domnilor, poate cineva sa ma ajute cu niscaiva metode de conservare a porumbului ?
starea de fapt :
- porumb + grau
-ingrediente alcool, amino, RR, GLM, arome si alte dichisuri
-24 h aprox de stat la inmuiat
-nefiert.
pls daca ma poate sfatui cineva de metoda optima de conservare pt o saptamana doua, pt ca era gandit sa fie folosit miercuri, da' cu vremea asta.......
dau la porumb cu maglavaisuri de vreo 4-5 ani, dar spre rusinea mea nu m-am gandit niciodata cum as putea sa-l conserv (probabil pt ca nici nu am avut nevoie sa aman o partida de pescuit ).
daca nu e o cantitate impresionanta si mai ales daca ai loc, strecoara boabele, baga-le in pungi si aseaza-le delicat in congelator. Dichisurile alea lichide poti sa le tii in frigider, separat, intr-o sticla de plastic. Cand iti pica bine, le reintegrezi in societate Sau, daca ai timp (si nervi), pui boabele la uscat (da' cred ca o sa te doboare mirosul) pentru 24 h.
multumesc maestre.
multumesc patabum.
tre' sa reziste cam pana miercuri joi saptamana viitoare ( minim ).
cred ca voi merge pe congelator ( parca vad ca nici saptamana viitoare nu e vreme buna.
partea cu uscatu sigur nu merge , din lipsa de spatiu, si din motive de squid&octopus combinat cu scortisoara, visinata si aroma de porumb in fermentatie. cred ca migreaza tot blocul in zone mai ospitaliere hiihhiihihi.
o sa incerc, promit...
am acasa si niste afinata si zmeurata ( magazin sunt hihi)
cam la aceeasi concentratie de alcool.
o sa le combin in proportii egale si le pun cu porumbu la macerat.
oricum pot sa certific ca mirosul este criminal ( scortisoara este superba, visinata e veche de 5 ani si e mai mult decat imbietoare, dar cand le faci cu sq&oct, combinatia miroase mai mult decat penetrant. iti ramane mirosu' in nas toata ziua)
Plecand de la principiul ca alcoolul conserva mareste doza.
Fara gluma, alcoolul chiar stopeaza (sau macar incetineste) procesul de alterare, scurge lichidul si pastreaza-l separat iar boabele punele in alcool curat (totul la frigider)
Dorin Cruceru
Asociatia Pescarilor de Crap din Romania
____________________________________________
Nu-ti fie teama ca inaintezi prea incet. Teme-te daca te opresti.
Sun Tzu
cu tot riscul de a vedea crapii dansand kazaciok in coada pe luciul de apa, o sa fac si dracaria asta.
1.5 kg de nada le voi tine in alcool de 98,voi nadi o singura lanseta undeva mai departe si ma voi strica de ras daca voi prinde la scula asta (eventual si cei mai mari), si voi decreta ca crapul este cea mai alcoolista specie de pesti.
as mai putea zice ca la asa pescari, asa pesti, da sa vezi ce capace iau
Alcoolul de 98 nu e bun . E prea aspru pentru noi ! Pune si tu in ceva ce se poate bea din galeata dupa ce zvirli tu porumbul in balta !
Asta de 98 arde matzul si te duce repede si ireversibil . Incearca ceva mai prietenos !!