IN-LINE -- HELICOPTER -- PLUMB PIERDUT

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

ValiRom

Re: IN-LINE -- HELICOPTER -- PLUMB PIERDUT

Mesaj de ValiRom »

mai aerodinamic ? hm.... eu sunt sincer... ieri mi-am luat clipsurile... si ce imi mai trebe pt plumb pierdut.... dar sa fie mai aerodinamic.... in continuare nu prea cred, oricum am zis ca incerc... si o sa scriu aici diferentele, sper din tot sufletul sa aveti dreptate... numa 10 m, daca castig.... si tot e bine. :)

ispasirinel

Mesaj de ispasirinel »

dl vali dar este clar si ptr un incepator ca mine ca la in line fata de plumb pierdut forfacul destabilizeaza mai mult plumbul in traiectorie.(il intoarce umpic pe orice directie de 360 grade)in timp ce la plumb pierdut il retine umpic inapoi dar fara ai schimba traiectoria.

ValiRom

Mesaj de ValiRom »

Corect..... ma predau... m-am intors ieri de la moara unde am facut si testele, rezultare :

Plumb pierdut... intr-adevar arunc cu 10-20 de metrii mai mult.
Am mai castigat ceva metrii datorita faptului ca am schimbat inaintasul tuf line.
Legatul carligului cu fir solubil de leadcore... nu m-a ajutat... in schimb..... l-am legat de plumb :) ( sa traiesti Razvan) si ajuta se duce mai bine, si am prins si peste, deci nu il deranjeaza.

De astazi merg incontestabil pe plumb pierdut, pastrez si in-line - ul la mine ... ca cine stie... poate e nevoie vreodata cu toate ca nu cred. Montura asta cu plumb pierdut se pare ca e f buna pt mine ... mai ales ca in incercarile de aruncari... am agatat gardul de vis a vis de vreo 3 ori.... si surpriza.... o data chiar am reusit sa trec plumbul peste el fara sa-l pierd, in celelalte doua cazuri am rupt de la inaintas.

@ Cezar Bibu

Ai avut dreptate... am dat cu un spod de 5 lbs Greys.... de mi-au iesit ochii din cap..... e cam greu sa ajungi la 140-150 :) cred asa din ochi ca am dat un 120 ... poate daca exagerez...130 :wink:

Multumesc tuturor pt sfaturi, fir intins.

petre iulian
Pescar de competitie
Puncte: 0

Mesaj de petre iulian »

daca urmaresti pescarii de competitie o sa constati ca 90% folosesc monturi in-line .dupa un an de zile in care eram fan montura cu plumb pierdut mi-am dat seama si de ce. fi sigur ca montura cu plumb pierdut se duce mai departe numai prin simplu motiv ca in aer plumbul este inainte si are o aerodinamica mai buna iar forfatul nu destabilizeaza plumbul in aer.totul e bine dar trebuie sa te gandesti ca in impactul cu apa se duce si mult in namol (aici depinde de plumb dar toti dau pt distante mari cu plumbi korda gen glont si pe vant cel cu greutate pe partea de jos a plumbului)....la in LINE in momentul cand cade in apa forfatul impreuna cu bila incepe sa lucreze gen parasuta si plumbul incepe sa se incline usor si se aseaza pe fund . (cel pierdut se duce drept direct in namol cu o mica inclinatie) . OK daca compari ambele monturi o sa vezi ca totul e logic . in concluzie ce-a mai buna montura (fara agatatura) e ce-a in-line si daca vrei sa arunci la fel de mult ca cea cu plumb pierdut e foarte simplu- plumb inline (eu folosesc numai korda) si intind forfatul si-l prind cu un pufulete solubil pe lidcore sau tub. poti arunca cu plumbul de jos linistit si o sa constati ca montura in aer este echilibrata perfect pt ca forfatul nu mai se invarte .

e doar o parere personala si pana nu-mi aduce cineva argumente logice nu mi-o scot din cap. fir intins !
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

ispasirinel

Mesaj de ispasirinel »

dar dl iulian nu cumva cei 7 cm cit ii are plumbul si care automat se scad din forfac pot constitui cheia intre succes si esec?citeodata?

