Salutare!

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

marin laurentiu
Puncte: 0

Re: Salutare!

Mesaj de marin laurentiu »

viorel dulamita scrie:
M&D scrie:@intrebare,de ce 5cm firul de par?sau dai doar la peste mare?
....5cm-2cm(lungimea tijei cirligului)=3cm
3cm-2cm(diametrul bilei)=1cm(de la bila la curbura cirligului, exact cit trebuie vara :wink: )
In cazul in care fol bile cu diam<20mm, se infasoara firul de par pe tija cirligului :wink: :D .
No Vasile, acum e...bine :lol: ?
neahhh...in cazul in care lansezi mai puternic, din inertie bila trage firul de par dupa ea,astfel se deplaseaza varnisul si de aici frecventa intrebare : "oare de ce am ratat? :roll:
parerea mea: fir de par mai scurt iar distanta dintre bila si carlig(varnis) se regleaza din marimea opritorului :wink:
doar cand vom taia ultimul pom,vom asfalta ultima palma de pamant si vom prinde ultimul peste,vom realiza ca nu putem manca...bani

gabici

Mesaj de gabici »

ma bag si eu in seama cu 2 intrebari aici
- ce fel de tub retractil trebuie folosit ?
- ce recomandati pentru firul textil folosit intr-o astfel de montura ?

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

la shrink tube nu prea conteaza firma, sunt toate la fel, made in china..... dar se plateste firma ! :wink:

ca fir textil iti recomand sufix sau kryston, modele "belitoare"... :D
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

viorel dulamita
pescar de competitie

Mesaj de viorel dulamita »

marin laurentiu scrie:

neahhh...in cazul in care lansezi mai puternic, din inertie bila trage firul de par dupa ea,astfel se deplaseaza varnisul si de aici frecventa intrebare : "oare de ce am ratat? :roll:
... :roll: bila tragind firul de par dupa ea, deplaseaza varnisul spre "nodul fara nod", iar acest lucru ajuta la o cit mai buna intepare a crapului, nu la ratari(f multi pescari nu folosesc varnis).
O spira pe tija cirligului=2,5mm(aprox); deci ar fi "vorba de doua max trei spire.
parerea mea: fir de par mai scurt iar distanta dintre bila si carlig(varnis) se regleaza din marimea opritorului :wink:
Asta cind ai la indemina "opritoare" de mai multe dimensiuni :wink: :D .

viorel dulamita
pescar de competitie

@marin laurentiu
Ref la opritoare; cred ca este vorba de bait/extenda stops, ex cele de la korda(in cele patru variante) :wink: .

M&D

Mesaj de M&D »

@domnule VIOREL ,nu prea sunt in totalitate de acord cu infasurarea firului de par daca este mai lunga deoarece omori montura.sa nu te superi pe mine dar aceeasta este parerea mea. :|

viorel dulamita
pescar de competitie

M&D scrie:@domnule VIOREL ,nu prea sunt in totalitate de acord cu infasurarea firului de par daca este mai lunga deoarece omori montura.sa nu te superi pe mine dar aceeasta este parerea mea. :|
...parerea ta, dar nu si a ..."altora"...
Apropos, daca initial fol bila de 20mm si treci pe bila de 16-18mm, schimbi forfatul? Daca fol initial de 16mm si treci la 20mm poti folosi extenda stops adecvat.
Ar mai fi varianta d=lui Laurentiu, dar trebuie sa ai cele patru variante pt extenda stops :wink: .

M&D

Mesaj de M&D »

@nea VIORELE ,am monturi de la bila de 10 pana la bila de 24 si fac schimbul in cateva secunde ,doar stii ca am un runner pe cinste :D

viorel dulamita
pescar de competitie

M&D scrie:@nea VIORELE ,am monturi de la bila de 10 pana la bila de 24 si fac schimbul in cateva secunde ,doar stii ca am un runner pe cinste :D
...sper ca nu "face" el monturile :lol: ...

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”