aruncatori buni sau sculele conteaza ?

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Vizitator

aruncatori buni sau sculele conteaza ?

Mesaj de Vizitator »

nu stiu ce sa cred . un pescar normal cu o scula buna poate arunca mai departe decat un pescar puternic si priceput cu o lanseta medie spre proasta ?
este cineva in masura sa mi raspunda ?

Andrei I
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: aruncatori buni sau sculele conteaza ?

Mesaj de Andrei I »

yeti scrie:nu stiu ce sa cred . un pescar normal cu o scula buna poate arunca mai departe decat un pescar puternic si priceput cu o lanseta medie spre proasta ?
este cineva in masura sa mi raspunda ?
Ce pot eu sa iti spun este ca am trecut de la niste scule ieftine din obor la niste scule medii (carbon 3,6m) dar nu varf de gama.

Arunc mai mult decat cu cele de dinainte cu mai putin efort. Oricum conteaza si plumbul, firul si bineinteles marimea tamburului. Eu sunt un aruncator destul de slabut...dar imi este suficient de usor sa arunc 80-90metri cu sculele care le am acum.

Eu as inclina sa cred ca un pescar bun (cu lansetele de obor pe care le-am avut eu) poate arunca mai mult decat arunc eu acum cu noile scule. dar nu cum mult poate 5-10metri mai mult. problema ar fi ca mai mult ca sigur din 3 aruncari fortzate o rupe in doua.

Andrei

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Eu pot sa te asigur ca eu am pescuit (dar am si testat) 3 bete de crap intr-o partida de pescuit ! Am lansat cu accelasi stil si accelasi plumb cu 3 lansete : una gen obor chiar daca are nume( Nash Hooligan), una medie la pret de la Sert ( Protection) si una dintre cele mai bune lansete din lume, Venture Steve Briggs( eu consider ca este cea mai buna, chiar daca Harisson Trebuchet este cotata ca nr. 1 ! ).
Concluzia : in functie de pret, aruncarile au crescut in medie din 10 in zece metrii ! Asa ca trage tu singur concluziile.... :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

Vladut Mateianu scrie:Eu pot sa te asigur ca eu am pescuit (dar am si testat) 3 bete de crap intr-o partida de pescuit ! Am lansat cu accelasi stil si accelasi plumb cu 3 lansete : una gen obor chiar daca are nume( Nash Hooligan), una medie la pret de la Sert ( Protection) si una dintre cele mai bune lansete din lume, Venture Steve Briggs( eu consider ca este cea mai buna, chiar daca Harisson Trebuchet este cotata ca nr. 1 ! ).
Concluzia : in functie de pret, aruncarile au crescut in medie din 10 in zece metrii ! Asa ca trage tu singur concluziile.... :wink:
Esti nebun la ce scrii ?! Pai daca Venture arunca cu 20 metri mai mult decit una din Obor - atunci care e sfaraiala ? I-a vezi ce ai scris si rectifica , pentru ca ne-am uitat amindoi la Venture ala , acum 2 zile si il faci de ras nemeritat ! Merita mult mai mult .

legio1083

Mesaj de legio1083 »

N-ai inteles.... :lol:

Cand esti bun, arunci si de pe scaun (cu orice lanseta vrea muschiuletzul vostru) cat arunca unii OTG , direct din "Centura"... :wink:

Parerea mea e ca unele lansete sunt pt anumiti pescari, iar altii prefera alt tip de actiune, comportamen si nu in cele din urma, clasa de pret. Tehnica insa mi se pare primordiala. e casicum m-as sui in Lamborghini , eu, care mai am 2 puncte si raman fara carnet , ca sa-mi iau macel garantat la finish, dela alde Shumacher din Oltcit-ul lu' Bunelu'...
Legio - Patria Nostra !

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

un aruncator bun arunca bine si cu scule proaste, dar arunca mai bine cu scule bune...eu nefiind un aruncator bun, e musai sa am scule bune ca sa ajung putin mai departe. oricum, e o tehnica, pe care, daca o stapanesti ajungi sa ai diferentele de aruncare ca ale lui Vladut unde sculele nu mai conteaza chiar atat de mult.
Cornel Serbu
Friends Carp Team

Gabi Tomulescu

Mesaj de Gabi Tomulescu »

parerea mea este ca "sculele", defapt ansamblul lanseta-mulineta si firul cu care se executa aruncarea, ba chiar si nodul folosit la legarea inintasului, sint foarte importante in atingerea distantelor mari.
Nu se pot compara lansete de obor sau chiar alte lansete ale unor firme care nu au traditie in scule de crap cu betele si mulinetele care sint consacrate si care au atins aproape perfectiunea prin teste si modele succesive.
deci ca treaba sa fie buna si sa poti aborda pescuitul la distante mari, care cateodata este o alternativa numai pentru cei care pot, trebuie sa te bazezi atat pe instalatia folosita dar si pe fizicul propriu. De ce spun asta...pentru ca e una sa te enervezi si sa arunci de 2 ori la 130 m si e alta sa pescuiesi la distanta asta zile in sir...si sa mai si nadesti (cu cobra) undeva pe la 110-115 m. si contrar tuturor asteptarilor..sa mai prinzi si peste

Si mai e ceva; am auzit frecvent afirmatii de genul..."am pescuit la 130 m-140 m...daca nu mai bine si am facut si am dres "
Vorbeste lumea aici de sute de metrii de aruncari si de distante astronomice ca cei mai buni aruncatori din lume ar trebui sa fie invidiosi. Mai subtire fratilor ca nu e chiar asa...cred ca s-au defectat counter-ele sau se masoara in picioare "de copil" si nu se mai transforma...ca altfel nu se explica anumite "performante". Sint convins ca se pot atinge anumite distante de catre pescari cu o aruncare buna si scule pe masura, dar nu de oricine si oricand. O concluzie ar fi ca concursrile de aruncare la distanta sint una ( si se pot castiga cu o rafala puternica de vant din spate)..iar pescuitul la distanta e alta treaba

Concluzia finala ar fi :

FORTA CORPULUI UMAN are o importanta suficient de mare dar... fiind un fel de "selectie naturala"...nu pot "abuza" toti de ea.

Fir Intins
The One Team Romania
Event Promoter IBCC

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

@ Gabi

te dai mare :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Cornel Serbu
Friends Carp Team

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

eu nu cred ca unu mare este neaparat si aruncator bun. sunt o gramada de grasi burtosi in pescuitul de competitie si totusi sunt limitati in jur de 100 m. eu cunosc un pescar celebru care arunca foarte bine cu scule medii, gen fox nu stiu cum de 4 milioane
asta ce inseamna ? :roll:

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

eu cunosc un pescar celebru care arunca foarte bine cu scule medii, gen fox nu stiu cum de 4 milioane
asta ce inseamna ? :roll:[/quote]

conteaza mult tehnica...nu statura sau muschii de otel.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”