Dimensiune bila la carlig

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
zfcristian
Pescar de competitie
Puncte: 0

Dimensiune bila la carlig

Mesaj de zfcristian »

In functie de ce anume alegem dimensiunea bilei de la carlig?
Sa zicem ca pescuim pe o balta cu populatie mare de crap de 3-7 kg , de ce am folosi bila de 15-18 sau 20 pentru o montura bottom in ideea ca ne intereseaza cantitatea si nu calitatea ?!
Multumesc

zfcristian
Pescar de competitie

Re: Dimensiune bila la carlig

Mesaj de zfcristian »

Chiar nimeni nu vrea sa dea detalii? E secret de stat? :mrgreen:
Ms

Cristi Matei
pescar de competitie

Mesaj de Cristi Matei »

nu cred ca exista un standard. chestia asta se face in functie de practica pe balta si de inspiratia de moment. la densitate mare se peste cu greutatea indicata se pot folosi diametrul 20 solubile la nadit si 16, 18 la carlig cu nr 4, 6.
acum si producatorii specifica dimensiunea fiecare dupa anumite metode, adica nu toate carligele numarul 4 sunt aceasi dimensiune.

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

zfcristian scrie:Chiar nimeni nu vrea sa dea detalii? E secret de stat? :mrgreen:
Ms
uite, iti spun eu, dar numai daca-mi promiti ca te duci cu laptop-ul pe balta si faci exact ce scrie pe aici pe net :D :D :D ...ai grija, insa, s-ar putea sa fie o partida fara capturi :D
Cornel Serbu
Friends Carp Team

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

nu cred ca exista o regula in ceea ce priveste dimensiunea bilei
insa simon crow a zis intr-o carte o vorba mare-
alege un carlig adaptat la dimensiunea pestelui pe care il cauti, nu la marimea momelii
The One Team

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

andrei vladeanu scrie:nu cred ca exista o regula in ceea ce priveste dimensiunea bilei
alege un carlig adaptat la dimensiunea pestelui pe care il cauti, nu la marimea momelii
Foarte logic ceea ce spui cu toate astea pana acum peste over 10 am luat la carlige mici nr 8 si bila de 15 + eventual 1/2 popup iar ciortan-viteza de 3-5 kg au intrat marea majoritate pe ace de 4 si bile de 20 :oops: :oops: :oops: cu mentiunea ca pescuiesc regulat pe aceeasi balta-Cercani si 99% in acelasi loc

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

zfcristian scrie:Foarte logic ceea ce spui cu toate astea pana acum peste over 10 am luat la carlige mici nr 8 si bila de 15 + eventual 1/2 popup iar ciortan-viteza de 3-5 kg au intrat marea majoritate pe ace de 4 si bile de 20 :oops: :oops: :oops: cu mentiunea ca pescuiesc regulat pe aceeasi balta-Cercani si 99% in acelasi loc
intr-sdevar nu prea exista o regula, dar pe multe balti se intampla cele relatate de tine...probabil crapul mai batran e mai precaut si mai greu de pacalit...totusi, nu este batuta in cuie constatarea :wink:
Cornel Serbu
Friends Carp Team

Dan Serban
Pescar de competitie

Mesaj de Dan Serban »

zfcristian scrie:
andrei vladeanu scrie:nu cred ca exista o regula in ceea ce priveste dimensiunea bilei
Foarte logic ceea ce spui cu toate astea pana acum peste over 10 am luat la carlige mici nr 8 si bila de 15 + eventual 1/2 popup iar ciortan-viteza de 3-5 kg au intrat marea majoritate pe ace de 4 si bile de 20 :oops: :oops: :oops: cu mentiunea ca pescuiesc regulat pe aceeasi balta-Cercani si 99% in acelasi loc

Eu pe Greaca am prins multi over 10 numai cu carlige Korda kurv shank nr 2 cu 2 sau 3 bile de 18-20 pe firul de par :o
Pescar de rând

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”