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

poti face forfatul de cat vrei chiar si de 50 cm ca nu se incurca daca-l prinzi de lidcore (tub) cu spuma solubila. in momentul ce atinge apa spuma sare instant si forfatul ramane liber si amortizeaza caderea plumbului prin simplu fapt ca ridica partea din fata a plumbului din cauza ca boilesul actioneaza ca o parasuta ..eu unul nu am avut surprize neplacute nicaieri ca fortfatul a fost prea lung dar cand a fost prea scurt a fost o mare problema. sunt adeptul fortfatului cat mai lung chiar daca am fund tare si asta dupa cativa ani dupa ce mi-am luat tepe in concursuri :lol: .

ps. eu vorbesc de monturi pentru crapi nu ciortani ca la ciortani nu trebuie decat un naditor si un forfat de 8 cm si este de ajuns sa-l curentezi :lol: .(am urmarit monturile lui NITU,MATY ,MITRANESCU ) si chiar le-am folosit la Moara VLASIEI in concursuri.

Daniel D

Mesaj de Daniel D »

petre iulian scrie:poti face forfatul de cat vrei chiar si de 50 cm ca nu se incurca daca-l prinzi de lidcore (tub) cu spuma solubila.
Cu spuma solubila? Nu mai bine meltex.....? La frecarea cu aerul.....spuma solbila nu cade?
Nume utilizator schimbat din Dani D

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

nu cade fi sigur.....indoi spuma solubila pe tub (leadcore) si capetele le lipesti intre ele (te umezesti pe degete si strangi de capetele spumei). E mai simplu si mai usor :wink: .

zeus

Mesaj de zeus »

petre iulian scrie:daca urmaresti pescarii de competitie o sa constati ca 90% folosesc monturi in-line .dupa un an de zile in care eram fan montura cu plumb pierdut mi-am dat seama si de ce. fi sigur ca montura cu plumb pierdut se duce mai departe numai prin simplu motiv ca in aer plumbul este inainte si are o aerodinamica mai buna iar forfatul nu destabilizeaza plumbul in aer.totul e bine dar trebuie sa te gandesti ca in impactul cu apa se duce si mult in namol (aici depinde de plumb dar toti dau pt distante mari cu plumbi korda gen glont si pe vant cel cu greutate pe partea de jos a plumbului)....la in LINE in momentul cand cade in apa forfatul impreuna cu bila incepe sa lucreze gen parasuta si plumbul incepe sa se incline usor si se aseaza pe fund . (cel pierdut se duce drept direct in namol cu o mica inclinatie) . OK daca compari ambele monturi o sa vezi ca totul e logic . in concluzie ce-a mai buna montura (fara agatatura) e ce-a in-line si daca vrei sa arunci la fel de mult ca cea cu plumb pierdut e foarte simplu- plumb inline (eu folosesc numai korda) si intind forfatul si-l prind cu un pufulete solubil pe lidcore sau tub. poti arunca cu plumbul de jos linistit si o sa constati ca montura in aer este echilibrata perfect pt ca forfatul nu mai se invarte .

e doar o parere personala si pana nu-mi aduce cineva argumente logice nu mi-o scot din cap. fir intins !
Dinamica monturii in aer este un pic diferita de cea din apa. Intradevar dupa ce incepe sa se scufunde, montura cu pb pierdut are(face )un unghi ascutit.....dar diferenta majora este data de greutatea plumbului! La o greutate a pb de aprox 90gr si o adancime a apei de 2 m, bila si spuma nu are nici un efect! Cu lungimea forfacului este de discutat, si aici existand diverse scenarii, exceptand fundul lutos argilos care permite prezentarea nadei fara probleme!....Apropos'....ce lungime a forfacului folosesti cand ai o apa cu un fund bogat in detritus...de aprox 20 cm, care se tulbura usor...etc! :wink:

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

nu am gasit pana acum asa ceva (norocul meu) dar cred ca cel mai simplu e metoda cu umflatul pungii solubile si aruncat cu ea cu montura in ea.....nenorocirea este ca nu poti arunca mult ca trebuie sa ai si un plumb foarte usor (40-50 gr) Pana nu ma lovesc de ceva nu pot spune ce fac ...idei am dar nu stiu daca sunt bune pana nu le testez :wink: Mai bine daca nu stiu recunosc decat sa ma dau mare cunoscator .....idei am dar nu le-am pus in practica inca :wink:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”