Ei, dragii mosului, inainte de orice sunt dator cu oarece explicatii: arsu-m-au degetele sa mai scriu si io pe ici pe colo, da’ nu ma lasa constiinta… Mi s-a parut complet deplasat sa ma simt bine cand unii erau sub ape si altii isi numarau zilele departe de parinti

Din ciclul traiasca clasa muncitoare, m-am pricopsit mai fratilor cu un proiect de-mi manca 18 ore pe zi. N-am apucat sa umblu descult prin iarba baltii decat de 3 ori anul asta. O data singurel o data cu sotia si copii si o data doar cu sotia. Nimic notabil, neste chestii neste treburi intre 1 si 3 kile, asa, cat sa nu dormi linistit noaptea, cand te visezi pe malul apei si trage la toate 4

Baiat bun si constiincios din fire

Nadii ca rumanul hotart, ca-mi mai ramase ca de vre-un kil juma’ asa, si ma pusei vere pe asteptat. Ce sa zic, nimic de rau, de la 13:00 cand fui cu toate-n balta si pana pe la 17:00 se adunara vreo 6 juniori (max. 3 kile, ca-l manii pe Bunul Dumnezeu daca bag din top).
Ei, si pe la 6 (PM) trecute fix, trase vericule un Nea’ Cutare, ca-l facu’ pe Maximus echer… Hopa Nelu’, ca nu-i de gluma! Trag eu, trage si el, bineanteles cel mai destept cedeaza, asa ca dupa vreo 10 minute ma uit cu drag la forfacul chel, ca pestele si boilies-ul erau in deplasare. Bine, ma, zice constiinta, o zgudui cu gratie de vreo 2 luni, si acuma vrei sa-l iei din prima, sezi mumos, tre’ sa-l simti, sa-ti aduci aminte cum e…
Stau bre, ca oricum n-am altceva de facut, ma delectez cu drag din dulcele ceai de struguri al Cotnarilor, cum ii sade bine rumanului

Bibi, ce crezi? Din cilcul unu’ da’ bun, trage la a’ din dreapta (asa, cand ii era mai drag voinicului si se-ngemana ziua cu noaptea). Mai tata, si cand incep sa piuie 4 senzori, si sa fluiere, si sa faca ca toate alea, am zis ca l-am apucat pe Bunul si Dragutul de picioare!!! Canci, o nimicarnita de vreo 2 kile a reusit ce nu pot copii intr-o luna de zile: 40 de minute (pe ceas) am descurcat la ele, cusute de ziceai ca a avut fica-mea lucru manual!!! La ultima lanseta m-am kakat in ele de scule si am taiat tot, ca ma lasase si nervu ala de se relaxase cu vin si bere... Cu lacrima (aia a lui nea’ Cristi) in ochi (ca nu mai vedeam bine), dau cu batu-n balta (a cata oara?). Bag toale pe mine sa rezist peste noapte, ma intind delicat (ca orice om ce bate suta) in patut, si-mi atern sa dorm. Zici? Suna un prieten (nu eu sau tu, chiar el!): ce faci tati, dormi? Dormi linistit, ca nu te deranjeaza nimeni.. Hai, ca-n drum spre Brasov trecem si pe la tine, sa te vedem la glas. Vine omu’, sta si pleaca pe la 1.30. Bre, pana la 5, la juma’ de ora hopa sus, cate un junior, ca-mi venea sa dau cu ele de pamant (ca de-aia venisem la pescuit, sa ma relaxez

Dimineata, pe la 05:30, le bag la protocol: le improspatez, aromate si curate ca-n zi de sarbatoare! Dau cu ele de-a azvarlita, pe unde apuc si io’ in jurul marker-ului si bag de-un somnic.. As, incepe sa picure. Si-o tine asa, dragii mosului, pana pe la 9. Un sfert de ora cu stropi, vreo 10-15 minute relache. Pe la 9 trecute fix, se trezeste a’ din stanga si-ncepe sa caraie. Mai Maximus, tu faci misto de mine? Il ignor vreo 10 secunde. Degeaba. Senzoru’ da cu piu in mine, mulineta caraia ca n-o baga nimeni in seama, ce sa fac? Am de ales? Nu! Trag de ea (cu drag, ce-i drept), il simt „unches” (vorba unuia de-i dai ce-i al lui tot timpul), si ce sa vezi bre, asta sta la locul lui... Bag minciogu’ntre picioare (numai coada asa, de drag

Nu trece ora si hop, iar ma piuie ala din stanga. Fug cu gratia celor o suta de kile, imi notez in memorie sa astup gaurile cand o fi gata

Sper sa nu va fi plictisit foarte tare, nici sa nu credeti ca bagai subliminale, da’ tare bine mi-a fost!
PS: Pune baba si pozele, dar cand termina filmu', ca e nepotul lui Tudose