conteaza culoarea boilesurilor?

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

rudy200
Puncte: 0

conteaza culoarea boilesurilor?

Mesaj de rudy200 »

Influenteaza cu ceva culoarea boilesurilor ?
Adica, daca pescuim intr-o apa cu fundul malos folosim o anume culoare pentru boilesuri,fata de o alta de exemplu, care are pe fund pietris sau mult nisip?Are culoarea o anumita influenta asupra crapilor?
:shock:

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Se pare ca da, eu am avut intotdeauna rezultate mai bune cu snowmen la care bila pop up era de culoare deschisa....chiar si fluorescenta ! :roll:
In schimb, la pescuitul cu boiles normal, nu am observat mari diferente....
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

cipica
Partener Crapmania.ro

culoare

Mesaj de cipica »

Am observat acelasi lucru ca si Vladut. De fiecare data am avut rezultate mai bune daca bila pop-up era galbena sau alba.

legio1083

Mesaj de legio1083 »

Parerea mea este ca o bila colorata intens atrage atentia mai mult decat una colotrata in tonuri terne. Extrema in cazul asta este pop-upul ca nada individuala. O singura bila nebuna la cap face cat un pat de bile, si in unele conditii are sanse sa prinda mai mult decat 50 de bile la unloc. Culorile "de camuflaj" negru, gri, verde, maron rosu inchis) se folosesc inspecial la nadele nutritive care atrag in timp datorita compozitiei lor. O bila roz sau galben fluo spre exemplu are sanse mai mari sa prinda un crap la 3-5 kile curios si cu capu-mn nori insa sanse foarte mici sa prinda o dihanie de peste 25 de kile care e trecuta prin experiente anerioare in care au fost implicate alte bile ce atrag atentia.
In pescuitul stationar se folosesc variatiuni cromatice ale aceleiasi nade tocmai pt a atrage atentia pestelui , insa in zona big game a pescuitului stationar ( la crap si ten cu rubezianul sau shefiend-ul) lucrurile sunt mult mai complicate si poate doar un Costica Mateescu te-ar putea lamuri mai concret ce damblale are ciortanul sau crapul in ceea ce priveste culorile.
Deci eu cred ca la polul "fast food ", coca cola Mc donalds KFC se afla nadele supercolorate si foarte aromate eventiual si flotante, care atrag atentia prin "reclama" insa isi pierd eficacitatea pe termen mediu sau lung , ajungand sa prinda doar adolescenti cu cercei in urechi, iar in extrema cealalta se afla medalionul de somon afumat cu icrele negre , iar la antereu Stridii , care sunt f oarte apreciate de conesoeuri si reprezinta concluzii la anii in care au incercat mai multe lucruri.
Asadar Mici si bere vs french toast cu gorgonzola. Unele te pacalesc sa le mananci , pe altele le cauti datorita amintirilor placute.

De aici incolo doar tu stii cel mai bine ce vrei dela partidele tale de pescuit....
:lol:
Legio - Patria Nostra !

Bogdan D.

Mesaj de Bogdan D. »

Te inseli amarnic legio,se pare ca nu prea ai folosit pop-ups-uri.....iar vorbesti din reviste.Afla ca cei mai mari crapi prinsi in ultimii 2 ani pe Tancabesti au fost prinsi la pop-up-uri viu colorate.....iar cel mai mare crap prins de Simon Crow pe Cassien a fost tot la o bila pop-up pe o montura pop-up stiff asta sa-ti dau doar 2 exemple.....

cipibm

Mesaj de cipibm »

Legio e cel care a prins 90 de kile la Darvari!?

maty

Mesaj de maty »

Nu contest ca dand cu snowmen sau prins unii dintre cei mai mari crapi,dar eu cred ca nu contrastul de culoare al bilei are mare eficacitate ci mai de graba locul unde montura este amplasata. Cred ca pusa acolo in cotlonul lui si nu pe mijlocul patului de nada,ci mai izolat,sunt mai mari sanse de a prinde crapul de talie mare.
As mai adauga ca comparand cu omul,dece nar fi si crapul mai intelept (deci mult mai precaut) cand acesta are ani mai multi,deci mai multa experienta?
ajutorul vine de sus.

bogdan adrian

Mesaj de bogdan adrian »

nu contaza culoarea,pentru ca pestii in majoritatea speciilor nu disting culorile,spectrul de culori se reduce la alb si negru penru ca pesti nu au pleoape si celule cromatice :shock: iar aici sunt deacord cu maty, cu locul unde se afla montura si cat de aromata este bila deoarece crapul este un mare degustator de substante nutritive.

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

cipibm scrie:Legio e cel care a prins 90 de kile la Darvari!?
da, el este. la porumb!
The One Team

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

crapul poate distinge o culoare deschisa si una inchisa, asa cum spune si bogdan adrian.
pop up - ul este prin excelenta o momeala "ciudata", nenaturala. un pescar englez scria mai demult despre o farfurie cu mazare, in care o boaba pluteste(leviteaza) la cativa centimetri. o mananci, sau nu?
cu toate astea, se prind crapi mari la pop up.
dupa principiul "daca-i bal, bal sa fie" atunci bila plutitoare de culoare deschisa ( fluorescenta) ar trebui sa fie mai eficace.
The One Team

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”