textil forfac ca burete !

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

anghel d.

textil forfac ca burete !

Mesaj de anghel d. »

firul textil de la forfac eu il tin in dip cateva minute inainte de lanseu, pana se umfla ca un burete.
mai face cineva asa ?
conteaza la ademenirea crapilor ? :roll:
anghel dragos-toyota carp team

legio1083
Puncte: 0

Mesaj de legio1083 »

Parerea me este ca te complici inutil. Un grad mai mare de atractie l-ar putea constitui niste capsule cu arome/atractanti atasate plumbului sau un banal sac solubil.
Daca ti se pare ca iti ofera un avantaj, macar si psihologic nu vad dece sa nu inmoi firul, singura problema fiind, din punctul meu de vedere faptul ca majotitatea firelor de forfac sunt foarte departe de a avea proprietati absorbante, datorita naturii materialelor din care sunt facute.
Legio - Patria Nostra !

razvan u.
pescar de competitie

Re: textil forfac ca burete !

Mesaj de razvan u. »

anghel d. scrie:firul textil de la forfac eu il tin in dip cateva minute inainte de lanseu, pana se umfla ca un burete.
mai face cineva asa ?
Am vazut asa ceva la cineva, in sensul ca aplica cu o pensula pe forfac o solutie gen clei sau ceva asemanator(deci nu dip), care lasata la uscat se intarea si facea ulterior dispersie in apa. :wink:

Vali Bonto

Mesaj de Vali Bonto »

anghel d. scrie:firul textil de la forfac eu il tin in dip cateva minute inainte de lanseu, pana se umfla ca un burete.
mai face cineva asa ?
E folosit destul de des procedeul...
Am vazut crapi capitali prinsi in modul asta,numai ca respectivul nu baga forfacul si boabele de porumb in dip ci direct in sticluta de aroma..!!!

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

Vali Bonto scrie: ...direct in sticluta de aroma..!!!
Imagine
Imagine
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

Andrei I
pescar de competitie

Mesaj de Andrei I »

mai face cineva asa ?

Pai daca tu faci asa... de ce nu ne spui tot tu daca conteaza in ademenirea crapilor?

Da ce fir folosesti de se umfla "ca un burete" ?? Eu nu am incercat metoda, nu cred ca are ce sa dauneze...dar nici nu cred ca voi reusi sa fac textilul sa se umfle daca il scufund in dip :roll:
Milionar excentric

anghel d.

Mesaj de anghel d. »

pe unde pescuiesc eu nu prea este densitate de peste asa mare ca sa pot trage concluzi, prind 2-3 pe 24 de ore daca am noroc. mi-e teama sa nu atace firul in timp si sa se rupa, sau sa nu faca rau atata aroma cum zice domnul Bonto..... :roll:
firul textil este extrusion lt.

Andrei I
pescar de competitie

Mesaj de Andrei I »

anghel d. scrie:pe unde pescuiesc eu nu prea este densitate de peste asa mare ca sa pot trage concluzi, prind 2-3 pe 24 de ore daca am noroc. mi-e teama sa nu atace firul in timp si sa se rupa, sau sa nu faca rau atata aroma cum zice domnul Bonto..... :roll:
firul textil este extrusion lt.
Cred ca ar fi mai eficient cum zice ulvan ... dar totusi cred ca ridici totul la un nivel de complicatie prea mare. Atunci cand nu trage ...incerci si asta...dar daca prinzi doar cu saculet solubil sau banda PVA nu stiu daca are rost chestia asta. Poate iti trage crapul de fir in loc sa traga de boiles :lol:

Cel mai bine testezi singur pe o balta gen Peris unde densitatea e mare. 2 lanset fara fir imbibat si doua cu...aruncate in acelasi loc cu aceeasi aroma...in acelsi timp..si tragi oncluziile. Repet cred ca e o chestie care complica dar nu dauneaza. Daca tu ai incredere in varianta asta...FOLOSESTE_O ! E un lucru foarte important sa fii 100% convins ca ai facut tot ce ai stiut / putut cand arunci lanseta.
Milionar excentric

anghel d.

Mesaj de anghel d. »

am inteles, dar mai am o intrebare. daca pun (inainte de lanseu) pufuleti solubili pe firul textil si ii inbib in dip , cand se topesc si pleaca spre suprafata nu lasa dare de aroma pe verticala si dau un semnal crapilor ? :roll:

legio1083

Mesaj de legio1083 »

Ba da. SI toti crapii o sa sara ca tembelii deasupra patului datu de nada si nici unul n-o sa mai coboare catre carlig.
Legio - Patria Nostra !

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”