Laptele de porumb nu leaga uruiala.GClaudiu scrie:Nu inteleg cum s-o fierb, s-o fac "mamaliga" sau ... ?
Pai si incazul laptelui de porumb, exista o anume cantitate sau la ochi? Iar eu cand am facut bulgarele ala si l-am pus in galeata, s-a desfacut usor, apoi dupa vreo 5-10min a ramas o movila de urluiala. Bineinteles, la suprafata ieseau cojile de seminte.
M-ar ajuta CSL-ul la asta?
"A lega" nu inseamna sa putem da forma de bulgare , inseamna sa putem face bulgari ce rezista la aruncatul cu cupa .
Prin fierbere majoritatea cerealelor "se leaga" . Mamaliga se face numai din uruiala / malai de porumb .

Daca uruiala nu se leaga prin fierbere atunci slabe sperante sa fie legata numai cu apa sau alti aditivi lichizi.
Trebuie sa ii punem un liant gen faina , pesmet , pamant

P.S. Bulgarele trebuie sa treaca testul de aruncare inaintea celui de descompunere .