Casting

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
luci.dodo
Puncte: 0

Re: off topic. casting.

Mesaj de luci.dodo »

viorel doloc scrie:Servus.
Ar fi interesant ce diferente in metri se obtin in aruncare cu aceeasi lanseta, fir si o mulineta grea(BBLC) vs mulineta usoara(Ci4). A testat cineva? Multumesc anticipat.
cred ca depinde de mana, forta fizica, masa corporala (musculara) si inaltimea aruncatorului si mai ales de tehnica... altfel, prin exercitiu cu un guru alaturi care sa stie ce sa corecteze... progresele sunt imediate... restul, devine optiune personala - greutate lanseta/mulineta... daca sunt echiibrate cu mana aruncatorului... asta este!
pescuiesc si eliberez, deci ma distrez...

luci.dodo

Mesaj de luci.dodo »

Ar fi interesant ce diferente in metri se obtin in aruncare cu aceeasi lanseta, fir si o mulineta grea(BBLC) vs mulineta usoara(Ci4). A testat cineva? Multumesc anticipat.
oricum, ceva ce pentru mine se potriveste manusa, pentru tine poate fi nepotrivit, chiar nerecomandat...

luci.dodo

Mesaj de luci.dodo »

Alexandru Mihai scrie:MTX Class + Shimano CI4 XSA 10000 + fir de 0,27 mm = 180 m
si greutatea plumbului? daca vrei sa ne dezvalui...
valabil pentru toti cei care au dat rezultate, pentru care le multumim, ar fi interesant de spus toate datele aruncarii...
ex: bat+mulineta+tip si diametru fir+greutate plumb.
cu multumiri, astfel cred ca pot fi trase concluzii utile

alichivu

Mesaj de alichivu »

MTX 14 ,ultegra xsc ,fir formax 0,23 ,inaintas robinhan dragon 0,25, plumb Mitranescu 110 g,178m.
Velocity ,ultegra xsc,fir daiwa 0,20, inaintas hakuyo 0,25,plumb 120g nu stiu ce producator,181m.
Abisfer 420 ,peen afiniti lc 8000,fir 0,23 nu stiu ce marca,inaintas ?,plumb 130g cred,175m.
Daca mai aveti intrebari va asteptam la casting :wink:

viorel doloc
pescar de competitie

Mesaj de viorel doloc »

Servus.
Vreau raspunsuri de la cei care au facut asemenea teste...
Carp Passion

luci.dodo

Mesaj de luci.dodo »

alichivu scrie:MTX 14 ,ultegra xsc ,fir formax 0,23 ,inaintas robinhan dragon 0,25, plumb Mitranescu 110 g,178m.
Velocity ,ultegra xsc,fir daiwa 0,20, inaintas hakuyo 0,25,plumb 120g nu stiu ce producator,181m.
Abisfer 420 ,peen afiniti lc 8000,fir 0,23 nu stiu ce marca,inaintas ?,plumb 130g cred,175m.
Daca mai aveti intrebari va asteptam la casting :wink:
multumesc. vin cu drag saptamana viitoare, pana acum nu am putut..

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Pot spune ca cu in plumb mai greu cu 10g am iesit cu 7m aproximativ mai in fata constant. Dar sunt multi factori care iti pot influenta rezultatele cim ar fi vantul, inaltimea aruncarii.. etc.
Critic echilibrat

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Toti cei care arunca bine in casting prefera mulinete cat mai usoare.
Este normal sa-ti doresti sa invingi mai usor momentul de inertie al mulinetei la inceputul lansarii si sa opresti balansul produs de aceasta cat mai repede, cand firul se desfasoara.
Ambele cerinte tin numai de greutatea mulinetei, cand ne referim la aceasta. :wink:

Este motivul pentru care am trecut in regulamentul concursului de casting "mulinete fara modificari". Se ajunsese sa se lanseze fara manivela sau alte piese ce nu sunt necesare la aruncare.

viorel doloc
pescar de competitie

Mesaj de viorel doloc »

Mersi Dan, pentru raspunsul obiectiv...ca intotdeauna!
Personal, nefiind un aruncator care se bazeaza in principal pe forta, ci pe tehnica, consider ca o mulineta mai usoara imi va aduce un plus in ceea ce priveste cresterea vitezei de executie. Am BBLC cu MTX CLASS... este un ansamblu cam greu pentru mine si vroiam sa aflu daca se merita achizitionarea de Ci4.
O zi buna.
Carp Passion

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

viorel doloc scrie:Mersi Dan, pentru raspunsul obiectiv...ca intotdeauna!
Personal, nefiind un aruncator care se bazeaza in principal pe forta, ci pe tehnica, consider ca o mulineta mai usoara imi va aduce un plus in ceea ce priveste cresterea vitezei de executie. Am BBLC cu MTX CLASS... este un ansamblu cam greu pentru mine si vroiam sa aflu daca se merita achizitionarea de Ci4.
O zi buna.
Nu ansamblul este greu ! :D

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”