Parerea mea este ca o bila colorata intens atrage atentia mai mult decat una colotrata in tonuri terne. Extrema in cazul asta este pop-upul ca nada individuala. O singura bila nebuna la cap face cat un pat de bile, si in unele conditii are sanse sa prinda mai mult decat 50 de bile la unloc. Culorile "de camuflaj" negru, gri, verde, maron rosu inchis) se folosesc inspecial la nadele nutritive care atrag in timp datorita compozitiei lor. O bila roz sau galben fluo spre exemplu are sanse mai mari sa prinda un crap la 3-5 kile curios si cu capu-mn nori insa sanse foarte mici sa prinda o dihanie de peste 25 de kile care e trecuta prin experiente anerioare in care au fost implicate alte bile ce atrag atentia.
In pescuitul stationar se folosesc variatiuni cromatice ale aceleiasi nade tocmai pt a atrage atentia pestelui , insa in zona big game a pescuitului stationar ( la crap si ten cu rubezianul sau shefiend-ul) lucrurile sunt mult mai complicate si poate doar un Costica Mateescu te-ar putea lamuri mai concret ce damblale are ciortanul sau crapul in ceea ce priveste culorile.
Deci eu cred ca la polul "fast food ", coca cola Mc donalds KFC se afla nadele supercolorate si foarte aromate eventiual si flotante, care atrag atentia prin "reclama" insa isi pierd eficacitatea pe termen mediu sau lung , ajungand sa prinda doar adolescenti cu cercei in urechi, iar in extrema cealalta se afla medalionul de somon afumat cu icrele negre , iar la antereu Stridii , care sunt f oarte apreciate de conesoeuri si reprezinta concluzii la anii in care au incercat mai multe lucruri.
Asadar Mici si bere vs french toast cu gorgonzola. Unele te pacalesc sa le mananci , pe altele le cauti datorita amintirilor placute.
De aici incolo doar tu stii cel mai bine ce vrei dela partidele tale de pescuit....