selectie exemplare

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Moose_master
Mesaje: 235
Membru din: Mar Iun 07, 2005 18:50
Puncte: 0
Localitate: Montreal

selectie exemplare

Mesaj de Moose_master »

Desi subiectul s-a mai discutat secvential in cadrul diferitelor topicuri, inca nu am reusit sa imi fac o idee de baza asupra unui aspect : si anume cum selectez exemplarele dpdv al marimii.
De 3 ani ma caznesc sa gasesc o solutie pentru a putea pescui NUMAI EXEMPLARE MARI SI FOARTE MARI. Nu ma intereseaza exemplarele sub 10 kg si ca urmare am incercat toate tertipurile posibile pentru a putea captura exemplare de la 10 kg in sus.
Am incercat fel si fel de metode, insa nu am gasit nici o modalitate de a pescui selectiv.
Marimea bilei nu are nici o importanta (cel putin in situatia mea). Adicatelea folosesc bila de 5 cm diametru si imi intra exemplare intre 7 si 18 kg. Deci marimea bilei nu are nici un fel de importanta.
Folosesc aceeasi bila de 5 cm, scot 5-6 bucati de sub 10 kg si odata pestele ajuns pe saltea incerc sa vad daca bila ii intra pe gura. Ei bine la uni nici macar nu le pot indesa fortat bila pe gura. Deci ce sa inteleg ? De ce a incercat nefericitul sa haleasca ceva ce nu poate baga in gura ? Si cum pacatele mele s-a agatat in carlig daca nu i-a intrat bila pe gura?
Anul trecut am luat unul de 20,5 kg la o bila de 8 mm tare ca piatra si fara nici un fel de aroma(cazuta intr-un colt de geanta de cine stie cand).
Ieri am fost sa-mi testez niste bete noi si am luat vreo 16 bucati, dintre care doar unul a avut 12,5 kg, restul toti intre 7 si 9.9 kg(deci nepunctabili). Am folosit bile de aprox. 18mm facute ciorchine pentru a putea atinge o marime pe care nici un peste de sub 10 kg sa n-o poata baga in gura. Era un ciorchine imens pe care cred ca nici un crap de 20 kg n-o putea baga in gura.(am folosit niste bile cu aroma Frankfurter pe care le am de anul trecut de la echipa Senzor - multumesc inca odata baietilor cu aceasta ocazie.Pacata ca acum chiar s-au terminat).
Efectiv nu stiu ce tactica sa mai adopt. Stie cineva vreo ghidusie prin care pot sa fac selectie la exemplare ? Sau este pur si simplu doar o chestiune de noroc ?

Am observat doar un singur aspect care mi-a dat de gandit ; si anume ca trebuie sa caut anumite locuri unde sunt numai exemplare mari. Adica in acest moment sunt 75% convins ca exemplarele mari si foarte mari nu stau si nu se inghesuie intre exemplarele mici. Toti balaurii pe care i-am prins , i-am prins in zone retrase, linistite, relativ aproape de mal, in locuri unde nu au aproape nici un fel de stres si la care ajung dupa ce mi-am zgariat fata si hainele cu crengi si alte debri-uri. Si nici unul nu a pus botu' la monstruozitatile mele de bile facute pentru guri mari. Toti, dar absolut toti au mancat particule mici, bile de 8 mm maxim 20mm.
Este aceasta o observatie corecta sau a fost doar intamplarea ?
Mai este cineva obsedat de selectia exemplarelor mari ?
Stie cineva vreo alta metoda de selectie ?
Exista vreo dieta preferata de catre exemplarele foarte in varsta ?

Iata cateva intrebari la care eu personal nu am nici un fel de raspuns. Multumesc anticipat pentru orice idee novatoare.

Stima
Moose
APCR Canadian Branch

Avatar utilizator
Vali Vesa
pescar de competitie
Mesaje: 2971
Membru din: Vin Ian 21, 2005 15:59
Puncte: 0
Localitate: Constanta
Contact:

Re: selectie exemplare

Mesaj de Vali Vesa »

Moose_master scrie:...Am observat doar un singur aspect care mi-a dat de gandit ; si anume ca trebuie sa caut anumite locuri unde sunt numai exemplare mari...
parerea mea e ca asta e solutia. personal nu cred ca exista nada NUMAI pentru peste mare. ca vorba aia, mare, mic, copilul mananca.
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”