Momitor cu tija rigida

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: Momitor cu tija rigida

Mesaj de Dan Mitranescu »

marian_popescu scrie:notam, notam...chestii foarte utile pentru m muritorii de rand, care nu isi permit decat iesiri scurte si mai vor sa prinda si unu-doi ciortani

si eu tot pe aceste principii merg cand folosesc momitorul (de cele mai multe ori). autointepare cu forfacul in varnis, forfac relativ scurt (7 cm), fara monturi grosolane

ce am observat la unii pescari este ca imediat ce montura atinge suprafata apei, omu se ia sa invarta la manivela...
la fel e si cu folosirea forfacelor mai lungi, care se rasucesc pe restul monturii si pe care unii o intind prin cateva ture de manivela. asta e aplicabila doar cand folosim plumb sau o pasta foarte lipicioasa pe momitor. in rest, la impactul cu apa e imposibil sa nu sara ceva nada de pe momitor, iar noi, prin intinderea prematura a firului nu facem decat sa scoatem momeala din zona nadita. obligatoriu pentru mixurile de cereale din comert
deci: forfac scurt (daca nu e prea gros malul, atunci vorbim de alte metode) ca sa nu se rasuceasca si sa aiba o intepare eficienta, lanseu, montura se aseaza linistita pe substrat, apoi intindem controlat firul
Asa este.
Mai ales cand pescuim pe noroi este bine sa lasam montura unde a cazut fara sa "o scoatem".
Pe langa frimiturile care cad din momitor cu un rol foarte bun in nadirea de apel , evitam si "ascunderea" monturii sub noroi.
Atunci cand tragem de montura aceasta nu descrie miscarea pe care o dorim ( ridicarea pe stratul de noroi ) si de cele mai multe ori face un "tunel" prin noroi ingropand in acesta ansamblul ac -momitor ...

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

Dan Mitranescu scrie:Mai ales cand pescuim pe noroi este bine sa lasam montura unde a cazut fara sa "o scoatem".
Pe langa frimiturile care cad din momitor cu un rol foarte bun in nadirea de apel , evitam si "ascunderea" monturii sub noroi.
Atunci cand tragem de montura aceasta nu descrie miscarea pe care o dorim ( ridicarea pe stratul de noroi ) si de cele mai multe ori face un "tunel" prin noroi ingropand in acesta ansamblul ac -momitor ...
Bun si cand folosim plumb, dupa lansare acesta nu trebuie scos din mal ?!?
Daca malul e mare sau daca plumbul se infige bine atunci adio semnalizare in cazul unei monturi cu plumb pierdut spre exemplu , o sa ai semnalizarea trasaturii cand pestele deja e intepat si fuge intepat dupa ce a scos plumbul din mal .
Dar ce faci cu un ciortan de 2-3 kg care sa zicem ca nu scoate plumbul din mal ?!?

Dan Mitranescu
Veteran

zfcristian scrie:
Dan Mitranescu scrie:Mai ales cand pescuim pe noroi este bine sa lasam montura unde a cazut fara sa "o scoatem".
Bun si cand folosim plumb, dupa lansare acesta nu trebuie scos din mal ?!?
Daca malul e mare sau daca plumbul se infige bine atunci adio semnalizare in cazul unei monturi cu plumb pierdut spre exemplu , o sa ai semnalizarea trasaturii cand pestele deja e intepat si fuge intepat dupa ce a scos plumbul din mal .
Dar ce faci cu un ciortan de 2-3 kg care sa zicem ca nu scoate plumbul din mal ?!?
Mai ales la plumb nu trebuie procedat asa deoarece momeala este mult mai mica ( lipsa momitorului ) .
Daca exista un sac solubil voluminos recuperarea se poate face , dar cat mai repede si scurt dupa ce plumbul a atins substratul , deoarece sacul pluteste cateva secunde deasupra noroiului .
Monturile le alegem in functie de necesitati ... Daca autoanteparea este reglata corect atunci si un ciortan de 300g poate sa dea semnal ...

