Rog sa-mi dati sfaturi in privinta abordarii pescuitului intr-o balta invadata de bradis,pana la suprafata,cu putine locuri de pescuit,in care crapul innoata si mananca la suprafata(sta cu spinarea afara de parca-ar vrea sa faca plaja),si nu este interesat de nimic din momelile oferite.I-am dat si porumb,si boilles,cu aroma de fructe,chiar si mamaliga,dar nimic!Efectiv nu-l intereseaza,are mancare destula naturala.Ce sa fac? :cry:
Sincer sa fiu,nu mi-a trecut prin cap,nu stiu de ce.Poate fiindca sunt invatat cu muscatura crapului numai la fundul apei,dar voi incerca in weekendul asta.Multam de sfat si FIRE CAT MAI INTINSE la Hobaia!
Spui ca are mancare destula naturala. Ce fel da mancare? Unde se hraneste? Daca se hraneste la suprafata si balta este plina de bradis s-ar putea ca pe acest bradis da existe melci, scoici, larve sau alte chestii de genul acesta si atunci poate ar trebui sa schimbi aroma pentru a reactiona mai repede. Si in functie de asta stii si unde sa ii servesti masa.
Dorin Cruceru
Asociatia Pescarilor de Crap din Romania
Da,se hraneste la suprafata.In bradis am gasit niste"viermi"verzui,de marimea ramelor rosii,cred ca asta mananca el,asta in apropierea malului.N-am mai inaintat in larg sa ajung in zona unde mananca dintr-un motiv de care mi-i foarte rusine dar asta e:nu stiu sa inot si apa-mi trecea peste cap! :oops:
nu asculta tampeniile acestui adrian olteanu!
1. faptul ca ai vazut pestii cu spinarile afara nu inseamna ca ei nu coboara la fund sa manance!
2. balta cu cea mai multa vegetatie din Europa este Haromfa. 85 la suta din suprafata sunt nuferi si stuf. cand am scos o tulpina de nufar din apa m-am ingrozit cate mii de viermisori erau pe ea. cu toate astea, crapii se prind f bine la boilies.
3. trebuie sa stii cum si unde sa dai.
4. insista.
poate asculti o tampenie debitata de mine atunci...zig rig se cheama, ce ai tu nevoie... mai exact un o montura cu forfacul lung. poate ajunge si la 3-4 m lungime...
si mai eficient, un running rig cu pop up, cu carligul legat direct de firul principal, la care ai posibilitatea sa eliberezi fir de pe mulineta pana bila ajunge la suprafata...la montura asta nu e usor sa o ridici la suprafata, dar e mai usor de lansat ( comparativ cu un zig rig)....
incearca asta neaparat dupaamiaza cand ii poti vedea la suprafata...
daca ii ai aproape ( 5-10m), cu fir flotabil sau un fir de .28 uns cu grasime, biscuiti pt catei ( pedigree) lipiti de tija carligului, cativa biscuiti trasi cu prastia ca nada, si ai sa ai o revelatie....... nu te grabi sa intepi imediat ce atinge momeala....o sa ti dai singur seama cand sa intepi...