Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
daca tu fierbi porumb uscat 30 min si se crapa eu imi crap capulgazaru scrie:Eu fac asa:
1 spal porumbul
2 il fierb cam o ora jumate sau pina crapa un pic boada si pun cam 5 linguri de zahar si 2-3 lingurite de sare la 1 kg de porumb
3 dupa fierbere pun boabele in borcane si torn aroma peste ele (capsuna,csl,miere.pruna etc)
4 pentru a le concserva torn alcool peste.
Am porumb si de 2 ani.
Spor la treaba.
A spus o ora jumate.mihasca_doru scrie:daca tu fierbi porumb uscat 30 min si se crapa eu imi crap capulgazaru scrie:Eu fac asa:
1 spal porumbul
2 il fierb cam o ora jumate sau pina crapa un pic boada si pun cam 5 linguri de zahar si 2-3 lingurite de sare la 1 kg de porumb
3 dupa fierbere pun boabele in borcane si torn aroma peste ele (capsuna,csl,miere.pruna etc)
Am porumb si de 2 ani.
Spor la treaba.![]()
!!!poate intr-o oala cu presiune,da!porumbul se lasa la inmuiat 24-48 ore si dupa aceea se fierbe(ca sa nu dureze mult fierberea) sau il lasi doar la inmuiat mai mult timp 3-5 zile fara sa-l fierbi cu lichidele si atractantii care vrei.......eu prefer sa nu-l fierb deloc pt ca prin fierbere isi pierde mai multe "chestii",asta e parerea mea nu e neaparat si buna!!!!
In primul rind citeste fiecare cuvant nu unul da cinci nu.mihasca_doru scrie:daca tu fierbi porumb uscat 30 min si se crapa eu imi crap capulgazaru scrie:Eu fac asa:
1 spal porumbul
Am porumb si de 2 ani.
Spor la treaba.![]()
!!!poate intr-o oala cu presiune,da!porumbul se lasa la inmuiat 24-48 ore si dupa aceea se fierbe(ca sa nu dureze mult fierberea) sau il lasi doar la inmuiat mai mult timp 3-5 zile fara sa-l fierbi cu lichidele si atractantii care vrei.......eu prefer sa nu-l fierb deloc pt ca prin fierbere isi pierde mai multe "chestii",asta e parerea mea nu e neaparat si buna!!!!
La colt 5 minutemihasca_doru scrie:imi cer scuze,gresala mea![]()