''Braila'' de la Bila 2020

Desfasurare, clasamente, fotografii, discutii, polemici, propuneri, decizii.

Moderator: gor965

Scrie răspuns
Crapmania.ro
Pescar de competitie

''Braila'' de la Bila 2020

Mesaj de Crapmania.ro »

La solicitarea lui Alex Matea, citam urmatoarea postare preluata de pe Facebook.

Transformarea Campionatului National

Am urmarit si am fost un fan al competitiilor nationale desfasurate in Romania dar si mondiale inca de prin anul 2007, cand nationala de pescuit la crap condusa de Andrei Vladeanu a obtinut argintul Mondial iar totul mi se parea la un nivel greu de atins. Cativa ani mai tarziu, in 2009 am vizitat pentru prima oara alaturi de tatal meu o etapa de campionat national, denumit Turneul AVP ( aventuri la pescuit ) de pe lacul Tancabesti. Totul mi se parea tras la linie si de o rigurozitate cum nu credeam ca poate sa fie o pasiune precum pescuitul. Inca de pe atunci campionatul national de crap m-a facut sa inteleg ca este si trebuie sa fie in topul competitiilor si participarea sau castigarea lui ar trebui sa fie lucruri pe care sa s-i le doreasca orice pescar de crap care isi doreste . Inca din 2013 si pana acum, am participat ca pescar la fiecare editie de campionat national, castigand manse alaturi de partenerii mei, pierzand, fara calificari in finale, cu calificari in finale. Pe scurt, am trait toate etapele, atat de fericire, suparare, lacrimi pentru necastigare samd. Insa de fiecare data cand am pierdut am avut puterea sa recunosc ca altii au fost mai buni si mi-am/ne-am recunoscut greselile. An de an de cand participat nu am avut o problema de regulament, nu am luat vreun cartonas si nu am avut abateri, iar de fiecare data am considerat ca respectarea regulamentului este importanta si nu am fost martor la probleme de arbitraj ori alte nereguli. Anul acesta am participat la un nou campionat national pe lacul Bila2, in prima mansa, alaturi de cateva loturi puternice precum Green Lake, Enjoy, The One, Aps dar si loturi mai noi precum Masters sau Cobra MCM. Inca de la prima adunare pe balta, lucrurile se vedeau ca nu sunt in regula. Arbitrajul era asigurat de APS si de lac, club participant, fara echipe de arbitraj pe toate sectoarele, cu “arbitri” colegi de pescuit cu unii pescari, cu “arbitri” paznici ai lacului, cu standuri inegale ca suprafata de pescuit, neconforme cu regulamentul, directii de pescuit neconforme cu benzile standurilor iar grila de desfasurare una dezechilibrata, fara alte versiuni si cu mari carente in privinta multor loturi. Cu toate astea, din cauza unui heirup organizational, totul a inceput iar grilele s-au dovedit a fi extrem de favorabile pentru unele loturi, nedandu-le multe sanse altora. Totul desfasurandu-se intr-o stare de lehamite, atat din partea arbitrilor, care nu s-au ocupat de respectarea regulilor de pescuit, fara verificari si pastrarea unei linii de echitate. Noi, clubul WLC Carp nu ne-am aflat la finalul etapei in primele 3 locuri calificabile, nu am avut vecini din toate loturile iar grila noastra a fost una de pe care cu greu am reusit 10 puncte. Am pierdut batalii mult mai importante si greu de digerat, insa de fiecare data am stiut sa ii respectam pe cei care ne-au invins, asa cum o facem si dupa aceasta etapa de campionat national. Insa totul desfasurandu-se intr-o conjunctura de concurs privat, de “braila” fara respectarea multor reguli, cu arbitraj inexistent, cu “baietii casei cantaritori” si cu o organizare care lasa de dorit. Asta niciodata nu este standardul unui campionat national. In modul asta nu are cum sa creasca fenomenul de pescuit ci doar sa se ingroape. Ani la rand diverse loturi/cluburi au avut rezultate bune, totul bazandu-se pe un campionat national echilibrat, cu sanse cat mai egale, cu un arbitraj impartial, fara prietenii si cu respectarea regulilor de joc. Felicitari castigatorilor si celor calificati! Din pacate, in aceste conditii eu nu pot sa numesc aceasta braila un campionat national. Pacat de investitiile cluburilor, de timpul si munca depusa de atatia pescari in decursul anilor pentru ca acest campionat national sa fie unul la un nivel ridicat.

https://facebook.com/story.php?story_fb ... etEVwT8NzH

Alexandru Mihai
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: ''Braila'' de la Bila 2020

Mesaj de Alexandru Mihai »

Pai voi ați fost de acord cu acest lac, voi ați fost de acord cu arbitrajul, nu înțeleg de ce ești supărat ! Nu va obligat nimeni sa votați /participați la aceasta “Brăila”.
Nici nu trebuia sa te gândești sa scrii acest articol, mi se pare lipsa de fair Play fata de ceilalți concurenți care au participat alături de voi la aceasta etapa. Pentru mine înseamnă ca nu sti ( știți ) sa pierdeți.
Ați votat și ales lacul cu buzunarul nu cu capul, ați ales ieftin ați primit ieftin. Au fost propuse și alte lacuri dar din cvasii motive nu au fost selectate.

PS: in 2011 etapele de calificări sau castigat cu peste putin, deci se poate și fără sute de kilograme/ etapa.
''Daca mintea iti este oarba ochii sunt inutili.''

Anthony Hopkins

Vladut Mateianu
CS SENZOR
Puncte: 0

Re: ''Braila'' de la Bila 2020

Mesaj de Vladut Mateianu »

Foarte bine punctat Max. Din pacate citesc toti, dar nu sunt lasati de catre "stapanii" lor sa posteze pe aici.....

Oricum, acest gen de concurs nu are nicio importanta, nu stiu de ce atata agitatie... te bucuri ca castigi un concurs sub sigla comunistilor din agvps (apropo, vedeti cine este noul presedinte) la care cei buni au fost ori interzisi ori nu au participat ca sa nu incurajeze hotia si aranjamentele din culise ! E ca si cum ai fi la scoala si te bucuri ca i-ai batut pe toti din clasa ta, dar tu esti cu 10 ani mai mare...:))
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Campionatul National de Pescuit la Crap”