Razvan Paunoiu

Mesaj de Razvan Paunoiu »

Subscriu si eu la opiniile de mai sus, daca exista noroi, mal si te apuci sa tragi de fir te trezesti cu carligul sub namol si adio trasaturi. Vezi ca sunt pescari care recupereaza imediat ce plumbul a atins apa burta firului ..asta e altceva.
Inteparea crapului o face o montura corect facuta, nu pescarul.
Nume utilizator schimbat din Friday

Doru Ionica

Mesaj de Doru Ionica »

Si cam cat putem sa ...ingropam "ansamblul ac-momitor" ?? :shock:
Sau mai bine zis daca-l ingropam ce?? Cumva vreti sa-mi spuneti ca crapul nu mai vede :( "ansamblul"..intr-o balta de vreo 2-3 m adancime,cu namol 10-15 cm :? :?: :?:
C.S.OLTENIA FISHING - Craiova

Dan Mitranescu
Veteran

Doru Ionica scrie:Si cam cat putem sa ...ingropam "ansamblul ac-momitor" ?? :shock:
Sau mai bine zis daca-l ingropam ce?? Cumva vreti sa-mi spuneti ca crapul nu mai vede :( "ansamblul"..intr-o balta de vreo 2-3 m adancime,cu namol 10-15 cm :? :?: :?:
Notiunea de plantat din pescuit nu are legatura cu cea din agricultura . :D

Pai toata lumea da cu pop-up-uri , technopufi , ace super usoare , pufuleti solubili , momeli critic echilibrate ... si noi ne apucam sa ingropam montura la 10 cm in namol ca tot o gaseste crapul ? :D

Doru Ionica

Mesaj de Doru Ionica »

Crezi ca pe o balta cu namol forfacul de 4-5 cm se ridica spre apa limpede si colegul crap vede mai bine ?? :lol: Nicidecum ! ... Succesul acestor monturi se datoreaza mai degraba inrudirii cu BOMBA decat vizibilitatii de pe fundul baltii. :roll: Cred.

O montura critic-echilibrata tine acul pe substrat . Cred ca acolo e bezna ca-n mormant 8)

quote : "Notiunea de plantat din pescuit nu are legatura cu cea din agricultura . :D "

:lol: Nici tabla inmultirii n-are legatura cu tabla zincata :lol:
C.S.OLTENIA FISHING - Craiova

Dan Mitranescu
Veteran

Vazul sau mirosul momelii cred ca se face mai bine prin apa decat printr-un strat de namol.
Prezentarea acului pe un bulgare de nada cred ca este mai buna ca atunci cand acul este scufundat in namol si nada este imprastiata pe zona respectiva.
Acum ... fiecare pescuieste cum doreste ... si inmulteste cu ce vrea ! :D

dragos2710

Mesaj de dragos2710 »

Dan Mitranescu scrie:Vazul sau mirosul momelii cred ca se face mai bine prin apa decat printr-un strat de namol.
Prezentarea acului pe un bulgare de nada cred ca este mai buna ca atunci cand acul este scufundat in namol si nada este imprastiata pe zona respectiva.
Acum ... fiecare pescuieste cum doreste ... si inmulteste cu ce vrea ! :D
like :P

nu-l contrazice pe maestrul mistret ionica,pentru ca o sa crape soriciul pe el, chiar daca e gros ca anvelopa masinii :lol: :lol: :lol:
o montura critic echilibrata nu tine acul pe substrat , ci deasupra lui in usoara suspensie, osciland la cel mai mic curent de apa.
DRAGOS DEMETRIAN

viorel dulamita
pescar de competitie

Mesaj de viorel dulamita »

dragos2710 scrie:...o montura critic echilibrata nu tine acul pe substrat , ci deasupra lui in usoara suspensie, osciland la cel mai mic curent de apa.
...sau mai pe olteneste...in coada :wink: :D ...
@Dragos
Vezi cu te "porti" cu Doru, ca te trezesti cu...trei la fund :lol: .

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”