Pareri despre fire

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Moose_master
Puncte: 0

Mesaj de Moose_master »

Io cred ca daca de-abia ti-ai luat BBLC-urile ar trebui sa folosesti exact ce ai folosit si pana a le avea, indiferent cat de gioarse erau mulinetele dinainte. Daca te intelegeai bine cu firele respective considera-le cele mai bune si in continuare.
Nu cred ca exista cineva atat de ghidus care sa iti raspunda la ce fir se pune pe cutare mulineta. Nici chiar fabricantul nu iti poate spune, pentru ca mulineta este mulineta si poti folosi ce fir vrei tu.
Nu stie nimeni in afara de tine ce fel de pescuit practici, unde pescuiesti si in ce conditii, cum lansezi, cate mulinete vrei sa incarci si pentru ce distante si mai ales cati bani ai in buzunare ca sa incarci 4 tamburi de BBLC.
Parerea mea este ca mai bine puneai intrebarea ce fir este la ora actuala cel mai folosit si cu cele mai multe review-uri pozitive. Ce merge la BBLC merge si la Infinity si la mulinetele alea rusesti fara frana (alea de erau parfum acu' 25 de ani).
Asta-i doar parerea mea.

Stima

Moose_Masta
APCR Canadian Branch

Teck

Re: Pareri despre fire

Mesaj de Teck »

Salut,

Tocmai ce mi-am pus P-Line Fluoroclear de 0.23 pe mulinete.
Combinat cu inaintas Tuf Line XP de 30 lb mi-a adus lejer 30-40 m in plus la aruncari (fata de Technium-ul de 0.28).
Ce ma ingrijoreaza insa este aspectul rezistenta la P-Line Fluoroclear. Pe rola scrie 6 lb si comparat cu Technium-ul pare foarte subtire.
Daca a mai folosit cineva P-Line Fluoroclear de 0.23, va rog sa-mi spuneti si mie daca ati avut surprize cu el (rupturi in drill, etc.)

Multzam,

Lucian

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Eu folosesc, nu sunt probleme, am scos si de 19 kg la Tancabesti......dar eu folosessc Tuf Line de 50 lbs. !!!! Cel de 30 lb, poate sa cedeze la aruncare in halul in care smucesc eu ! :D

PS Tehnium de 0,28 are de faapt 0,31 mm de aceea iti ia asa mult din aruncare....mai ales ca este si rigid.
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

cum a zis si VLADUT poti da linistit cu 0,23 ...ca o mica completare la pontonul 5 TANCABESTI la OPEN sa folosit fir de 0,23 si au prins peste 10 pesti de 10 kg din care catva de 15,17..Cteno de 14,19 dar depinde si de pescar :D

ps. singura observatie e ca trebuie schimbat cat mai des.
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

George-Alexandru
Partener Crapmania.ro

Mesaj de George-Alexandru »

si eu tot Fluoroclear 0,23-0,25 folosesc,in dril nu mi/a cedat niciodata si am scos ten de 19 kg romanesc de 18.problema la mine pe care am avuto mereu aproape dupa un concurs hai 2 trebuie schimbat deoarece nu mai rezista probabil din cauza solicitarilor repetate din concursuri :D si a faptului ca are elongatie mai mare plus soarele puternic il face sa imbatraneasca rapid.ma scos din multe rahaturi firul asta :D .
George Alexandru
General Manager 4Carp
Presedinte C.S. Green Lake
ViceCampion National 2014

Teck

Mesaj de Teck »

Multumesc frumos pentru raspunsuri!!!

Sunt mult mai calm acum... :)

Lucian

senzor planet