KRYSTON

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Vizitator

KRYSTON

Mesaj de Vizitator »

Am primit de ziua mea cadou o rola de Kryston Quick Silver.
Am facut niste monturi, dar nu mi se pare deosebit raportat la pretul lui.
Eu folosesc Gravitron de la Fox si sunt foarte multunit.
Ma gandeam ca o fi vreo montura speciala la care se foloseste Krystonul.
Ma ajuta cineva ?

Cezar Bibu
Puncte: 0

Mesaj de Cezar Bibu »

@riciu
Banuiesc ca te referi in mod special la Quick Silver, cind spui Kryston, ca altfel povestea ar fi ff lunga !
Acest fir este un fir cu proprietati f bune de anti abraziune, si se foloseste fie ca inaintas(aici ai dreptate, e cam scump ! :) ), fie ca forfac pe ape hai sa le zicem ,extreme, cu agataturi ,scoici sau pe balastiere. Nu stiu ce nu ti-a placut la el, cind ti-ai facut forface, dar eu l-as folosi intr-o montura combi (cuplat cu un fir rigid mono, gen Amnesia sau Fox Stiff Rig) sau intr-o montura helicopter, pentru ca se poate incurca la aruncare.Sau, daca plantezi, intr-o montura absolut normala. Eu cred ca este unul din cele mai bune fire textile dpdv al rezistentei la abraziune. Bine, sunt zone, la Sarulesti de ex, unde nici cu fir de otel nu scapi de taieturile de scoici, dar asta-i alta discutie..

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Quick Silver este recomandat in special ptr inaintas.
Ptr monturi ti-as recomanda alte produse din gama Kryston.
De exemplu Snake Skin si Snake Bite sunt 2 fire celebre care de la aparitie au revolutionat conceptul despre firele textile.
Mai e Mantisul....dar mi-am adus aminte ca o prezentare corespunzatoare a acestor fire o poate face mult mai bine ca mine maestrul Rosioru, un mare fan al acestei firme(KRYSTON), numele sau aparand si pe site-ul oficial al acestei firme !
Maestre, ai legatura !
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

Firele Kryston sunt f. cunoscute in lume si sunt folosite si de pescarii nostri.
Am sa punctez cite caracteristici:

QUICK SILVER, este un fir destinat pt. inaintas, pt. ca este rezistent la abraziune. Se foloseste cu succes si pt. forfac.

MERLIN, este un fir matasos pt. forfacuri.

SUPER NOVA este un fir matasos insa tesatura in comparatie cu merlinul este mult mai fina. destinat forfacurilor de finete.

LOADED, este un fir cu insertie de plumb. Omologul LEADCOrului de la FOX insa mult mai mic in diametru si la fel de rezistent.

SNAKE SKIN, este un fir in camasa de plastic Folosit la forfacuri destinate aruncarilor lungi. De remarcat ca firul interior nu este implerit , fiind extrem de moale.

MANTIS, tot un fir cu invelis numai ca firul interior este impletit. Destinat tot pt. aruncari lungi.

Aceste citeva tipuri de fir imi acopera toate nevoile la realizarea forfacurilor.

Multumit Vladut. ? :lol:
Cornel Rosioru ,
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA. www.crapmania.ro

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Da Maestre, multumesc ! :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Cristi Y
pescar de competitie

Mesaj de Cristi Y »

si Snake Bite ? :cry: :cry:
CAPUL PLECAT SABIA IL TAIE

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

ala i-l shtie tot poporul oricum.... :D

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

Maestre ai matale toate firele astea ? Si le si folosesti ? :lol: :lol: :lol:

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

Le am Val si chiar unele de dimensiuni diferite.
Cornel Rosioru ,
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA. www.crapmania.ro

mih_carp

Mesaj de mih_carp »

Din cate imi aduc aminte intr-un articol recent din Carpworld -aprilie sau mai-cei de la Kriston recomanda pentru pescuitul in agatatori balastiere,etc. firele cu camasa de plastic.Unele dintre fire ajung sa aiba pana la 22 de straturi de invelis din plastic si sunt recomandate pe ape ca Sarulesti unde se stie ca agatatorile sunt infernale.Vlad Pavlovici recomanda in AvP Suffix Stealth Skin ca inlocuitor pentru Mantis deoarece camasa se curata mult mai usor. O perioada amincercat si eu acest fir, dar cand incercam sa leg forfacul de vartej imediat sub nod camasa se rupea si ramanea o "balama". Acum va intreb pe voi cum poti avea incredere intr-un asa fir? Nici pe ape curate n-as avea incredere sa-l folosesc , dar in agatatori?
Mantis&Mantis Gold RULES
Mihai Tomi
Pescar de Crap

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”