Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Cu spuma solubila? Nu mai bine meltex.....? La frecarea cu aerul.....spuma solbila nu cade?petre iulian scrie:poti face forfatul de cat vrei chiar si de 50 cm ca nu se incurca daca-l prinzi de lidcore (tub) cu spuma solubila.
Dinamica monturii in aer este un pic diferita de cea din apa. Intradevar dupa ce incepe sa se scufunde, montura cu pb pierdut are(face )un unghi ascutit.....dar diferenta majora este data de greutatea plumbului! La o greutate a pb de aprox 90gr si o adancime a apei de 2 m, bila si spuma nu are nici un efect! Cu lungimea forfacului este de discutat, si aici existand diverse scenarii, exceptand fundul lutos argilos care permite prezentarea nadei fara probleme!....Apropos'....ce lungime a forfacului folosesti cand ai o apa cu un fund bogat in detritus...de aprox 20 cm, care se tulbura usor...etc!petre iulian scrie:daca urmaresti pescarii de competitie o sa constati ca 90% folosesc monturi in-line .dupa un an de zile in care eram fan montura cu plumb pierdut mi-am dat seama si de ce. fi sigur ca montura cu plumb pierdut se duce mai departe numai prin simplu motiv ca in aer plumbul este inainte si are o aerodinamica mai buna iar forfatul nu destabilizeaza plumbul in aer.totul e bine dar trebuie sa te gandesti ca in impactul cu apa se duce si mult in namol (aici depinde de plumb dar toti dau pt distante mari cu plumbi korda gen glont si pe vant cel cu greutate pe partea de jos a plumbului)....la in LINE in momentul cand cade in apa forfatul impreuna cu bila incepe sa lucreze gen parasuta si plumbul incepe sa se incline usor si se aseaza pe fund . (cel pierdut se duce drept direct in namol cu o mica inclinatie) . OK daca compari ambele monturi o sa vezi ca totul e logic . in concluzie ce-a mai buna montura (fara agatatura) e ce-a in-line si daca vrei sa arunci la fel de mult ca cea cu plumb pierdut e foarte simplu- plumb inline (eu folosesc numai korda) si intind forfatul si-l prind cu un pufulete solubil pe lidcore sau tub. poti arunca cu plumbul de jos linistit si o sa constati ca montura in aer este echilibrata perfect pt ca forfatul nu mai se invarte .
e doar o parere personala si pana nu-mi aduce cineva argumente logice nu mi-o scot din cap. fir intins !