Abordare partidă Dunăre- loc atipic

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Zmeul2014
Mesaje: 127
Membru din: Lun Mai 18, 2015 19:38
Puncte: 0
Localitate: Craiova

Abordare partidă Dunăre- loc atipic

Mesaj de Zmeul2014 »

Salutare!
În speranța că se va ridica ceața din mintea mea, odată cu sfaturile primite de la voi, prezint următoarea situație:
1. Când scade cota Dunării foarte mult, cazul din această perioadă, pe zona unde pescuiesc apare un golf de vreo 500 m lungime unde apa stă ca în baltă pe întindere de 3-400 m spre senalul navigabil, apă de 4m adâncime până la 70 m , apoi prag și cade în 6 m. Apa stă deoarece în amonte apare o insulă, Dunărea face o burtă și astfel golful este protejat de aceea insulă până în mijlocul Dunării.
2. Pe această apă, seara și dimineața este spectacol de sărituri când nu sunt valuri. În proporție de peste 90% toate sariturile sunt dincolo de pragul de la 70 m. Am uitat să precizez că sunt ff multe lemne în zonă .
3. Ca să se poată pescui acolo, trebuie în primul rând să nu vină iarbă și în al doilea rând apa să fie scăzută. Anii trecuți a mai apărut câte o oportunitate de 1 săptămână, dar apa avea un 17-18 grade și peștele mânca altceva și altcumva.
Acum întrebarile:
a) dacă densitatea de pește este ff mare, mai trebuie făcută nadirea?
b) pe apă de 10-12 grade ce să folosesc la carlig? Ce montura și ce nada?. Întreb aceste lucruri deoarece nu mai răspunde la bob de porumb, eu experiență cu crap pe apă rece nu prea am sau nu am deloc. Anii trecuți am mai prins câte ceva pe acolo pe apă sub 11 grade, dar pe feeder cu monturi fine la viermisori sau pătrat de mămăligă. Dacă l.am încercat cum pescuiesc eu de obicei- nadit greu cu porumb fiert și 2 boabe de porumb pe fir de păr, montura combi link cu fluoro de 0.45 și textil de 0.25 lb, carlig no 6 - nu pune gura. Sare în zona unde lansez eu la greu, dar nu se bagă...mă ignoră total.Zicea un amic că i.am dat cu plumbul în cap ( au sărit 2 crapi când a căzut plumbul chiar în vecinătate)
Eu dau cu mtx 12, plumb de 180 grippa, fir de 0.40, montura plumb pierdut cu antitangle de 50 cm deasupra. Trec lejer de pragul de 70 m . Ies cu barca cu electricul să.l scot, deoarece malul este plin de lemne pe toată plaja și este aproape imposibil să găsești un culoar liber. În schimb platoul acela din larg este curat că lacrima.
Mă gândeam la o partidă pe boiles solubil ( dacă prin Deltă se mai pescuieste cu bile, aici chiar nu cred că a văzut vreodată peștele așa ceva) sau momitor cu viermisori...habar nu am cu ce să mă adresez, ce montura să folosesc și cum să abordez partidă...
Merci!
.....

Zmeul2014
Mesaje: 127
Membru din: Lun Mai 18, 2015 19:38
Puncte: 0
Localitate: Craiova

Re: Abordare partidă Dunăre- loc atipic

Mesaj de Zmeul2014 »

Povestesc o partidă de acum 10 ani, că să vă faceți o idee până unde să merg cu nadirea:
Văzând eu la Tv acum 10 ani că pe Ebro la peletele Halibut se prinde pe lângă somn și câte un crap, am comandat de la big fish tot ce era pe stoc de diametre mari ( să nu se dizolve rapid). Am umplut portbagajul cu vreo 50 kg de pelete halibut parcă de la CC More, VISION BAITS și încă vreo 2 producători și la pescuit o săptămână. L.am nadit seara și dimineața cu câte 5 kg de pelete plus porumb fiert. Aruncam la mal un pumn de pelete să văd timpul de dizolvare. Spre surpriza mea, la pelete nu am avut nicio trăsătură, toate au fost pe porumb Cuk. În schimb peletele mi.au adus pe vad ff mult pește mic, și câțiva somni mari care făceau volte printre firele de la lansete.
Am povestit episodul pt a da de înțeles că sunt extremist în ceea ce privește nadirea și pot merge spre 10 kg/ zi de bile, din toată sărăcia
.....

