Cum sa leg inaintasul de montura leadcore

Ce monturi folosim pentru a pescui la crap?
Andrei I
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Cum sa leg inaintasul de montura leadcore

Mesaj de Andrei I »

Martin scrie:
Andrei I scrie:[In agatatura folosesc leadcore legat de inaintas, si pe leadcore, un plumb cu clips. In felul asta ai rezistenta mare la abraziune in agatatura si plumbul se pierde usor sarind din clips..
Aici poţi da mai multe amănunte să înţeleg şi eu, te rog ? Sau poate o fotografie ar fi mai utilă, nu ?
Un filmulet: http://www.youtube.com/watch?v=QxPLcvxSles

La produsul rezultat in cadrul filmului...atasezi plumbul de clips, montura cu acul de vartej...si inaintasul de leadcore...apoi pestii sar singuri pe mal :D

Mai explicit de atat nu pot fi... exista google, youtube, mii de filmulete, recomand seria fox guide to carp rigs ..o gasiti pe youtube.
Milionar excentric

ValiRom

Mesaj de ValiRom »

Hai Andrei ca acum am inteles si eu.......... de unde are Doru avatarul cu crocodilul fumand pipa :lol:

Andrei I
pescar de competitie

Mesaj de Andrei I »

ValiRom scrie:Hai Andrei ca acum am inteles si eu.......... de unde are Doru avatarul cu crocodilul fumand pipa :lol:
N-ai inteles nimic ... :D aia au luat de la Doru avatarul :D
Milionar excentric

Martin

Mesaj de Martin »

andrei18 scrie:
Andrei I scrie:
andrei18 scrie:stai un pic ca m-ai bulversat...tu folosesti inaintas legat de linia principala ( aici ma pricep cat de cat la noduri ) si pe inaintas iti faci direct montura? :?: sau nu am inteles eu bine :o
DA! folosesc numai inline in mod normal, de linie atasez inaintas de 7 metri (textil sau mono de 0,4) pe el bag un plumb inline cu tubulul siliconic anti-tangle evident. il blochez cu montura care are atasata de ea vartejul. simplu.

In agatatura folosesc leadcore legat de inaintas, si pe leadcore, un plumb cu clips. In felul asta ai rezistenta mare la abraziune in agatatura si plumbul se pierde usor sarind din clips.

Elicopter nu folosesc decat foarte rar si numai pe fund cu fff mult mal.

P.S. Keep it simple! :wink:
am inteles. multam pt ajutor si fir intins daca ajungi pe balta in weekend. eu ma duc maine pe moara vlasiei :mrgreen:
Super, sper să nu fiţi mulţi pe baltă. Aştept să-mi spui cum a fost. Eu voi merge săptămâna viitoare miercuri.

Martin

Mesaj de Martin »

andrei18 scrie:am inteles. multam pt ajutor si fir intins daca ajungi pe balta in weekend. eu ma duc maine pe moara vlasiei :mrgreen:
Cum a fost ???

Andrei Costache

Mesaj de Andrei Costache »

Martin scrie:
andrei18 scrie:am inteles. multam pt ajutor si fir intins daca ajungi pe balta in weekend. eu ma duc maine pe moara vlasiei :mrgreen:
Cum a fost ???
Am prins de 3 bucati de 4.2 kg, 5,6 kg si 6,5 kg plus 1 caras la 1,4 kg ( nu am mai vazut caras asa de mare in viata mea ). Am avut si 3 rateuri....dar a fost o partida reusita ( vremea a tinut cu pescarii :mrgreen: )

andrei22

Mesaj de andrei22 »

Noroc cu mine ca ti-am arunca lanseta in buza malului de ai avut prima captura :))))
Data viitoare sa vii Sticla de jack :D
DACIC CARP CLUB

Andrei Costache

Mesaj de Andrei Costache »

andrei22 scrie:Noroc cu mine ca ti-am arunca lanseta in buza malului de ai avut prima captura :))))
Data viitoare sa vii Sticla de jack :D
:lol: nebuneleee, ce ai tinut tu minte :o , data viitoare mergem si noi si stam 24 de ore :twisted: si vin si cu amicul meu jack....

daniel_moldovan

Mesaj de daniel_moldovan »

DA! folosesc numai inline in mod normal, de linie atasez inaintas de 7 metri (textil sau mono de 0,4) pe el bag un plumb inline cu tubulul siliconic anti-tangle evident. il blochez cu montura care are atasata de ea vartejul. simplu.
Scuze ca intervin si eu, doar o intrebare Andrei I, daca ai timp rog un raspuns.

Inteleg ca folsesti plumb culisant pe inaintas fara sa fie blocat in sensul invers carligului. In acest fel se va realiza intepatura in momentul muscaturii?

Conceptul meu de pana acum era ca prima intepatura (fara interventia pescarului) se realizeaza in greutatea plumbului, adica plumbul permite culisarea monturii pana intr-un anumit punct, unde prin blocare si din greutatea plumbului se realizeaza prima intepatura.

Andrei I
pescar de competitie

Mesaj de Andrei I »

daniel_moldovan scrie:
Scuze ca intervin si eu, doar o intrebare Andrei I, daca ai timp rog un raspuns.

Inteleg ca folsesti plumb culisant pe inaintas fara sa fie blocat in sensul invers carligului. In acest fel se va realiza intepatura in momentul muscaturii?

Conceptul meu de pana acum era ca prima intepatura (fara interventia pescarului) se realizeaza in greutatea plumbului, adica plumbul permite culisarea monturii pana intr-un anumit punct, unde prin blocare si din greutatea plumbului se realizeaza prima intepatura.
Nu am zis plumb culisant ci plumb inline. Sigur ca un inline poate culisa...dar nu si daca plumbul il blochezi in vartej. Deci montura este fixa nu culisanta, cu plumb inline. Totusi in caz de ruptura, plumbul iese destul de usor din "blocajul" cu vartejul si astfel pestele scapa de plumb ... deci se respecta si "eliberarea rapida a plumbului".
Milionar excentric

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Monturi Crap”