IulianCretu scrie: ↑Mie Aug 31, 2022 11:20
Buna ziua.
Vreau sa lamuresc un subiect care nu il gasesc mai pe nicaieri sau probabil nu am cautat unde trebuie
.
As vrea sa stiu daca are importanta alegerea mulinetei avand in vedere dimensiunea lansetei si inelul de plecare. Am doua lansete FL ultegra xt carp 3.6m 3.0lb cu inel plecare de 50 si as vrea sa achizitionez mulinete pentru acestea. Ce ma intereseaza cel mai mult este dimensiunea tamburilor. Pot pune pe ele mulinete cu tamburi 14000 sau ma limitez la 10000 sau mai mici? Stiu ca difera acest numar in functie de producator si pentru a simplifica intrebarea in cazul meu, as frefera mulinete de la FL sau Tazura .
Va multumesc!
Salut. Diferenta intre tamburii de 14000 si cei de 10000 este exclusiv de adancime a lor. ( de cat fir intra pe ei ).
O mulineta buna de crap are tamburul cat mai mare, este cat mai usoara si pe cat posibil sa nu se strice usor
. De aici pleci.
Pe urma cauti elemente ce dau fiabilitatea ( ex. doi rulmenti pe pinionul mic ), lipsa jocurilor ( manivela cu infiletare in pinion ), frana buna ( carbontex), .... chestii din astea.
P.S. Tazura MX este o mulineta pe care daca o aveam acum 10 ani pescuiam cu ea si acum, iar Tazura MX Magnesium este o mulineta completa din toate punctele de vedere. Are pana si galet ceramic. Efectiv, nu am stiut ce sa mai pun pe ea.