Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
DumiD scrie:ce vrei sa afli de fapt,daca se aduna crapii de pe o raza de 5 kilometrii la nada ta daca bagi scoici si icre?
eu as proceda altfel, nu as baga carne de scoica in nada ci mai degraba as imbunatati-o cu ceva arome de cumparat. motivul ar fi ca aroma (sintetica sau naturala,nici nu conteaza) are grad de dispersie mai mare in apa decat carnea de scoica propriu-zisa si crapul ar trebui, cel putin in teorie, sa o detecteze mai repede. daca vrei sa-i dai mancare sanatoasa crapului baga carne de scoica, daca vrei sa-l prinzi repede baga chimicaleady10 scrie:DumiD scrie:ce vrei sa afli de fapt,daca se aduna crapii de pe o raza de 5 kilometrii la nada ta daca bagi scoici si icre?
Nu ma astept sa se intample asta...mai degraba eram curios daca rezultatele sunt mai ok vs. nada conventionala cu aroma scoica/squid.
CC Moore are in oferta un astfel de produs..un mix de carene scoica, caracatita, etc care este destinat nadei..
http://www.ccmoore.com/super-slop-p-707.html
...o sa incerc sa fac ceva home made, sa vad ce iese..
poti folosi orice ,de la rame tocate,scoici,icre,peste ,etc pana la conserve de carne presata ...eu unul foloseam in nada ,pe vremuri,cand darvari era una dintre cele mai bune balti de crap din romania, conserve de ton tocat,atat in ulei cat si in suc propriu cu rezultate excelenteady10 scrie:Salut!
De curand am citit un articol de pe net care relata fenomenul carp fishing-ul in Franta si in care se detaliau mai multe best practices din fishing-ul local...printre care si cateva din capitolul nada..
Una din aceste practici laudate era adaugarea de scoici tocate sau/si icre la mix-ul de spomb/racheta.
Teoretic, nu vad nimic gresit in acesta abordare, insa, cum eu n-am facut-o niciodata, eram curios daca ati incercat asa ceva si daca v-a adus rezultate notabile.