Întrebare pentru Dan Mitranescu

Moderator: Dan Mitranescu

Încuiat
dzsenci
Puncte: 0

Re: Întrebare pentru Dan Mitranescu

Mesaj de dzsenci »

Pe cand ne putem astepta la noile Swingere si la ce pret, asta daca nu sunt indiscret. :D

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

dzsenci scrie:
Mie Feb 10, 2021 0:31
Pe cand ne putem astepta la noile Swingere si la ce pret, asta daca nu sunt indiscret. :D
Mai dureaza. Inca suntem in faza de proiectare. Preconizez ca vor intra in stoc in luna mai.
Pretul nu il stiu deocamdata, dar o sa fie putin peste 200 lei pentru setul de 4 cu penar.
Momentan vreau sa iasa cat mai bine, sa elimin micile probleme existente ( in special cele de la butonul de tensionare ), sa dezvolt acel dublu conector care consider ca este util si arata mai bine ca oricare alta combinatie de conectare a avertizorilor si swingerelor, mai ales pentru ca elimina deja renumita "talpica".
Merg in continuare pe sistemul de clipsare MKM3 pe care il consider cel mai bun ca functionare si incerc sa umblu putin la aspect prin modificarea greutatii ( mai lunga si mai subtire ) cat si a capului de plastic pe care incerc sa il fac dintr-o piesa ( elimin surubul si cele doua fete de plastic ) peste care o sa existe un capac colorat ( ce se poate schimba ).
Asa ca este de lucru si necesita putin mai mult timp.

Dan Mitranescu
Veteran

Am adus la scara piesele pentru o imagine de ansamblu a tijei.
Astept in continuare pareri si eventual alte sfaturi.
Multumesc.

Imagine

danbd

Mesaj de danbd »

Salut,

Modelul de la D in realitate se vrea similar cu modelul curent? (pastrand proportiile desenului mie imi pare un pic mai alungit si mai putin inalt.)?

Una peste alta vroiam sa aleg si eu D cu desenul de la C dar citind ca vrei sa-l faci dintr-o bucata dispare nevoia surubului deci modelul de la D se va putea realiza,

In concluzie D este si alegerea mea

Ca si parere:
- poate iei in considerare si varianta fara arc tensionare (pui in pachet o greutati suplimentara ce se poat clipsa pe tija) .
- daca nu e f scump poate faci si o varianta cu carcasa gri smoke si cu posibilitate de selectie culoare led. Astfel se rezolva problemele la combinare cu diferite modele de senzori. (+ pacalelile din concursuri ...de la tine am invatat-o :D)
- Cred ca o greutate lunga pierde din eficienta prin prisma faptului ca scurteaza bratul. ( e mai frumoasa dar mai putin eficienta)

de luat in calcul
- Led de calitate cu intensitate mare
- fir de calitate cu lipituri de calitate.
- Arcul de la butonul de tensionare de calitate (am vazut ca vrei de inox)
- finisaje de calitate (stiu ca utilizatatea primeaza, dar, in realitate, oamenii au si o latura sensibila la frumos. :D
chiar cred asta nu o zic ca gluma)
- penar lat unde toti swingerii incap pe o parte. La mine din asta ingust meu cad swingerii la deschidere :D si plus ca nu se mai potriveste cu penarul de la senzori
- atentie la niturile din balamale. Nu stiu terminologia dar cred ca niturile au nevoie de o procesare mai buna, astfel incat sa nu cada din corpul swingerului.

ce am scris sunt oarecum mofturi... eu consider f buna si varianta actuala... (fara tensionare :D)

Multumesc,

dzsenci

Mesaj de dzsenci »

Mie personal imi plac swingerele sa fie negre in timpul zilei, iar noaptea sa lumineze.

matei1971

Mesaj de matei1971 »

se poate o varianta fara lumină?

