FAQ !

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Vali Vesa
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: CONCRET

Mesaj de Vali Vesa »

[quote="PANAIT CEZAR"]Trageti O CONCLUZIE clara,nu lasati si acest subiect neterminat ca multe altele!Care sa fie concluzia?In dipuri trebiue sa introducem apa pentru a iesii substantele( absorbite) mai repede din boilles cind a ajuns pe fundul baltii?![/quote]

dupa cate stiu eu, nu e vorba de a adauga apa in dip pentru difuzare rapida in apa. e vorba de dip pe baza de alcool (difuzie rapida in apa rece) si dip pe baza de ulei (difuzie redusa pe apa rece).
???
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

carpkiller

Mesaj de carpkiller »

@radu
Cum adica dc sunt solubile firele, ce ma crezi tampit ? :twisted:

Boiliesurile le rehidratez cu APA (suficient de multa)apoi adaug csl+nutramino+aroma,le las cat este cazul, dc sunt vechi chiar mai mult de 24 h, mai aduag apa sau in loc de "dipul" de mai sus un pot shot etc. Apoi le bag in plasa solubila din aia de la Korda (pe tub), sau le insir pe fir solubil.
O singura data am patit sa se topeasca, atuci chiar exagerasem cu apa. Le luasem direct din galeata in care turnasem apa de balta cu cobra :D .In cazul asta am presarat pe ele putina nada praf si am uns plasa cu ulei, astfel am rezolvat problema.
Cu boabele,....exeact cum ti-am spus mai sus.

Incearca si o sa te convingi, nici eu nu am crezut prima data !

carpkiller

Mesaj de carpkiller »

@caaron
Esti glumet!
Am gresit eu cand am citat, las` ca intelegi tu despre ce este vorba :wink:

@Panait
Apa pui oricum in boiliesuri cand le rehidratez. Dc pui numia dip se fac lipicioase si nu se pot arunca cu cobra ! La mine boiliesul de langa carlig intai este rehidratat(in galata) apoi scos si bagat in dip !
Porumbul oricum intra in contact cu apa ca doar il fierbi !

radu sima

Mesaj de radu sima »

@Val
Nu cred ca am spus "am pus apa in dip" sint de acord cu tine ca un dip reprezinta un concentrat si adaugind apa ,fie ea si de balta,ii scazi eficienta.Ca si tine, prefer boiliile mele incarcate cu bunatati nu cu apa ,dar pt a fi asa ,acel dip trebuie sa poata patrunde in boilie si in cantitate cit mai mare posibil.Daca nu se absoarbe va fi spalat imediat ce boilia atinge apa si e ca si cum asi turna dip intr-o balta de x hectare .Eu prefer dipuri "subtiate"( sa nu le mai zic apoase ca provoc confuzii) pt ca sint absorbite mai repede ,in cantitate mai mare si contin acelasi lucru pina la urma ca si celelalte .Numai consistenta difera si cred ca aici nu ne intelegem,e o chestiune de preferinte.De ce sa folosesc un dip viscos datorita conservantilor , gelurilor vegetale cum le zice Adriano ,cind pot face unul fara , care se absoarbe mai repede si mai bine..Sint ferm convins ca dipul de la SBS nu se absoarbe sau se absoarbe foarte putin pe timp indelungat. Mai repede cred ca formeaza numai o crusta la suprafata boiliei (am uitat peste iarna boili in el si tot ca piatra erau si in primavara)Cum ar putea un dip sa hidrateze boilia cind nu topeste nici firul solubil?Eu prefer ca substantele din dip gen amino ,aroma ,betaina etc sa fie in interiorul boiliei nu pe suprafata ei atita tot.
Fire zbuciumate miine!!

@Adriano
Nu stiam treaba cu gelurile vegetale.Multumesc pt explicatie te astept pe balta.
Numai bine!
Radu Sima
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA
www.drcrap.ro

carpkiller

Mesaj de carpkiller »

Da-mi si mie te rog exemplu de un dip apos, dar care sa nu contina apa ?

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

@Radule dragul meu ,

eu nu usuc boilesurile , sa le fac pietre , niciodata . In general , le usuc 2-4 zile inainte de partida de pescuit , facute proaspete . Boilesurile sunt suficient de tari ca sa se poata arunca cu cobra dar suficient de moi ( inca ) ca sa nu necesite rehidratare . Dipul acesta viscos ( nu conteza ca e Pot Shot sau dip de la alta firma ) il rezerv pentru ultimele 24 ore de "viata" ale bilelor . De multe ori dipuiesc si bilele pe care le arunc de nada , nu numai cele de carlig . Si sa stii Killere ca se arunca grozav cu cobra daca sunt un pic lucioase :lol:
Cam asta e secventa ca sa vorbim despre acelasi lucru . Inteleg ce spui tu despre bilele uscate si eu a-si face la fel in cazul unor bile "piatra" ( pentru conservare ) .
Dar discutia plecase de la topirea firelor solubile . Repet - dipul SBS normal ( nu cel cu adaus de CSL ) nu topeste firul solubil si nici punga PVA . Eu am preparat nenumarate pungi cu pellete si spartura de bile - peste care am turnat 2-3 ml de dip si le-am tinut asa binemersi si 1 ora inainte de aruncare .
Dar cum dipurile sunt de mai multe feluri - sigur ca discutia nu poate avea o concluzie decit la nivel de produs . Adica dipul X topeste sau nu punga sau firul solubil .

carpkiller

Mesaj de carpkiller »

@val
Eu te cred ca dc sunt "lucioase" se duc bine cu cobra, norma, dar nu se duc deloc bine cand sunt lipicioase :(
Produse pe care le-am folosit eu si nu topesc pva oricat le-ai tine :
Dip sbs, pot shoturile solar, csl, nutramino, multimino, ulei de somon, ulei de porumb, arome de la nutra, solar, trabucco, nash...etc.
Anul trecut un dip berkley mi-a topit pva, dar cred ca intrase in contact cu apa, nu pot da vina pe dip. In concluzie mare majoritate a produselor de genul asta nu topesc pva.Temperatura scazuta incetineste procesul de topire.

nelubalaj

Mesaj de nelubalaj »

Ce ziceti nu e mai usor cu o siringa, eu asa fac.
Nelu B.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”