Mi-am adus aminte... acum vreo 3 luni de zile sunt sunat de la banca si anuntat ca a sosit o sistare de conturi de la Finante. Ma duc la banca fara sa stiu despre ce e vorba, imi explica angajata ca ceva restante la impozitul forfetar (eu nu primisem niciun fel de instiintare sau somatie la firma), bani in cont erau, completez ordinele de plata si ma duc fuguta la Finante sa-mi spuna si mie pentru ce am conturile blocate si in acelasi timp sa solutionez problema. Eram agitat deoarece firma mea fiind de transporturi lucrez numai cu op-uri si nu cu cash... mai aveam si un sofer prin Grecia care normal ca nu putea alimenta cu cardul fiind blocat.
Ajung la Finante, ma duc la ghiseu, m-apuca pandaliile p-acolo si ii intreb de ce nu am fost anuntat, somat, ceva... cea de la ghiseu da din umeri si ma trimite la etajul 1 camera nu stiu care... de la caera nu stiu care ma trimite la alta camera... cei de acolo la alta si tot asa ca mai ramasese la etajul 1 o singura camera si WC-ul unde nu intrasem.
In final, ajung unde trebuie si incepe circul:
Eu: "Am fost anuntat ca mi s-au blocat conturile si am venit pentru o ridicare a propririi."
Angajat Finante: "Asa?!"
Eu: "Pai in afara de faptul ca n-am fost anuntat de aceste restante la dvs. (care vreau sa va spun ca din vina lor a fost... s-u trezit dupa nu stiu cat timp ca au gresit si trebuie sa le mai dau niste bani) v-am adus op-urile sa aveti dovada platii pentru a-mi da hartia necesara bancii sa se poate debloca conturile".
Angajat F: "Aaaaa... pai nu vedeti ce avem aici... cate hartii pe cap... veniti peste 2-3 zile".
Eu: "Doamna stati putin... firma mea este dependenta de aceste conturi. Fac transport, am masina incarcata in afara tarii si omul trebuie sa alimenteze si sa fie la descarcat conform termenului care-l am stipulat in contract. Asa ca va rog frumos asa cum dvs. ati stiut sa trimiteti la banca o proprire pe cont si in urmatoarele 10 minute au fost blocate, consider ca si eu am acest drept dupa ce v-am facut plata sa-mi dati hartia necesara ca sa deblochez contul tot atat de repede. Consider un respect reciproc si in acelasi timp omenie ca sunt chiar disperat cu aceste conturi blocate, care au ajuns asa tot din vina dvs."
Angajat F: "Adica ma amenintati sau ce?"
Ei si atunci m-au apucat toti dracii si a inceput spectacolul ca nu m-am mai putut abtine, de ramasesera aia in birou (vreo 7) inmarmuriti, nevenindu-le sa creada ce poate sa faca un amarat de contribuabil cu "Dumnezeii Pamantului".
In final a aparut un baietandru foarte de treaba care m-a luat de mana, mi-a zis sa ma linistesc, mi-a dat dreptate, m-a rugat sa-i dau op-urile si sa-l astept 5 minute si a venit cu o hartie semnata si stampilata ca nu mai am nicio datorie la ei, cu care m-am dus la banca si in 30 de minute am putut sa-mi continui activitatea.
Deci... toata solutionarea problemei mele consta in 15 secunde... un print la o hartie tip, o semnatura si o stampila... in schimb eu trebuia sa ma duc dupa 2-3 zile ca n-avea "doamna" chef si sa asist la impresiile lor de buricii pamantului.
Asa ca dle Parvulescu, ce spuneti de toate aceste cateva exemple care le-am enumerat mai sus... oare chiar credeti ca motivul pentru care as pleca din tara asta este ca e un "neam de puturosi si hoti" sau ca ne freaca cum vrea mataranga lor niste "puturosi si hoti"?