Avatar utilizator
Ionut C-tinescu
Mesaje: 182
Membru din: Vin Oct 05, 2012 19:25
Puncte: 0
Localitate: Galati
Contact:

Re: Abordare partidă Dunăre- loc atipic

Mesaj de Ionut C-tinescu »

Salutari!

A. Nadirea trebuie facuta constant. Nu arunci 2 saci de nada in apa si astepti 2 zile. Ii dau putin cate putin pentru a te asigura ca nada nu va fi spalata de curent si vei avea mereu un pat de nada in zona.

B. Incepe pescuitul mai fin. Daca locul iti permite si nu ai agatatura, coboara dimensiunea firelor, a carligelor si a momelilor de carlig. Rezultatele cele mai rapide vor fi pe momeli flotante, mamaliga sau porumb. Pe boilies mai greu, iti trebuie cateva zile bune la dispozitie.

Anul acesta am reusit doar partide scurte, mai exact 2 de 24 h si 48 h. In prima am avut 7 pesti, in a doua 11, cel mai mare cam la 4 kg. Nu am avut timp sa pescuiesc la selectie. Din barca la fel am cateva partide scurte cu ceva rezultate, dar tot crapi mici.

Daca te ajuta cu ceva, poti vedea aici cum am abordat partidele :

https://www.youtube.com/watch?v=y9wlq1kuc4E

https://www.youtube.com/watch?v=oWshm8s-5iw
Membru Enjoy Fishing Club https://www.facebook.com/EnjoyFishingClubRo

Consultant Claumar Pescar www.claumarpescar.ro

Redactor Crapmania www.crapmania.ro

Canal Youtube https://www.youtube.com/c/PescuitConsta ... tantinescu

Zmeul2014
Mesaje: 127
Membru din: Lun Mai 18, 2015 19:38
Puncte: 0
Localitate: Craiova

Re: Abordare partidă Dunăre- loc atipic

Mesaj de Zmeul2014 »

Mulțumesc frumos pentru răspuns, dar trebuie să.ti atrag atenția că nu ai citit in intregime tot ceea ce am expus.
A) Am explicat că apa în zonă respectivă nu curge, deci curentul nu există să transporte nadirea făcută în exces
B) Folosesc chiar și vara în sezon montura pe care am descris.o , am sulitari de 15-18 kg scoși pe korda wide gape pe nr 10 sau solar 101 nr 10, cu 2 boabe de porumb, deci nu se pune problema de montura fină.

Dilema mea cea mai mare este legată de faptul că în condiții meteo optime ( presiune , apă etc) , dar apă rece, PESTELE nu răspunde la porumb, indiferent de aromă. Sare în firele mele , este prezent în densitate mare, dar nu pune gura pe porumb. Ori el nu se mai hrănește (puțin probabil la o apă de 12 grade), ori eu nu pun la masă ce trebuie și cum trebuie. Cel mai probabil varianta a doua este reală.
Mulțumesc mult pentru atenția acordată topicului și le mulțumesc anticipat și celor care se vor apleca asupra subiectului, precizând totodată că am citit articolele de pe forum legate de pescuitul pe apă rece .
.....

Zmeul2014
Mesaje: 127
Membru din: Lun Mai 18, 2015 19:38
Puncte: 0
Localitate: Craiova

Re: Abordare partidă Dunăre- loc atipic

Mesaj de Zmeul2014 »

Sincer, mă așteptam la această lipsă de interes pentru acest topic. Așa cum am mai scris în alte postari, pe acest forum au rămas doar interesele financiare și câte un amețit ca mine care are mai multe nopți dormite pe malul apei decât în pat acasă...
.....

Zmeul2014
Mesaje: 127
Membru din: Lun Mai 18, 2015 19:38
Puncte: 0
Localitate: Craiova

Re: Abordare partidă Dunăre- loc atipic

Mesaj de Zmeul2014 »

Alcool!!!
Tazaura!!!
Impact 2 tone!!!
.....
ăla eu...ăla eu...
....
:roll:
.....

