea mai mica diferenta la purtat naluca. Viteza e insesizabila in prezentarea nalucii si poti sa o reglezi din mulinat.
Viteza de recuperare te ajuta indirect prin rapiditatea de a aduce montura dupa un atac ratat, sau cand pescuiesti pe ape adanci. Te ajuta cand faci jocul din bat si ai nevoie de o recuperare rapida cand il lasi in jos. Te ajuta din toate punctele de vedere, iar diferentele de cativa cm pe tura de manivela este fix pix in prezentarea nalucii.
Pescuiesc din 95 la spinning. Ai incredere ca asta cu raportul de recuperare este ultima problema pentru o mulineta de spinning, indiferent care este acesta. Foloseste o mulineta silentioasa care sa-si pastreze calitatile in timp si care sa nu te lase cand nu te astepti. Foloseste o mulineta usoara si cat mai rapida. Asta este tot ce conteaza.
Foloseste fire pe care sa le vezi si lasa vrajeala cu "finetea". 50% din atacurile salaului se vad numai in fir, iar lumea se umfla ca pescuieste cu 0,06 ( verde )

. Adica: "eu pescuiesc extraordinar de fin, dar nu am noroc .... "
Pot sa-ti mai spun si ce sa faci cu 95% din nalucile de pe piata, dar nu public.