Cât de fin poți pescui?

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

vasea
Puncte: 0

Cât de fin poți pescui?

Mesaj de vasea »

Cât de fin ati incercat sa pescuiți la crap? Ma refer la micro monturi gen fir de 6 lbs, carlige de 14, 16 ca la feeder sau chiar mai fine, dar folosite cu scule de crap.

dancalinescu

Re: Cât de fin poți pescui?

Mesaj de dancalinescu »

Nu prea poti aborda partide de crap cu chestii extra-fine decat pe o balta pe care predomina ciortanul.
Daca iti trage unul mai mare, e posibil sa te lase cu buza umflata. :D

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

pentru ce ar face cineva asa ceva ???
Cornel Serbu
Friends Carp Team

dancalinescu

Mesaj de dancalinescu »

Domnule Cornel, e posibil ca Dl. Vasea sa fi deschis o discutie ipotetica.
In timp ce cu scule de crap native aduci crapul taras :lol: pana la mal, cu scule de feeder care ofera "drill" chiar si cu cosuletul de nadit gol si fara captura, e posibil sa ai o cu totul alta experienta. :D

gabize

Mesaj de gabize »

Sau cu băț de 6m, la plută, pregătit pentru caras şi pe care intră crap de 6 kg.
A fost unul dintre cele mai frumoase drilluri de care am avut parte. Mereu am asemuit senzația cu mesul cu maşina pe gheață: multă atenție la detalii. :)
Susţin pescuitul catch & release!

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

dancalinescu scrie:Domnule Cornel, e posibil ca Dl. Vasea sa fi deschis o discutie ipotetica.
In timp ce cu scule de crap native aduci crapul taras :lol: pana la mal, cu scule de feeder care ofera "drill" chiar si cu cosuletul de nadit gol si fara captura, e posibil sa ai o cu totul alta experienta. :D
pai de asta intrebam...ma gandeam ca nu degeaba s-a inventat feeder-ul :D
p.s. cu teava e ceva deosebit la unul de 6 kg.
Cornel Serbu
Friends Carp Team

dancalinescu

Mesaj de dancalinescu »

gabize scrie:Sau cu băț de 6m, la plută, pregătit pentru caras şi pe care intră crap de 6 kg.
A fost unul dintre cele mai frumoase drilluri de care am avut parte. Mereu am asemuit senzația cu mesul cu maşina pe gheață: multă atenție la detalii. :)
Am eu niste bête de 4-5 m de alea penale din fibra de sticla la 30 de lei bucata. Mi-a intrat crap la viermusi la una din ele pe solacolu. O aveam pusa in suport de genul http://www.baracuda.com.ro/images/acces ... bilF28.jpg .
Cand a intrat crapul, facea batul ca stergatorul de parbriz. :lol: Nu am apucat sa reactionez si cand era gata-gata sa imi ia undita cu totul in apa am tras dar mi-a rupt firul din agrafa de varf si m-am vazut cu batul gol, fara linie pe el. :roll:

vasea

Mesaj de vasea »

Am pus intrebarea deoarece am vazut deunăzi un clip cu niste englezi care pescuiau la lin și crap cu carlige de stationar de 16 cu porumb artificial pe montura cu fir de par si plumb pierdut folosind scule de crap si motivau ca numai asa pot avea trasaturi. Eu unul nu am sa pescuiesc astfel ca nu ma intereseaza puii de pesti, dar eram curios daca se practica la noi asa ceva.

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

vasea scrie:Am pus intrebarea deoarece am vazut deunăzi un clip cu niste englezi care pescuiau la lin și crap cu carlige de stationar de 16 cu porumb artificial pe montura cu fir de par si plumb pierdut folosind scule de crap si motivau ca numai asa pot avea trasaturi. Eu unul nu am sa pescuiesc astfel ca nu ma intereseaza puii de pesti, dar eram curios daca se practica la noi asa ceva.
nu cred !
englezii au nebuniile lor...apropo, si ce prindeau ?
Cornel Serbu
Friends Carp Team

vasea

Mesaj de vasea »

crap de 7,8 kg si lin de 2,3 kg

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”