Dan Mitranescu
Veteran
Mesaje: 6808
Membru din: Sâm Dec 15, 2007 17:48
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: Abordare partidă Dunăre- loc atipic

Mesaj de Dan Mitranescu »

Zmeul2014 scrie:
Lun Noi 01, 2021 9:46
Sincer, mă așteptam la această lipsă de interes pentru acest topic. Așa cum am mai scris în alte postari, pe acest forum au rămas doar interesele financiare și câte un amețit ca mine care are mai multe nopți dormite pe malul apei decât în pat acasă...
Pe forum nu toata lumea sta drepti ca pe fb, ca sa primesti raspunsuri instant la absolut orice intrebare, indiferent ca se cunoaste sau nu raspunsul.
Din experienta mea, pescuitul la Dunare nu este atat de "aprofundat" de cei care viziteaza forumul, aici fiind in special pescarii din zona competitiei si a pescuitului pe balti.

Pescuitul la Dunare este foarte complex. Pe balti comportamentul pestilor este stiut de majoritatea pescarilor care frecventeaza zona. Pe Dunare sunt multi alti factori care pot influenta partida: nivelul apei, sursele de hrana naturale, limpezimea apei, .....
Este greu de dat si un raspuns pe jumatate corect, iar acesta este motivul pentru care nu se baga aiurea in seama pescarii pe forum.
Si mie imi este greu sa dau un raspuns, chiar daca am batut mult Dunarea. Situatia expusa este atipica pentru fluviu, iar acest lucru complica si mai mult ecuatia.
Am avut cateva situatii asemanatoare, dar pe Olt, in zona de sub baraje unde curge. Tot golfuri cu prag la limita in care incepea sa se faca simtit curentul apei.
Din experienta iti spun ca nu o sa prinzi niciodata nimic in golf. Pe prag da. In golf pestele intra pentru altceva ( apa mai calda, sau o sursa de hrana care ii capteaza total atentia ).
In schimb, pe pragul de la limita curentului apei, se poate prinde peste.
Nu am experimentat niciodata alte momeli cu exceptia mamaligii si nici motiv nu am avut sa schimb ceva ce functiona cel mai bine in comparatie cu ceilalti pescari.
Pentru pescuitul in golf, pe apa linistita, nu am prins niciodata nimic, chiar daca nu foloseam Tazura :wink: si chiar daca mi-au trecut prin mana nu "doua tone" :wink: , ci peste 100 ....

Daca poti sa pescuiesti la limita curentului Dunarii, este o tehnica total separata de subiectul propus.
Am pescuit intodeauna din barca, sau in situatia "golfului" am pescuit zeci de zile de pe o masa pentru a ma apropia de curent. Era o peninsula in golf cu apa de 50cm. Intram pe ea aproximativ 50m si stateam acolo cu zilele pe o placa de lemn de un metru patrat, ....ca sa invat pescuit. ( nu aveam forum la vremea aia .... ) Sareau crapii "pe mine" . Nu tragea unul pe zona in care apa statea.

Nu cred ca este raspunsul pe care il asteptai, dar poate iti scurteaza numarul zilelor pe care unul ca mine le-a pierdut ca sa invete asa ceva.
Sau, poate, .... reusesti mai mult, eventual cu ajutorul cuiva care a prins peste in astfel de situatii pe Dunare. Eu unul, pe Olt, nu am prins niciodata in golfuri fara curent si nici alti pescari nu am vazut sa o faca.

Zmeul2014
Mesaje: 127
Membru din: Lun Mai 18, 2015 19:38
Puncte: 0
Localitate: Craiova

Re: Abordare partidă Dunăre- loc atipic

Mesaj de Zmeul2014 »

Mulțumesc frumos pentru răspuns! Pe undeva înclin să.ti dau dreptate . E posibil ca peștele să intre masiv în acest golf pentru cu totul alte motive decât să se hrănească. Aseară m.am întors de acolo și pot să spun că în 3 zile de pescuit , indiferent de montura și nada nu am prins decât o mreana. Sărituri de crap cred că au fost de ordinul sutelor dacă nu al miilor, chiar în firele și în zona monturilor. Posibil ca peștele să fie total dezinteresat să se hrănească în acest golf. Cel mai probabil este atras de lipsa curentului și de apa ceva mai caldă.
Fişiere ataşate
IMG-20211105-WA0025_copy_459x816.jpeg
IMG-20211105-WA0025_copy_459x816.jpeg (118.9 KiB) Vizualizat de 1481 ori
.....

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”