Trimis de pe al meu HD1913 folosind Tapatalk

Când esti mort, nu stii asta - dar ii afecteaza pe ceilalti. La fel si când esti prost.

ilar

Mesaj de ilar »

Tai firul si e ca fara lumina

Dan Mitranescu
Veteran

danbd scrie:
Mie Feb 10, 2021 9:36
Salut,

Modelul de la D in realitate se vrea similar cu modelul curent? (pastrand proportiile desenului mie imi pare un pic mai alungit si mai putin inalt.)?

Una peste alta vroiam sa aleg si eu D cu desenul de la C dar citind ca vrei sa-l faci dintr-o bucata dispare nevoia surubului deci modelul de la D se va putea realiza,

In concluzie D este si alegerea mea

Ca si parere:
1- poate iei in considerare si varianta fara arc tensionare (pui in pachet o greutati suplimentara ce se poat clipsa pe tija) .
2- daca nu e f scump poate faci si o varianta cu carcasa gri smoke si cu posibilitate de selectie culoare led. Astfel se rezolva problemele la combinare cu diferite modele de senzori. (+ pacalelile din concursuri ...de la tine am invatat-o :D)
3- Cred ca o greutate lunga pierde din eficienta prin prisma faptului ca scurteaza bratul. ( e mai frumoasa dar mai putin eficienta)

de luat in calcul
4- Led de calitate cu intensitate mare
5- fir de calitate cu lipituri de calitate.
6- Arcul de la butonul de tensionare de calitate (am vazut ca vrei de inox)
7- finisaje de calitate (stiu ca utilizatatea primeaza, dar, in realitate, oamenii au si o latura sensibila la frumos. :D
chiar cred asta nu o zic ca gluma)
8- penar lat unde toti swingerii incap pe o parte. La mine din asta ingust meu cad swingerii la deschidere :D si plus ca nu se mai potriveste cu penarul de la senzori
9- atentie la niturile din balamale. Nu stiu terminologia dar cred ca niturile au nevoie de o procesare mai buna, astfel incat sa nu cada din corpul swingerului.

ce am scris sunt oarecum mofturi... eu consider f buna si varianta actuala... (fara tensionare :D)

Multumesc,
Multumesc pentru implicare.
Modelele A si D sunt mai mici cu 4mm pe inaltime. Ca lungime sunt toate la fel. Cele mari sunt ca MKM3-urile actuale.

1. Si eu prefer fara buton de tensionare, mai ales in situatia butoanelor care nu stau pe pozitie si care ruginesc, ...
Totusi, din vanzari, am observat ca cererea tinde intr-un procent foarte ridicat catre butonul de tensionare.
Totodata arcul are avantajul lui. Ofera o forta progresiva si nu are moment de inertie mare. O masa mare nu se poate ridica rapid ( ca in cazul ridicarii lansetei), iar la coborare forta arcului scade foarte mult . Cu o masa mare caderea swingerului genereaza aspecte neplacute. Cu arcul este altfel.
Asa ca m-am gandit ca mai bine este sa il fac sa functioneze perfect, in loc sa il elimin.

2.Am acum o varianta de swinger cu schimbare de culoare. Problema este ca plasticul negru semitransparent obtureaza mult nuanta. Nu prea imi plac .... La avertizori este altceva, pentru ca se vede direct led-ul.
Am sa merg pe culori fluo puse in contrast cu marginea neagra. Da bine de tot.
Tot din probe, cel mai bine este ca led-ul sa fie la culoarea plasticului. Se vede mult mai frumos. Nu exista diferente de lumina pe capac.

