Tipuri carlige

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Sorin Daringa
Puncte: 0

Tipuri carlige

Mesaj de Sorin Daringa »

Toata lumea a auzit de monturile moderne pt crap.Sunt cateva de baza care sunt folosite mai des.Haideti sa lamurim si pe altii ce tipuri de carlige sa foloseasca la diferite monturi.Modele marimi.

De ex pt snowman ce tip de carlig

360---tip de carlig

blowback..tip carlig.... . . etc

Cateodata e o adevarata provocare in a alege carligul.

As avea rugamintea sa stam pe subiect.Firma ramane la preferinta fiecaruia.Sa vb doar despre carligele folosite in diferite monturi.Sunt multi care folosesc gresit tipul de carlig pt monturi si sunt supararti ca nu prind peste
Multumesc
Imagine

Rujjuman

Re: Tipuri carlige

Mesaj de Rujjuman »

Eu la blowback folosesc Owner C-8
360 nu folosesc :(

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Eu folosesc carlige de forma Ashima Antieject atat la monturile de fund cat si la cele ptr snow-man......si sunt foarte multumit.

In schimb, nu ma inteleg deloc bine cu carligele long shank (recomandate la monturi cu pop up) , am avut destule rateuri cu acest gen de carlig...

PS nici cu celebrele serie 5 nu ma impac. :D
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Cristi_Ionita

Mesaj de Cristi_Ionita »

Vladut Mateianu scrie: In schimb, nu ma inteleg deloc bine cu carligele long shank (recomandate la monturi cu pop up) , am avut destule rateuri cu acest gen de carlig...
Eu din contra, am folosit cu succes acest tip de carlige (mie imi plac solar) si la snowman si la porumb.
In viata sunt lucruri mult mai importante decat banii...doar ca iti trebuie o grama' de bani ca sa le cumperi.

BARICADA CARP CLUB

robyvan
pescar de competitie

Mesaj de robyvan »

cele mai putine probleme le-am avut cu Fox seria 2 si Owner C8...... :)
slowly we rot- by Obituary

Val
Pescar de competitie

Mesaj de Val »

@vladut

cu seria 5 FOX am pescuit ani de zile - cu marimi de la 8 la 2 . Te rog sa ma crezi ca nu am patit NICIODATA sa se indrepte carligul . Pe de alta parte am vazut la altii carlige de acest fel indreptate .
Un timp le-am inlocuit cu Partridge ( nu imi aduc aminte modelul - cred ca F8 ) - dar nu erau la fel de rapide la intzepare . In schimb erau bune in agatzatura , pentru ca la un fir de 0,4 , se rupea carligul de la jumatate si salvau locul - cred ca erau turnate din ceva otel casabil . Cu peste intzepat , nu se rupea niciodata .
Ce am remarcat si asta e cert - Fox seria 5 intzeapa ca dracu si nu iti scapa crapul din carlig , nici daca iti doresti ..
Nu recomand nimic - am facut doar o observatie .
O alta observatie este ca la carligele cu tija lunga , line alignerul din shrink tube este obligatoriu , pentru rezultate corecte . Iarasi nu este regula , este o observatie si atit .

Razvan Paunoiu

Mesaj de Razvan Paunoiu »

de Gamakatsu nu zice nimeni nimic....???

Eu de cand am inceput sa le folosesc...nu prea am mai avut probleme, folosesc exclusiv 2 modele super LW. MB4 - marimea 2 (pt. boiles -montura blow-back) si POP-UP MB1 marimea 4...(pt. porumb, alune tigrate cu pop-up etc) + ca sunt destul de groase si nu ranesti pestele.
Am incercat si modelul A1 - camuflaj - dar nu prea ma incantat..., folosesc varnis pe tija si-l fixeaza prea tare in stratul de vopsea folosit pentru camuflaj...desi n-am avut multe rateuri nici la modelul asta.....
Nume utilizator schimbat din Friday

legio1083

Mesaj de legio1083 »

Eu folosesc in proportie de 99% doar carlige Gamakatsu, chiar daca am folosit moarte multe alte marci si modele pana acum , si trusa mea contine si acum alte carlige decat cele facute deGamakatsu.
Raspund cel mai bine nevoilor mele si am gasit cate un model de carlig pentru fiecare situatie de fescuit in parte.
Pentru monturile rigide s-a inventat Specimen Carp
Pentru montura combi cu snowman sau cu momeala dubla s-a inventat Pop-Up
Pentru boama de porumb, peleta si boilies mic Speicalist mi se pare cel mai tare
Pentru ciortaneala Long Clow mi se paere imbatabil indiferent de momeala folosita pt ca mi se pare ca este carligul cel mai eficient atunci cand pestii se hranesc cu frenezie
Pentru ten mare Super LW e imbatabil
Pentru pescuit Hit and Hold nimin parca nu poate intrece Super Snag-ul.

Parerea mea este ca marimea carligului si materialul folosit la legarea forfacului precum si felul la care este acesta atasat restului ansamblului e o chestiune care ramane de hotarat pe malul apei.
Legio - Patria Nostra !

florin pocris
pescar de competitie

Mesaj de florin pocris »

eu folosesc la orice montura korda CURV SHANK...
nr 4..6
am probat multe si cu astea am cele mai bune statistici rateu vs saltea

dumi_id

Mesaj de dumi_id »

Indiferent de tipul rigului/carligului conteza foarte mult si marimea carligului.
La snow-man kurv shank nr 4 sau 6 daca se doreste o montura mai discreta.
La bila tare 15-20mm long shank sau wide-gape nr 6 sau 4.
Bila tare 22-26mm wide gape nr 4 sau chiar 4.
Am folosit pentru bile de 20 tari fox SSPB nr 2 si nu am avut rateu. Cele mai multe rateuri au fost la wide gape de la korda (1 din 7-8 pesti); poate a fost de vina montura si nu carligul.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”