Moderator: Dan Mateianu
Fomisti nu prea cred sa fim, deoarece, din acest punct de vedere, aratam mult mai bine ca multe alte popoare.ritesco scrie:Din ce citesc aici ma crucesc,dar sa sti ca si tu ar fi trebuit sa eliberezi crapul nu doar platica si somnul mic.Traim intr-o tara pe nume Romania,suntem un popor de dobitoci si fomisti,spun asta pentru ca la mine in oras pe mures au fost prins niste sateni care au plecat cu 50 de kilograme de peste mic intr-o caruta,ce este mai trist,este faptul ca acei pesti urmau sa fie mancare pentru porci !!
Am auzit si eu de datul pestelui la porci, chiar si in alte zone. Nu este vorba de peste mare, ci de specii mici, fara valoare economica, chiar daunatoare in reproducerea pestilor de consum. Totusi sunt cazuri izolate.ritesco scrie:Este peste domnu Dan si se reproduce,cel putin in Delta,dar nici sa ne batem joc de el si sa il dam la porci.Eu sunt din Hunedoara si va spun pe cuvant ca in judetul asta nu ai unde pescui,baltile salbatice sunt secate,Muresul foarte slabut si unde se mai prinde stau "pescarii" tot anu cu 10 bete de persoana.nici nu vreau sa dezvolt mai mult subiectu ca,poate am exagerat putin in comentariul de mai sus,dar domnii electricieni,plasari samd pescuiesc nestingheriti fara sa prea pese cuiva.Mai platim si permisele alea pe degeaba,de altfel si rovinieta,ca nici drumuri nu avem...
Deh, intelepciunea populara spune: '' Stapanul invata sluga hoata!''Noi ne certam cu "braconierii" pe locuri care din cauza presiunii sunt din ce in ce mai slabe , iar hotii sunt altii !
Domnul nea Victor , am fost acum doi ani in Delta, presat de un prieten. Altfel nu calc pe acolo. Nu am mai fost de peste 20 de ani. Sunt in stare sa prind suficient peste si mai aproape ( Oltenita, Fetesti,... ). Am stat trei zile, daca am pescuit efectiv 40 de ore si am venit cu 100kg, din respect pentru colegi .Nu merita deplasarea din acest punct de vedere.oanavictor scrie:Domnu Dan se pare ca nu prea ai mai fost in delta cam de multisor .
in delta de azi localnicul nu mai are masura banului ,el nu investeste nimic si nu este multumit dupa o noapte de furat peste in zone protejate cu 10 milioane vechi de persoana .
preturile la pensiuni au ajuns la 3-4 milioane camera ,o ciorba si un peste prajit 1 milion ,un transfer de la tulcea la chilia 7 milioane ,o bere 100 mii ,o apa 100 mii ,un barcagiu nu vine fara 1 milion de lei pe zi ,cine nu prinde si vrea sa cumpere peste gaseste cu pret mai mare decat la bucuresti pe principiul ca turistul are bani ,aparatele electrice fac foarte bine treaba ,pentru localnici nu exista limita de masura pe principiul ca e bun la chiftele ..........
un sejur in delta costa mai mult decat la mamaia sau la ibiza cu all inclussive ........cam asta e maestre delta din zilele noastre