3.Apreciez observatia fizica de finete. :) Cred ca ai studiat fizica, pentru ca asa iti sar in ochi astfel de lucruri. Daca nu ai studiat este de apreciat si mai mult. :) Da, asa este. Se muta centrul de greutate. Fata de greutatile uzuale care au lungimea de 3cm, aceasta are 6cm, iar centrul de greutate se muta cu 15mm. Am luat in calcul acest lucru si totodata am imbunatatit o alta caracteristica, respectiv cursa capului. Am realizat aceste doua lucruri prin scurtarea piesei de plastic din capatul opus al tijei cu 2cm. Astfel am obtinut 5mm in plus pentru centrul de greutate si 2cm in plus pentru cursa swingerului. Nu inseamna mult, dar ambele valori sunt spre bine.

4. Da, led puternic, deoarece capacul este colorat in masa.

5. Da, cu sistem de blocare a firului in capul swingerului pentru a se preveni ruperea lipiturilor.

6. Arcul de la butonul de tensionare o sa fie ... doua. Unul pentru tensionare si unul pentru tinerea apasata pe pozitie a butonului. Ambele din inox.

7. Clar finisaje de calitate. Pentru asta merg inclusiv pe capul cu corp compact, tocmai pentru a elimina imbinarile existente pe modelele actuale. Mai mult de atat, fabrica de avertizori a prins drag de mine :) si vor sa colaboram si pe acest produs. Oamenii au spus ca nu au mai facut swingere, dar la implicarea pe care o au si la ce produse au scos pe parte de avertizori, m-au castigat direct. ( La avertizori efectiv nu stii unde se inchide carcasa, pe toate modelele lor . )

8.Ultima varianta de penar este cea mai buna. Asa am recomandat la Hakuyo si arata bine. Se pun toate swingerele pe o parte, in pozitia de lucru. Este foarte bine asa, poate buretele putin prea inalt, aspect ce il voi remedia.

9.Niturile si toate subansamblele in general, daca sunt proiectate de cineva care stie tehnica, ies bine. Pentru asta ma bucur ca lucrez cu fabrica de avertizori, pentru ca sunt foarte buni. Au proprii lor ingineri proiectanti care si-au dat silinta intotdeauna.

Eu multumesc!

eugen dragnea
pescar de competitie

Mesaj de eugen dragnea »

Eu am constatat urmatoarele probleme la cele doua seturi luate de la tine in ultimii 6 ani:
-arc ruginit - nu afecteaza deocamdata functionalitatea dar pentru pretentiosi sigur conteaza...
-bolt balama sarit - si acum mai are sarma pe care am improvizat-o pe balta...imi aduc aminte de ea cand dau sa montez senzorul pe rod-pod :lol:
-unele greutati culiseaza uneori mai greu - aici poate fi si factorul praf implicat
-trebuie miscat de talpa cand bagi jack-ul luminilor in senzor - se poate rezolva usor cu un flex dar ar fi bine sa-i faci din fabrica o crestatura sau jack-ul sa fie mai subtire.
Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.

Dan Mitranescu
Veteran

eugen dragnea scrie:
Joi Feb 11, 2021 9:47
Eu am constatat urmatoarele probleme la cele doua seturi luate de la tine in ultimii 6 ani:
-arc ruginit - nu afecteaza deocamdata functionalitatea dar pentru pretentiosi sigur conteaza...
-bolt balama sarit - si acum mai are sarma pe care am improvizat-o pe balta...imi aduc aminte de ea cand dau sa montez senzorul pe rod-pod :lol:
-unele greutati culiseaza uneori mai greu - aici poate fi si factorul praf implicat
-trebuie miscat de talpa cand bagi jack-ul luminilor in senzor - se poate rezolva usor cu un flex dar ar fi bine sa-i faci din fabrica o crestatura sau jack-ul sa fie mai subtire.
In proiect am:
- arcuri inox
- greutatea cu un capat pe filet, gen presetupa, pentru o fixare ferma. Cand vrei sa muti greutatea, desfaci , muti, strangi la loc.
- conectorul este conceput ca mufa jack sa treaca peste piesa de baza.
- legat de "bolturi sarite" nu o sa fie cazul.

Multumesc.

senzor planet
Încuiat

Înapoi la “DAN MITRANESCU”