SNOWMAN vs. BILA ECHILIBRATA

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

andrei vladeanu
Veteran
Puncte: 0

SNOWMAN vs. BILA ECHILIBRATA

Mesaj de andrei vladeanu »

din pacate treaba cu boiliesul pt. timp insorit si noros nu s-a lamurit. nu-i nimic, poate cu alta ocazie LV ne v-a vorbi si despre asta.
asa cum v-am promis trec la alt subiect pe care il consider interesant.

in timpul aceleasi partide de pescuit pe care am mai citat-o anterior, la tancabesti, am reusit sa prind, impreuna cu maimutoiul mik, un superb exemplar (rotund -frasinet) de 22,5 kg.

- alo, lv, am luat unul mare, peste douazeci!
- la ce?
- la snowman
- pai nu asa se face, ba! se ia o singura bila tare, se gaureste cu preduceaua si se introduce in gaura spuma flotanta, ca sa echilibrezi bila sa stea deasupra substratului, dar sa nu ridice carligul...

va intreb acum:
care metoda credeti ca este mai buna?
The One Team

oanavictor
Pescar de competitie

Mesaj de oanavictor »

Cred ca nu ai inteles bine ,daca stii cum arata o PREDUCEA realizezi ca nu se poate gauri cu ea o bila pentru ca s-ar sparge ,poate a spus BURGHIU si atunci este cu totul altceva .
Oricum ambele metode sunt bune ,DAR EU PREFER SA PUN MAI MULTA CASEINA IN BILA SI ATUNCI POTI RENUNTA LA METODA CU BURGHIUL,SAU SA ECHILIBREZ MONTURA CU UN POP-UP DE 10 .
Cea mai mare realizare a diavolului a fost aceea ca a convins lumea ca nu exista

Cezar Bibu

Mesaj de Cezar Bibu »

Nea Victore, de data asta, ciocu mic :lol: Chiar exista o asemenea scula, sa-i zicem preducea, si iti spun eu ca nu se sparge bila, sau , poftim, spargi una si iese din a doua incercare...Probabil ca e buna si ideea asta cu caseina, ca sa devina boiliesul semi flotant, dar n-am incercat-o. Iar daca echilibrezi cu un popup de 10, tot snowman se cheama, doar ca are capu' mic !:)

Pe linga solutiile enuntate, ar mai fi Perfect Bottom-urile de la Solar,cu diverse variante de arome , care sunt niste bile critic echilibrate.

Mie unul, imi place mai mult sa folosesc snowman, chiar daca de obicei dau cu bile mari , imi pare mie ca selectez cumva pestii. Ca nu se intimpla mereu asa, asta-i alta poveste.. :)

Vali Bonto

Mesaj de Vali Bonto »

Eu votez pt snow-man (indiferent de variante).Am prins f.bine pe Tincabesti cu snow-man de 20+20 (bila de cirlig+pop-up,Nutrabaits).

oanavictor
Pescar de competitie

Mesaj de oanavictor »

@CEZAR

CUMPAR PREDUCEA PENTRU GAURIT BOILLIES ,CEEA CE STII TU ESTE O TEAVA SI NU SE NUMESTE PREDUCEA ,UN SIMPLU TUB PE CARE I-L IMPINGI IN BOILLIES SI TII CONTRA CU DEGETUL ,DACA AI FACE ACEST LUCRU CU PREDUCEAUA IN MOD SIGUR STORCESTI BILA . :idea: :idea:

PREDUCEA -INSTRUMENT DE METAL ASCUTIT LA VARF ,CU CARE SE FAC GAURI LA CURELE SAU IN URECHILE VITELOR

MAESTRE ''CIOCU MIC :lol: ''TU CE BILE FOLOSESTI :?: CUMVA DE PIELE :?: LE FIERBI :?: LE USUCI LA ABURI :?: SAU LE FACI SOLUBILE :?: PENTRU CA NU CRED CA FOLOSESTI GAURILE DE LA URECHILE DE VITA :idea: :idea:
Ultima oară modificat Mie Mar 14, 2007 15:16 de către oanavictor, modificat de 2 ori în total.
Cea mai mare realizare a diavolului a fost aceea ca a convins lumea ca nu exista

