Din ciclul "Ce-am avut si ce-am pierdut..."

Unde pescuim? Partide de pescuit. Comentarii, concluzii si recomandari pentru baltile de crap.

Moderatori: Dan Mateianu, Alin Galbenu, gor965

Scrie răspuns
patabum

Din ciclul "Ce-am avut si ce-am pierdut..."

Mesaj de patabum »

Din ciclul ce-am avut si ce-am pierdut, mama m-a facut in pielea goala, ce-i pe mine-i din castig… 8)

Ei, dragii mosului, inainte de orice sunt dator cu oarece explicatii: arsu-m-au degetele sa mai scriu si io pe ici pe colo, da’ nu ma lasa constiinta… Mi s-a parut complet deplasat sa ma simt bine cand unii erau sub ape si altii isi numarau zilele departe de parinti :( , asa ca am lasat-o mai moale. Si cum cred cu tarie ca ciorba reancalzita si tigara reaprinsa nu fac 2 bani, nici nu am de gand sa revin asupra scrierilor unora sau altora - sic transit gloria mundi…

Din ciclul traiasca clasa muncitoare, m-am pricopsit mai fratilor cu un proiect de-mi manca 18 ore pe zi. N-am apucat sa umblu descult prin iarba baltii decat de 3 ori anul asta. O data singurel o data cu sotia si copii si o data doar cu sotia. Nimic notabil, neste chestii neste treburi intre 1 si 3 kile, asa, cat sa nu dormi linistit noaptea, cand te visezi pe malul apei si trage la toate 4 :oops: !

Baiat bun si constiincios din fire :oops: (deh, fiu de taran din Leresti…) mi-am facut temele si mi-am predat cele de cuviinta miercuri, asa ca joi, dupa o noapte de recuperare, am navalit precum tatarii pe Peris, dotat in sfarsit cu cele de cuviinta - ca pana acum, de cate ori am reusit sa scap pe balta, de prea mult entuziasm ba am uitat swingere-le, ba cobrele (noroc cu baietii de la ALP, sa le dea Dumnezeu sanatate :D ), ba pe toate la un loc :lol: :lol: :lol: – si cu vreo 8 kile de boilies (home made, ca ma respect). O capsunica, o carnita, o maslina, o scobitoare straina…

Nadii ca rumanul hotart, ca-mi mai ramase ca de vre-un kil juma’ asa, si ma pusei vere pe asteptat. Ce sa zic, nimic de rau, de la 13:00 cand fui cu toate-n balta si pana pe la 17:00 se adunara vreo 6 juniori (max. 3 kile, ca-l manii pe Bunul Dumnezeu daca bag din top).

Ei, si pe la 6 (PM) trecute fix, trase vericule un Nea’ Cutare, ca-l facu’ pe Maximus echer… Hopa Nelu’, ca nu-i de gluma! Trag eu, trage si el, bineanteles cel mai destept cedeaza, asa ca dupa vreo 10 minute ma uit cu drag la forfacul chel, ca pestele si boilies-ul erau in deplasare. Bine, ma, zice constiinta, o zgudui cu gratie de vreo 2 luni, si acuma vrei sa-l iei din prima, sezi mumos, tre’ sa-l simti, sa-ti aduci aminte cum e…

Stau bre, ca oricum n-am altceva de facut, ma delectez cu drag din dulcele ceai de struguri al Cotnarilor, cum ii sade bine rumanului :oops: . Ca, peste vreo juma de ora, asa, iar ma piuie un senzor (nici Vladut, nici Andrei, nici Coco), ma caraie o mulineta, ma rog, ca pe malul baltii… Iar isi aduce aminte nea’ Maximus de datorii si se pleaca in fata lor, iar flutura pitpalacu (bre, nu-i de ici de colo sa faca Maximus plecaciuni…), iar dau la biela manivela ca intelectualu’ rasat, sa nu afectez device-u’ si iar imi zice pa.. Ei, nu, ca asta e mai mult ca perfectu’ !!! Rad (din prea mult entuziasm si cele 6 cutii de bere de se plicitiseau reci prin portbagaj :P ) si ma pun pe asteptat.

Bibi, ce crezi? Din cilcul unu’ da’ bun, trage la a’ din dreapta (asa, cand ii era mai drag voinicului si se-ngemana ziua cu noaptea). Mai tata, si cand incep sa piuie 4 senzori, si sa fluiere, si sa faca ca toate alea, am zis ca l-am apucat pe Bunul si Dragutul de picioare!!! Canci, o nimicarnita de vreo 2 kile a reusit ce nu pot copii intr-o luna de zile: 40 de minute (pe ceas) am descurcat la ele, cusute de ziceai ca a avut fica-mea lucru manual!!! La ultima lanseta m-am kakat in ele de scule si am taiat tot, ca ma lasase si nervu ala de se relaxase cu vin si bere... Cu lacrima (aia a lui nea’ Cristi) in ochi (ca nu mai vedeam bine), dau cu batu-n balta (a cata oara?). Bag toale pe mine sa rezist peste noapte, ma intind delicat (ca orice om ce bate suta) in patut, si-mi atern sa dorm. Zici? Suna un prieten (nu eu sau tu, chiar el!): ce faci tati, dormi? Dormi linistit, ca nu te deranjeaza nimeni.. Hai, ca-n drum spre Brasov trecem si pe la tine, sa te vedem la glas. Vine omu’, sta si pleaca pe la 1.30. Bre, pana la 5, la juma’ de ora hopa sus, cate un junior, ca-mi venea sa dau cu ele de pamant (ca de-aia venisem la pescuit, sa ma relaxez :lol: :lol: :lol: ).

