inaintas la plantat

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
marian_popescu
pescar de competitie
Puncte: 0

inaintas la plantat

Mesaj de marian_popescu »

va salut
as dori sa stiu care sunt optiunile dvs in ceea ce priveste inaintasul pentru pescuitul plantat, in cazul folosirii firelor principale fluo
eu folosesc un gamakatsu g-line fluo de 0,35, pescuiesc in ape in care agataturi prea dificile nu sunt, cu exceptia vegetatiei. in special primavara, pescuiesc in zone cu apa mai mica, printre palcuri de stuf, iar distanta (200 de metri) nu imi permite un control prea bun, astfel ca se intampla ca pestii sa se mai incurce in stuf uneori
dar praguri sau alte obstacole care sa imi puna in pericol firele nu sunt (pomi, scoici, bolovani etc)

multam

stress
pescar de competitie

Re: inaintas la plantat

Mesaj de stress »

de ce mai folosesti inaintas daca plantezi? nu mai este nevoie de inaintas.
stefan avram

Sharky

Mesaj de Sharky »

daca doar culoarea liniei principale e cea care te determina sa folosesti inaintas, poti colora ultimii cativa metrii cu marker sau folosi leadcore si ai si o prezentare imbunatatita pe substrat
Dan Petre aka Sharky

costea

Mesaj de costea »

ai putea folosii hooklink-ul asta
Fişiere ataşate
rsz_11dscn0631.jpg
rsz_11dscn0631.jpg (88.38 KiB) Vizualizat de 2065 ori

marian_popescu
pescar de competitie

nu prea sunt de acord cu lead core-ul. la plantat folosesc plumbi grei pentru a pute intinde firul cat mai bine ca sa sesisez trasatura cat mai usor. tensiunea din fir nu va permite firului sa se aseze pe subtrat oricat de greu ar fi miezul de plumb.
ma gandeam si la backleads, dar varianta asta pica in cazul plantatului la distante asa mari, ingreunand mult sesizarea trasaturii
probabil voi incerca un mono de culoare neutra, eventual ceva floro-carbon

costea

Mesaj de costea »

revin: la plantat nici eu nu vad sensul inaintasului!si nici nu sunt adeptul plumbilor grei(folositi pentru a intinde firul cat mai mult)la pescuitul crapului cu plumb fix,semifix sau care se pierde...pestele oricum se autointeapa in plumb si cu cat plumbul este mai greu cu atat sansele sa rupa hooklinkul este mai mare....asa ca si eu consider ca folosirea unui leadcore ca cel din atasamentul de mai jos si al unui hooklink ca cel din postarea de aseara sunt suficiente...
Fişiere ataşate
rsz_dscn0632.jpg
rsz_dscn0632.jpg (93.62 KiB) Vizualizat de 1999 ori

cipica
Partener Crapmania.ro

Mesaj de cipica »

Salutare!
Daca pescuiesti pe o apa relativ curata- a se intelege fara prea multe agataturi si obstacole poti folosi linistit un inaintas mono se 0,35-0,40 mm, culoare neutra asa cum ai spus si tu, eventual fluorocarbon. Poti totusi sa pui si textil ca inaintas- nu sunt prea prieten cu inaintasii textili dar uneori sunt utili mai ales daca exista vedetatie in apa- iarba, nuferi.

Costea, prietenul meu te inseli daca tu crezi ca plumbul greu faciliteaza ruperea firului de la forfat in trasatura... sau poate tu legi carlige cu ata de papiota. dragul meu, montura cu plumb greu, pierdut a fost conceputa nu numai pentru a intinde firul asa cum crezi mataluta cu pentru ca tocmai greutatea mare a plumbului sa ajute la pierderea acestuia din clips avandca urmare un dril mult mai usor si sanse mai mari de a scoate pestele din eventuale agataturi!

marian_popescu
pescar de competitie

mersi, cipica
ti-am trimis si un mesaj privat in care te intrebam acelasi lucru, pe alt forum
deja am pus un sufix de 0,4 transparent, inainte sa deschid forumul

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”