Vali Bonto

Mesaj de Vali Bonto »

@Cezar
Perfect de acord cu Perfect Bottom-ul de la Solar.Le-am folosit pe cele cu Squid&Octopus de 18 mm si deseori am pescuit cu momeli duble (pt selectie).Sint excelente,mai ales la partide scurte.
Dar tot snow-man votez : ..... :mrgreen:

oanavictor
Pescar de competitie

Mesaj de oanavictor »

Iar daca echilibrezi cu un popup de 10, tot snowman se cheama, doar ca are capu' mic !:)

O bila de 20 si un pop-up de 10 nu cred ca se mai numeste snowman,pentru ca este doar pentru echilibrare si nu mai are puterea sa ridice tot angrenajul .,dar se poate numi SNOWMAN DARAMAT,SNOWMAN OMORAT ,SNOWMAN DILIT :lol: :lol:

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

Snowman sau om de zapada este o practica cunoscuta si f. eficienta.
Sunt insa situatii ca in cazul amintit de Andrei cind pescuiesti dupa crap record.
In acest caz se pescuieste cu bile mari de pina la 30mm si chiar mai mari.
Cum ar arata un snowman cu 2 bile de asemenea dimensiuni? I-ar mai trebui un morcov si arata a om de zapada. :lol:
Pt. asemenea situatii un baiat destept a inventat "preduceaua".
Victor are dreptate nu e acea preducea clasica cu care se dau gauri la curele cu ajutorul ciocanului prin aplicarea unei lovituri.
Preduceaua pt. gaurit bile este o bucata de teava ascutita la un capat iar la celalalt capat e prevazuta cu un miner de plastic sub forma de ciuperca pt. a putea fii minuita.
Atentie Victore, aceasta nu penetreaza materialul prin lovirea cu ciocanul.
Acesta preducea se roteste in sensul acelor de ceasornic iar cu podul palmei imprimi miscarea de inaintare.
Folosita corect nu sparge niciodata bila.
Victore, preducelele pt. boilies se produc in diferite diametre si sunt insotite de niste baghete de spuma flotanta in functie de dimensiunea preducelei, mai mult sunt asortate la culoarea bilei.
Cind treci pe la Senzor am sa-ti arat cum arata si functioneaza o asemenea scula, care nu trebuie sa lipseasca din trusa pescarului de crap.
Dar sa revenim la utilitatea acestui sistem.
In primul rind folosesc o bila de fund de dimensiuni mari pe care o pot ridica usor deasupra substratului asa fel incit acul sa nu fie suspendat ci numai ridicat.
In al doilea rind in spuma introdusa pot injecta cu ajutorul unei seringi un atract, o aroma sau orice imi da prin cap pt. a face nada cit mai interesanta.
Preduceaua pt. boilies nu a fost inventata ca o alternativa ci ca necesitate in situatii extreme.
Cornel Rosioru ,
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA. www.crapmania.ro

Cezar Bibu

Mesaj de Cezar Bibu »

@victor oana,
LV a explicat mai pe larg cum e cu dispozitivul asta .Altadata, fii atent la text, te rog :"... Chiar exista o asemenea scula, sa-i zicem preducea.." :lol:

mih_carp

Mesaj de mih_carp »

Si eu, ca multi altii sunt adeptul Snowman-ului ptr ca, cred eu ca face selectia la pesti. Bine, nu de putine ori mi s-a intamplat sa scot pesti de 4-5kg cu snowman (scufundatoare de 20 si pop-up de 18mm), dar in general pestii mai mari i-am prins la acest aranjament. Montura predominanta pe care o folosesc cu Snowmwn este Blow-back (ca cea pe care a aratat-o si Florentin in ultima emisiune-fara anoul oval ci textilul legat de florocarbon prin nodul vacii.A fost prezentat in AlP de Ken Townley anu trecut parca prin primavara).
Mantis&Mantis Gold RULES
Mihai Tomi
Pescar de Crap

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”