Dimineata, pe la 05:30, le bag la protocol: le improspatez, aromate si curate ca-n zi de sarbatoare! Dau cu ele de-a azvarlita, pe unde apuc si io’ in jurul marker-ului si bag de-un somnic.. As, incepe sa picure. Si-o tine asa, dragii mosului, pana pe la 9. Un sfert de ora cu stropi, vreo 10-15 minute relache. Pe la 9 trecute fix, se trezeste a’ din stanga si-ncepe sa caraie. Mai Maximus, tu faci misto de mine? Il ignor vreo 10 secunde. Degeaba. Senzoru’ da cu piu in mine, mulineta caraia ca n-o baga nimeni in seama, ce sa fac? Am de ales? Nu! Trag de ea (cu drag, ce-i drept), il simt „unches” (vorba unuia de-i dai ce-i al lui tot timpul), si ce sa vezi bre, asta sta la locul lui... Bag minciogu’ntre picioare (numai coada asa, de drag :oops: ), mai trag de una, mai trag de alta, vine dumnealui pe mal. Fug, iau sacu’ din portbagaj, sun un prieten sa vina sa-mi fac poza (deh, era peste 10 dupa ochiu’ meu ala expertu’)! Vine domn’ inginer, facem poza, ochiul domniei sale zice ca bate pe la 14 kile, imi bucur sufletu’ ala ostenit de munca, ii explic dihaniei ce–nseamna aia pescuit sportiv si savurez tigarea de dupa.

Nu trece ora si hop, iar ma piuie ala din stanga. Fug cu gratia celor o suta de kile, imi notez in memorie sa astup gaurile cand o fi gata 8) si cu asta si uit mincogu. Incepe ceea ce in cartile de specialitate se numeste drill. Nu stiu bre care pe cine for(t)eaza, cert e ca ala micu vrea in apa si io vreau o poza cu dansul. Mai las io, mai lasa si el (da’ mai putin asa, ca are o retinere...) si pe la vreo 50 de metri apelez cu delicatetea ce ma caracterizeaza la vecinii din stanga (adeca urlu ca din gura de sarpe), ca aveau si minciog si vointa si putilinta, sa ajute un biet sarman... Ajutor de nadejde, recuperam recalcitrantu’, il si cantarim (ca aveau ei de la Senzor cantar si toate cele :P ), il si pozam: 15 kile cu sac, 14 fara, cu acte bre, nu ochiometric, face si-asta bungee jumping fara coarda, multumesc frumos pentru ajutor, contribui si io’ cu un sfat, doua, sa nu se supere Vladut, dau bilute si din sac si din borcan in semn de multumire, urez sa fie cel putin ca la mine si ma apuc de strans.

Sper sa nu va fi plictisit foarte tare, nici sa nu credeti ca bagai subliminale, da’ tare bine mi-a fost!

PS: Pune baba si pozele, dar cand termina filmu', ca e nepotul lui Tudose :lol: :lol: :lol:

Andrei Tianu
Puncte: 0

Mesaj de Andrei Tianu »

:( :( :( de ce naiba n-am venit eu cu tine nici acum nu stiu .... :( m-am dus la groapa abisala :(
Daca nu merge din prima cu ciocanu'....incearca un ciocan mai mare !

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

misto scris, patabume, sa n-am spor...
The One Team

patabum

Mesaj de patabum »

andrei vladeanu scrie:misto scris, patabume, sa n-am spor...
Servesc Patria!
:lol: :lol: :lol: :lol:

Speranta... 8)

Andrei Tianu

Mesaj de Andrei Tianu »

Suparat pe mine sau neprimit mail ? :(
Daca nu merge din prima cu ciocanu'....incearca un ciocan mai mare !

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Le-am citit-o aseara la baieti cu intonatie gen Cozorici, in timp ce beam un cico.Stii ce a iesit ? Nebunie ! Pe un prieten drag l-a luat cu salvarea si l-a dus la spital ! De ris !
Esti tare !
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Schumi

Mesaj de Schumi »

Felicitari pentru articol,Patabum,mi-am mai revenit din plictiseala asta de moarte :wink:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Balti de Crap”