Cum procedati???

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
the fishman

Cum procedati???

Mesaj de the fishman »

A venit zapada!!!!!! asa ca haideti sa incepem "partidele de pescuit in monitor"

Cum ati proceda sau care sunt etapele unei partide de pescuit pe o balta despre care nu stiti nimic, dar absolut nimic. Dar nu ma refer la ceva de genul asta:- intind lansete, cort si etc......si stict la genul de nada, distanta de pescuit, modul in care alegeti locul si toate cele aferente unei capturi....pe mal.
""NU MARI DA RARI""

mirceaef
Puncte: 0

Mesaj de mirceaef »

Fishman, pe tema asta cred ca se poate scrie un roman.

In pricipiu, pe o balta de care chiar nu stiu nimic, nu ma duc. Presupunand ca as face-o, cred ca in primul rand as incerca sa aflu de la pescari, de la paznici, sun un prieten, daca exista zone cu un potential mai bun.
Pe balti salbatice/noi prefer boiliesuri solubile. indiferent de anotimp.
Adancimea e importanta de asemenea in functie de anotimp dar si in functie de conformatia baltii, structuri, etc. Pe o balta noua as incerca la adancimi diferite, in functie de raspuns sau ne-raspuns, mai caut.
In general, indiferent ca pescuiesc pe o balta cunoscuta sau nu, imi adaptez strategia (presupunand ca am una :D ) in functie de raspuns.
Consider ca modul de nadire este extrem de important sau la fel de important ca si nada in sine.
Epure-Fusu Mircea
Carping Club

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

@fishman
In primul rand hotareste-te ce urmaresti : SA PRINZI PESTI MULTI SAU SA IEI CAPTURA ?
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

the fishman

Mesaj de the fishman »

Vladut, ce da Dumnezeu dril sa fie.
""NU MARI DA RARI""

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Am intrebat, ptr ca in functie de asta iti alegi zona in care vei pescui.
Cel mai important lucru este alegerea locului unde vei plasa monturile.Daca ai voie cu barca si cu sonarul, este destul de simplu. Daca nu, pui mana pe marker si iti dedici minim o ora !!! cautarii eventualelor praguri sau obstacole submerse. Nu uita , crapului ii place sa stea pe langa ele !
Apoi treci la nadirea de apel : pelette, porumb, eventual chiar boiles(daca pestele este invatat sa manince asa ceva pe balta respectiva, sau daca vrei sa-l inveti tu !). Si semintele au un rol important in nadire(in special canepa), tin crapii si ciortanii pe loc, ii tine in zona fiind preocupati sa caute minusculele seminte in stratul malos de pe fund.
Urmatorul pas pare destul de simplu : o montura simpla si sigura, momeala amplasata corespunzator pe rig si tot ansamblul plasat in conditii bune pe fundul apei.(ma refer la eventualele incurcari ale monturii in aruncare)
Restul, e rutina.... ! :D

@ticu
ironia ta "fina" cred ca nu-si avea rostul, daca ai fi fost pescar de crap ai fi inteles intrebarea, cum de altfel a inteles-o si Fishman.
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

Ar mai fii de complectat ceva.
Pe o balta necunoscuta sunt f. importante informatiile obtinute de la localnici, pescari si eventual paznicul baltii.
Cornel Rosioru ,
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA. www.crapmania.ro

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

Asa e domnule Rosioru. De multe ori o sticla cu tarie destinata paznicului sau vre-unui localnic face mai mult decat un sonar ! :D

the fishman

Mesaj de the fishman »

Va multumesc mult pentru raspunsuri.
:D
""NU MARI DA RARI""

Tilea Gabriel

Mesaj de Tilea Gabriel »

Personal cand ma duc pe o balta noua sacrific o zi intreaga pentru a studia apa ..... discutii cu paznicul , cu pescari localnici ( pe care ii gasesc pe balta ) , intru cu barca daca se poate pentru a gasi praguri , structuri in general , adancimi etc. , daca nu se poate cu barca atunci cu batul de pe mal .Intotdeauna ma uit dupa locurile cele mai frecventate , se observa dupa cum arata malul iarba uscata si batatorita sau lipsa ei din cauza "framantarilor'' de pe mal etc.

Nada ? In principiu folosesc in ce am mare incredere , cu ce am mai prins in alte ape , nadesc intotdeauna cu seminte pe o balta noua si cu spartura de boilies la inceput si nu in cantitati mari , de obicei pe trei locuri diferite la adancimi diferite. Ma bazez intotdeauna pe arome de fructe si peste , spartura de boilie va fi intotdeauna din acestea.M-am obisnuit sa folosesc un boilie de fructe pe un pat de nada preponderent de peste si seminte preparate cu aceasta aroma ....si invers.... pt. doua bete , al trei-lea va fi numai fructe si seminte cu boilie de fructe la carlig.

Rareori ma abat de la aceste reguli care m-au facut sa prind peste.