Porumb uscat

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Avatar utilizator
Claudiu Garlea
pescar de competitie
Mesaje: 2007
Membru din: Vin Iun 03, 2011 17:27
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Porumb usca

Mesaj de Claudiu Garlea »

Pai vanilia o pun in apa cu porumb si o fierb, asa ma gandeam, il mai fierb odata.

x-ulescu
Mesaje: 9
Membru din: Lun Feb 07, 2011 0:19

Re: Porumb usca

Mesaj de x-ulescu »

iei 15-20 de graunti de usturoi si ii bagi intr-un bidon de plastic de 2 litrii. torni un paharel de tuica peste ei , pui dopul si bati sticla de ciment pana obtii o pasta. o pui peste boabele fierte si ai boabe cu aroma de usturoi (bune pentru rac si nu numai)

Avatar utilizator
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Mesaje: 18915
Membru din: Sâm Ian 08, 2005 20:23
Puncte: 0
Localitate: BUCURESTI
Contact:

Re: Porumb usca

Mesaj de Vladut Mateianu »

Asa se prinde pe Fantanele Ionut ? :D
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Avatar utilizator
Claudiu Garlea
pescar de competitie
Mesaje: 2007
Membru din: Vin Iun 03, 2011 17:27
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Porumb usca

Mesaj de Claudiu Garlea »

X-ulescule, pe asta n-am auzit-o pana acum, misto !
O s-o fac saptamana viitoare, m-ai am ceva porumbi !
Mersi :)

Avatar utilizator
rdr
Mesaje: 566
Membru din: Lun Ian 23, 2012 15:23
Puncte: 0
Localitate: Teleorman

Re: Porumb usca

Mesaj de rdr »

reteta mea este urmatoarea:
dupa ce la spal le selectez pe cele mai mari le gauresc( ca sa absoarba aroma mai repede), le pun in borcan si pun peste ele sirop de fructoza, miere sau lapte de porumb(zahar invertit) :wink: , 2ml de aroma capacul si la debara.
reteta este valabila pt boabele facute iarna pentru primavara, dar se pot face si cu o saptamina inainte de a merge la pescuit, aceeasi reteta in schimb boabele le fierbem (dupa ce a inceput sa fiarba apa le mai tin 30min ) le scot din apa, le pun in borcane si pun peste ele indulcitor si aroma.
la borcanele mici cantitatea de aroma este foarte importanta.
:wink:

Avatar utilizator
mihasca_doru
Mesaje: 154
Membru din: Lun Iul 04, 2011 20:35

Re: Porumb usca

Mesaj de mihasca_doru »

gazaru scrie:Eu fac asa:
1 spal porumbul
2 il fierb cam o ora jumate sau pina crapa un pic boada si pun cam 5 linguri de zahar si 2-3 lingurite de sare la 1 kg de porumb
3 dupa fierbere pun boabele in borcane si torn aroma peste ele (capsuna,csl,miere.pruna etc)
4 pentru a le concserva torn alcool peste.
Am porumb si de 2 ani.
Spor la treaba.
daca tu fierbi porumb uscat 30 min si se crapa eu imi crap capul :lol: :lol: !!!poate intr-o oala cu presiune,da!porumbul se lasa la inmuiat 24-48 ore si dupa aceea se fierbe(ca sa nu dureze mult fierberea) sau il lasi doar la inmuiat mai mult timp 3-5 zile fara sa-l fierbi cu lichidele si atractantii care vrei.......eu prefer sa nu-l fierb deloc pt ca prin fierbere isi pierde mai multe "chestii",asta e parerea mea nu e neaparat si buna!!!!
Pescarul contează mai mult pe lăcomia peştelui, decât pe propria-i inteligenţă

Avatar utilizator
Jack the Ripper
Mesaje: 148
Membru din: Joi Dec 21, 2006 16:18
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Porumb usca

Mesaj de Jack the Ripper »

mihasca_doru scrie:
gazaru scrie:Eu fac asa:
1 spal porumbul
2 il fierb cam o ora jumate sau pina crapa un pic boada si pun cam 5 linguri de zahar si 2-3 lingurite de sare la 1 kg de porumb
3 dupa fierbere pun boabele in borcane si torn aroma peste ele (capsuna,csl,miere.pruna etc)
4 pentru a le concserva torn alcool peste.
Am porumb si de 2 ani.
Spor la treaba.
daca tu fierbi porumb uscat 30 min si se crapa eu imi crap capul :lol: :lol: !!!poate intr-o oala cu presiune,da!porumbul se lasa la inmuiat 24-48 ore si dupa aceea se fierbe(ca sa nu dureze mult fierberea) sau il lasi doar la inmuiat mai mult timp 3-5 zile fara sa-l fierbi cu lichidele si atractantii care vrei.......eu prefer sa nu-l fierb deloc pt ca prin fierbere isi pierde mai multe "chestii",asta e parerea mea nu e neaparat si buna!!!!
A spus o ora jumate.

Avatar utilizator
Marian Cosereanu
pescar de competitie
Mesaje: 1178
Membru din: Sâm Noi 10, 2007 19:20
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Porumb usca

Mesaj de Marian Cosereanu »

mihasca_doru scrie:
gazaru scrie:Eu fac asa:
1 spal porumbul
2 il fierb cam o ora jumate sau pina crapa un pic boada si pun cam 5 linguri de zahar si 2-3 lingurite de sare la 1 kg de porumb
3 dupa fierbere pun boabele in borcane si torn aroma peste ele (capsuna,csl,miere.pruna etc)
4 pentru a le concserva torn alcool peste.
Am porumb si de 2 ani.
Spor la treaba.
daca tu fierbi porumb uscat 30 min si se crapa eu imi crap capul :lol: :lol: !!!poate intr-o oala cu presiune,da!porumbul se lasa la inmuiat 24-48 ore si dupa aceea se fierbe(ca sa nu dureze mult fierberea) sau il lasi doar la inmuiat mai mult timp 3-5 zile fara sa-l fierbi cu lichidele si atractantii care vrei.......eu prefer sa nu-l fierb deloc pt ca prin fierbere isi pierde mai multe "chestii",asta e parerea mea nu e neaparat si buna!!!!
In primul rind citeste fiecare cuvant nu unul da cinci nu. :shock:
In al doilea rand e vorba de porumb pt ac :wink: nu pt nadit :shock: cand fierbi 1 kg de porumb :wink: nu 10-20 de kg
Nume utilizator schimbat din gazaru

Avatar utilizator
mihasca_doru
Mesaje: 154
Membru din: Lun Iul 04, 2011 20:35

Re: Porumb usca

Mesaj de mihasca_doru »

imi cer scuze,gresala mea :D :D
Pescarul contează mai mult pe lăcomia peştelui, decât pe propria-i inteligenţă

Avatar utilizator
Marian Cosereanu
pescar de competitie
Mesaje: 1178
Membru din: Sâm Noi 10, 2007 19:20
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Porumb usca

Mesaj de Marian Cosereanu »

mihasca_doru scrie:imi cer scuze,gresala mea :D :D
La colt 5 minute :) :) :)
Nume utilizator schimbat din gazaru

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”