cred ca ai o parere gresita cu privire la modul in care trebuie sa se prezinte un boilies . Iti argumentez :
1. boilesurile nu trebuie sa fie neparat tari sau neaparat moi , ci trebuie sa le adaptezi la specificul partidei de pescuit ( gen , anotimp si disponibilitate de hranire a crapilor , prezenta sau nu a racilor in balta , densitatea de peste mic , etc )
2. boilesurile tari piatra sunt recomandate tot timpul anului atunci cind pescuiesti numai la peste mare si ai timp sa astepti 10-24 ore pina la trasatura .Nu cred ca in Romania practica cineva acest fel de pescuit , decit poate ca distractie pe o lanseta . In Anglia e altceva !
3. un boilies fiert 1 - 2 min nu este tara piatra , ci este doar elastic cu o usoara duritate interioara ( e greu cum sa-ti explic - sa zicem bine facut ) Uscat in saci aeristiti devin si aceste boilesuri tari . Puse la frigider in pungi ramin asa proaspete .
4.boilesurile solubile ( foarte prinzatoare ) se dizolva lent - 1/2 ora - 2 ore ( functie de temperatura apei si de curentii de fund ) si nu prind deloc numai peste mic . Ele practic nu sunt fierte nici macar acele 30 secunde pe care le mentionai .
5.boilesurile ready - made nu sunt deloc tari ca piatra - ci mai degraba functie de consistenta eu le-as cataloga vechi sau mai proaspete .
4.boilesurile solubile ( foarte prinzatoare ) se dizolva lent - 1/2 ora - 2 ore ( functie de temperatura apei si de curentii de fund ) si nu prind deloc numai peste mic . Ele practic nu sunt fierte nici macar acele 30 secunde pe care le mentionai .
nu vrei tu, val, sa ne destainui cum faci tu bilutele solubile????
@panait cezar
asa este, este un forum deschis tuturor.
tocmai de aceea consider ca raspunsul d-voastra ar fi trebuit sa sune cam asa: "eu credeam ca boiliesurile de competitiei trebuie sa fie tari ca piatra...",
iar eu v-as fi explicat ulterior ca lucrurile stau taman pe dos. din acest dialog constructiv toata lumea ar fi avut de castigat.
dar daca suntem tari in gura (tastatura)...
andrei, eu as indrazni sa te rog sa explici mai de parte, cum e cu bilele de concurs, cam cat de moi ar trebui sa fie, daca e mai bine sa le pompezi din compozitie, sau le faci normale cu ceva mai mult timp inainte si le dipuiesti la greu, cam cat se fierb bilele facut cu lapte de porumb (daca se fierb)....
asta daca ti-a trecut supararea