carbocalm scrie:Mai am o problema

.
In ultimii 2 ani nu am mai pescuit lansat . Mi-a ramas o jumatate de rola de Power Pro de atunci si in toamna cand am reinceput sa pescuiesc din mana mi s-a intamplat sa plezneasca (rezistenta 30 lbs-diametru 0.28mm) de la nod cu greutati de 130-140g.
Exista sansa sa fi "imbatranit " sau trebuie un textil mai puternic ?
Multumesc,
Ps. Acelasi fir l-am folosit cu nod blood la aruncari cu spomb-ul varianta mare umplut cu seminte+bile si nu a cedat.
Am pierdut cel mai mare somn din viata mea pe chestia asta.Peste 80kg.( spinning ). Aveam un tambur cu textil gros de 0,30 , dar care datorita folosirii rare si a rezistentei bune, nu il schimbasem de 4-5 ani. Era putrezit si nu l-am verificat.L-am bagat in viteza cand am vazut ca pestele a intors pe suprafata apei.
In drillul ce a urmat, s-a rupt la barca ( si se rupea in verificarile ulterioare ) ca unul de 0,10. Nu am patit asa ceva ( rupturi fara agatatura ) de multi ani. Era chiar bun initial firul . PENN mi se pare.
Nu este regula totusi sa putrezeasca. Eu il tineam intr-o punga de plastic si cred ca l-am bagat putin umed.
Ce trebuie facut, eu cred ca numai verificarea inainte de folosire este solutia. ( situatii in care nu a fost folosit mai mult timp ).
Daca a stat numai pe rola originala, fara contact cu apa, nu are de ce sa se slabeasca in timp. Nu este ca monofilamentul.