3 rateuri

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

GeorgeB
Puncte: 0

3 rateuri

Mesaj de GeorgeB »

sambata am facut o partida fulger pe greaca. de la 6 seara la 6 dimineata.
ace numarul 4 si 6, cele de 4 pe forface facute de mine iar cele de 6 pe forface prefabricate korda sau nash.
la 3 ore am o trasatura de peste mare pe greaca. intep , incep drilul , dupa cateva minute pierd pestele undeva la vreo 80m , recuperasem vreo 20 deja. frana la 80% stransa (mitchell avorunner7500 mulinetele) si pestele lua fir. varga se unduia la fiecare incordare a pestelui.
zic bine, pun din nou momeala , arunc. dupa alte 2 ore iar , aceasi poveste recuperez fir si iar il pierd undeva in larg.
schimb pe un carlig numarul 4 cu fir de par lung si pun 2 bile de data asta. las bilele sa atarne pe firul par la 1.5-2cm fata de carlig.
arunc.
astept , trec 3 lungi ore, iar am aceasi trasatura, intep iar incep drilul , la fel, pierd in larg pestele. in dril pestele lua fir de data asta mai mult , frana la slaba ca mi-a fost frica sa nu il pierd. iar il pierd.

care sa fie motivul ? monturile au lucrat impecabil in trecut , rateuri foarte putine . sa fi fost acele mici ? :roll:

miyagi
Pescar de competitie

Re: 3 rateuri

Mesaj de miyagi »

GeorgeB scrie:sambata am facut o partida fulger pe greaca. de la 6 seara la 6 dimineata.
ace numarul 4 si 6, cele de 4 pe forface facute de mine iar cele de 6 pe forface prefabricate korda sau nash.
la 3 ore am o trasatura de peste mare pe greaca. intep , incep drilul , dupa cateva minute pierd pestele undeva la vreo 80m , recuperasem vreo 20 deja. frana la 80% stransa (mitchell avorunner7500 mulinetele) si pestele lua fir. varga se unduia la fiecare incordare a pestelui.
zic bine, pun din nou momeala , arunc. dupa alte 2 ore iar , aceasi poveste recuperez fir si iar il pierd undeva in larg.
schimb pe un carlig numarul 4 cu fir de par lung si pun 2 bile de data asta. las bilele sa atarne pe firul par la 1.5-2cm fata de carlig.
arunc.
astept , trec 3 lungi ore, iar am aceasi trasatura, intep iar incep drilul , la fel, pierd in larg pestele. in dril pestele lua fir de data asta mai mult , frana la slaba ca mi-a fost frica sa nu il pierd. iar il pierd.

care sa fie motivul ? monturile au lucrat impecabil in trecut , rateuri foarte putine . sa fi fost acele mici ? :roll:
Daca ai dat cu acele alea subtiri si forjate de la Korda sa fi sigur. Rup gura crapului. Am constatat asta si-n Delta si pe balti.
Urban culture.

GeorgeB

Mesaj de GeorgeB »

am edificat misterul monturilor prefabricate sunt gardner .

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

Wide Gape de 4 .
End of story! :mrgreen:
Poate pui si un tub contractil pe montura.
Si eu am fost de sambata seara pana duminica la pranz pe Greaca la Vali si am avut la 4 bete 23 intepari si 19 pesti scosi pe mal cu Wide Gape :D

GeorgeB

Mesaj de GeorgeB »

wide gape folosesc si eu :) wide gape x mai exact

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

GeorgeB scrie:wide gape folosesc si eu :) wide gape x mai exact
Am folosit si eu pe WG x dar am revenit la clasicul WG.
Fire intinse!

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

e greu de zis pana nu vezi montura cu tot cu bila .....
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

GeorgeB

Mesaj de GeorgeB »

o sa pun poze cu monturile .
o chestie ciudata e ca un fir a fost dezbracat de camasa.

dumi_id

Mesaj de dumi_id »

Cred ca este o problema la inteparea pestelui. Ori montura nu functioneaza corect (efect de autointepare mic sau inexistent) ori nu intepi pestele cand ridici lanseta. Am observat ca pestii mari au pe intriorul buzelor de jos si sus o "placa" din piele intarita care are rolul se a sparge boabele de porumb, bilele tari etc. Sfatul meu este sa schimbi carligele. Fox, Korda si Solar au carlige fantastice, acum folosesc Solar Long Shank si nu am avut nici unul scapat.

GeorgeB

Mesaj de GeorgeB »

am deslusit misterul cred. dupa o discutie cu patronul baltii. se pare ca e ceva structura adanca exact unde dadeam eu. pestele se infigea adanc si eu nu mai reuseam sa-l scot neam de acolo .

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”