patabum
poate ca e putin pripit sa tragi asha re[pede o concluzie! eu unul abia am ajuns shi eu sa citesc shi cine mai shtie cati altii! shi apoi mai poti pune problema shi asha..dupa postarile lui andrei vladeanu@comp. probabil ca cei mai multi useri se vor simti popicari sa si mai dea cu presupusu!
felicitandu te pt subiect am sa incerc sa raspund shi eu.
1. cred ca partidele scurte, cel mult 24 de ore, vor fi sunt shi cele castigatoare,eu prefer ziua. aici as adauga o particularitate specifica angliei, pescuim toata iarna shi nicidecum la copca!
2. cel putin in cazul meu aleg ce mai ramane ....disponibil (in mare parte pescuind la sfarsit de saptamana) , dar cu siguranta ca locurile bune , stiute vor produce shi pe timp rece!
3. indiscutabil pescuitul iarna este cel mai pretentios, stiind ca crapul conserva pe cat posibil energia hranindu se sporadic poate chiar intamplator miscandu se cat mai putin. spunand asta, implicit locul pe care pescuiesc trebuie sa fie un loc in care shtiu ca crapii ierneaza!
4. cred cu tarie ca naditul dauneaza, shi cred ca o momeala vizibila prezentata imbietor va produce! ca momeli, cu siguranta ca una sau doua boabe de porumb (sweetcorn) pe un fir de par moale shi un carlig micut vor inclina balanta spre o partida reusita! dintre bile HNV, home made, iar pt iarna asta mi am propus sa folosesc shi trigga ice !
5. daca vara ne permitem rateuri din diverse motive, iarna in schimb totul trebuie sa fie ca la carte. o montura greshita, batrana, poate insemna esecul sau succesul unei partide , mai mult ca oricand! iarna nu vom mai avea parte de muscaturi shi plecari ci poate mai mult de bipuri shi .....liniste! monturile mele vor fi combi, cu firul de par moale cat mai subtire posibil, carlige nr 6 sau 8 cu plumb pierdut, tub de ancorare mai lung decat de obicei neaparat colorat pe alocuri linia principala cu back lead. ( scuze ca nu stiu cum se cheama in romana).
la punctele 6, 7, 8 ,9 cred ca am raspuns mai sus!
10. din capu locului, faptul ca am iesit la balta e un lucru pozitiv. pe langa asta daca am fost atent la fiecare detaliu si nu am lasat nimic la intamplare am castigat! shi castigator sunt daca am reusit sa pun un crap pe saltea macar la doua partide pe acelasi loc! preferinta mea pt iarna e o balta cat perisul care are aprox 2500 de crapi intre 4-13 kg! ( ar trebui sa produca nu.....

????)
11. imi place sa cred ca nu am gresit nimic ..........dar daca ma uit la raspunsul lui vladut.....se pare ca tocmai am comis-o! si totusi nu e chiar asha de rau! tocmai mi-a (sotia) facut cadou un abonament la carp world pe un an! sau poate ca asha e la inceput.............!!???
fire intinse de crapi!
ps scuze pt nereusita de a evita cele doua cacofonii!