Laptele de porumb nu leaga uruiala.GClaudiu scrie:Nu inteleg cum s-o fierb, s-o fac "mamaliga" sau ... ?
Pai si incazul laptelui de porumb, exista o anume cantitate sau la ochi? Iar eu cand am facut bulgarele ala si l-am pus in galeata, s-a desfacut usor, apoi dupa vreo 5-10min a ramas o movila de urluiala. Bineinteles, la suprafata ieseau cojile de seminte.
M-ar ajuta CSL-ul la asta?
"A lega" nu inseamna sa putem da forma de bulgare , inseamna sa putem face bulgari ce rezista la aruncatul cu cupa .
Prin fierbere majoritatea cerealelor "se leaga" . Mamaliga se face numai din uruiala / malai de porumb . Ceva in in sensul asta ...
Daca uruiala nu se leaga prin fierbere atunci slabe sperante sa fie legata numai cu apa sau alti aditivi lichizi.
Trebuie sa ii punem un liant gen faina , pesmet , pamant ... mamaliga .
P.S. Bulgarele trebuie sa treaca testul de aruncare inaintea celui de descompunere .