fazele luni.

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

constantin.nicolae

fazele luni.

Mesaj de constantin.nicolae »

Salut tuturor pescarilor de crap.Am si eu o intrebare;care este perioada mai propice pescuitului la crapin functie de fazele luni{cind este luna plina sau luna noua].Am vazut in AVP ca solunarele cele mai bune sint in aceste doua perioade,dar care este mai buna dintre ele. MULTUMESC.

constantin.nicolae

scuze. fazele lunii .

Vladut Mateianu
CS SENZOR
Puncte: 0

Mesaj de Vladut Mateianu »

Parerea mea esteca nu au nici o influenta, cel putin la crap. Solunarele sunt doar mangleala ieftina, nu se verifica.
La om modifica fazele lunii pofta de mancare ? Atunci de ce ar face-o la crap....?
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

Asta-i si parerea mea...solunarele n-au nici o traba cu crapul, care pe un vad bun, cu o nada buna si cu un pic de indemanare, mananca pe orice luna, mai ales daca are foamea-n gat.
Cornel Serbu
Friends Carp Team

Gabi Tomulescu

Mesaj de Gabi Tomulescu »

fazele lunii au legatura si influenteaza horoscopul...
deci trebuie studiata zodia crapului ca sa-i poti face un bioritm...
sint cateva fenomene care se percep diferit in functie de vizibilitatea lunii pe cer aici ma refer la faptul ca fara nici un pic de vant cind e luna plina se creeaza valuri pe orice apa statatoare (mai putin baltile de prin oras)..
parerea mea este ca mai rau este atunci cand nu este luna deloc..nu stiu sa explic asta dar daca ma fortez putin compun eu ceva supozitii....
ca tot vorbiim de factorii ce influenteaza sau nu modul in care se hranesc crapii eu zic ca vantul si mai ales directia din care bate te poate ajuta sa localizezi mai bine zonele productive...
conform zonei in care aflam din punct de vedere geografic la noi se fac simtite 2 vanturi mai importante: unul care bate dinspre NE spre SV -crivatul- care aduce precipitatii si vreme rece si al doilea care bate dinspre V-NV austrul sau traista goala care este un vant cald aducator de seceta...
mai vanturi mai slabe in intensitate care nu pot influenta prea mult comportamentul pestilor...
hai ca am aberat destul..inca mai studiez problema asta deci nu e finalizata...
FIR INTINS!

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

Gabi, vezi ca ai uitat alizeul, fiindca la noi se spune ca avem acm clima tropicala cu doar doua anotimpuri :lol:
Cornel Serbu
Friends Carp Team

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

Eu am auzit de la batrini, si au dreptate, ca se prinde cel mai bine peste cind luna are forma C-ului intors.
Cornel Rosioru ,
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA. www.crapmania.ro

constantin.nicolae

fazele luni

multumesc pentru raspunsuri si fir intins

sorin

Re: fazele luni.

Mesaj de sorin »

constantin.nicolae scrie:Salut tuturor pescarilor de crap.Am si eu o intrebare;care este perioada mai propice pescuitului la crapin functie de fazele luni{cind este luna plina sau luna noua].Am vazut in AVP ca solunarele cele mai bune sint in aceste doua perioade,dar care este mai buna dintre ele. MULTUMESC.
solunarele n-au legatura cu fazele lunii. ai 4 solunare pe zi, 2 de 2 ore, 2 de cate o ora, indiferent ce faza are luna. exista si cate exceptii in fiecare luna, in care nu ai decat 3 solunare, pt ca ciclul lunar e d cca 25 ore.
asa cum noi suntem dispusi sa mancam la intervale regulate de timp, conditionati de ritmul circadian noapte/zi, pestii sunt predispusi sa manance mai bine in intervalurile solunare (mareeice). dar asta atunci cand peshtii chiar au chef sa manance.
nu uita ca efectul acesta se simte fizic ca un efect de modificare a presiunii.
in perioadele cu luna noua sau plina, efectul mareeic este mai accentuat.
Sorin Dragoi

CostinCod

Re: fazele luni.

Mesaj de CostinCod »

Parerea mea este ca solunarul influenteaza pescuit la crap, asa cum influenteaza si creearea valurilor spree exemplu prin puterea de atractie a sa . Cum spunea si LV cand C-ul intors este pe cer, puterea de atractie a lunii este crescuta ceea ce face ca multe dintre vietuitoarele subacvatice sa iasa din stratul de mal spre suprafata fiind astfel o oportunitate pentru crap de a se hrani.
Asa o fi ??
CRAPOHOOLIC
CPK CARP TEAM

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”