Bobinarea firului pe tambur

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Ciuchi
Puncte: 0

Re: Bobinarea firului pe tambur

Mesaj de Ciuchi »

Aceeasi metoda care a precizat-o Vali Vesa o foloseam si eu. Puneam intai lungimea de fir bun pe tambur, apoi veneam cu umplutura si in momentul cand consideram ca tamburul e incarcat suficient, il trageam mai apoi pe tamburul de rezerva. Insa atentie ca am patit cu metoda asta ca dupa ce am tras firul pe tamburul de rezerva sa am surpriza ca nu mai e incarcat la fel si ar mai fi intrat fir :roll:
In final am renuntat anul acesta de a mai pune incarcatura pe tambur si pun fir cap-coada. E mai costisitor putin dar nu ma mai chinui cu calcule, linecounter-uri sau alte metode de masurare.
Iar ca metoda de asezare, cel mai bun principiu mi se pare, cum au spus si altii, de a pune rola de fir in cada (sau o galeata cu apa calduta) si cu o carpa umeda in mana cu care tin batul si prin care trece firul. Astfel firul cred ca se aseaza cel mai corect pe tambur.
Daniel Ciuchendea

Marinarul
Puncte: 0

Re: Bobinarea firului pe tambur

Mesaj de Marinarul »

@ Vali Vesa

Ideea dezvaluita de tine e belea , cine a avut urechi de auzit a auzit , e chestie de logica sprintena combinata cu experienta pescareasca de ani de zile. Cine nu-i vede avantajele este indicat sa foloseasca countere de firma si masini de insurubat . Apropos oare se poate folosi si o bormasina fixata de noi intr-o manghina pe un banc de lucru iar pe spiralul bormasinii intepenim cumva tamburul si asa infasuram firul ... asta mi-a venit acum pe moment . Asta daca avem 6-8 tamburi. Dar atentie cum strangeti bormasina in menghina , se poate lasa cu accidentari , dar aplicata cu grija si pricepere , ar trebui sa functioneze binisor.

Tuturor , numai bine !

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”