Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Mda...ai scapat de raci dar si de crap, nu cred ca a tras la silicoane...petre iulian scrie:eu am reusit sa scap de raci numai pescuind cu "plastice" sau "cauciuce". Porumb de plastic ,bila de plastic etc etc....
Racul autohton (cel verde) e protejat de lege si e pe cale de disparitie, iar cel invaziv-specia americana recunoscuta ca avand pe carapace puncte rosii- sunt cei care, se crede din pacate ca i-au asimilat pe ai nostrii si sunt in continuare in proces de adaptare preluand si transmitand mai departe toti parazitii pe care ii dobandesc, fiind prolifici ca rata de inmultire. (vezi tratatele Dr. Biolog Burian).claudiue scrie:Eu tot nu as avea incredere ca as prinde ceva cu bila astfel imbracata...
Am citit undeva ca exista tratamente cu care se poate scapa de acesti raci intr-o balta. Acest tratament ar contine o bacterie sau un parazit specific acestei specii, ce nu ar ataca ( imbolnavi ) decat racii decimandu-le efectivul.
O pui exact asa cum este, firul de par trece prin partea care nu este acoperita de shrink-tube si neaparat bile tari..., bila nu este acoperita in intregime de plastic, este exact asa cum o vezi, acolo de fapt este un dummbel doar ca racii i-au facut franjurii aia ca la perdeleclaudiue scrie: Poti pune o poza si cu bila pe firul de par? Nu inteleg exact , daca invelesti toata bila in tub, atunci poti pune si o piatra in loc de bila, ca nu mai conteaza aroma, mix-ul nimic!
Asa mai bine dai cu plastice tari, nu cauciucuri moi pe care le pot toca! Dar ai vreo sansa sa prinzi ceva?
Daca vorbesti despre ce zic eu Claudiu, singurul raspuns pe care l-as incerca ar fi faptul ca nu cred ca s-ar incerca exterminarea lor tocmai din aceste considerente. Racul autohton fiind o specie pe cale de disparitie se interzice combaterea evolutiei racilor la modul general. Poate ca nici nu se vrea sa se faca ceva in sensul asta de catre particulari. Eu nu am citat tratatele acelea ci doar am facut o referire la ele pentru cei interesati de fenomen. Cat despre metodele de "pacalit" as zice sa incerci loco tot ce te inspira pana ai un rezultat, fie sa eviti balta cum facem majoritatea pana ai un feedback pozitiv despre ea. Ca metode zic si eu ca si ceilalti colegi ca plasticurile flotante sau pop-up-urile si astea puse pe un rig mai lung findca pestele n-o sa intre in colonia de raci sa se hraneasca ci o sa se multumeasca cu ce gaseste deasupra ei.claudiue scrie:...nu inteleg ce vrei sa zici.
Imi dai dreptate sau ma contrazici in ceea ce am postat eu? Ca ai bagat un citat din tratate incomplet zic eu si nu zici nici ca ai scapa de raci asa nici ca nu ar avea efect....
Da un copy / paste mai mare din ce se scrie despre ei!