Eu am o lanseta bff de 4lbs si vreau sa folosesc o montura In-Line cu plumb de 100g si saculet solubit atasat de carlig.Ce parere aveti ?credeti ca poate duce lanseta aceasta combinatie fara sa se rupa sau sa am alte probleme?
Depinde cat de departe vrei sa arunci si de stilul de aruncare. In mod normal nu ai probleme dar daca o fortezi si nu stapanesti f bine tehnica de aruncare poti sa rupi lanseta.
tai_pan28 scrie:Depinde cat de departe vrei sa arunci si de stilul de aruncare. In mod normal nu ai probleme dar daca o fortezi si nu stapanesti f bine tehnica de aruncare poti sa rupi lanseta.
Vreau sa arunc undeva la 100 m dar asta e problema ca nu stapanesc foarte bine tehnica de aruncare.
Daca nu stapanesti foarte bine tehnica nu prea ai sanse sa rupi. Ai grija sa nu uiti pick-upul cuplat si nu incerca tehnici avansate pana nu te descurci mai bine cu cea clasica de peste cap. Eu nu pot rupe de exemplu nici inaintasul textil de 15 lb la nod pe cand un aruncator profesionist va folosi inaintas peste 30 40 lb sa nu-l rupa.
Intreba producatorul batului care ii greutatea optima de aruncat respectiv cea maxima. Probabil undeva pe la 150g in cazul batului tau judecand din putinele date (exista o oarecare corespondenta intre test curve si puterea de aruncare)
eu cu lanseta FL, 4lb, 120gr+saculet(cel putin 4 bile farmate de 24mm), arunc 90-115 metri depinde de vint, insa ideal de dupa cap nu se primeste, e doar o tehnica care sa singur-dezvoltat, fara saculet cu lanseta aia dau la 145-155m boil de 24, cind am fost invatsat, imi ziceau : Inchipuieti ca doresti sa farami lanseta, principalul sa ai grija sa nu iasa torsioanele una din alta... caci acolo faci buba daca dai la putere. altfel nu cred sa se sfarame, e posibil inca una, daca lanseta a fost vatamata, insa peste ale mele au si calcat si practica au facut multi incepatori - probleme nu erau - doar peste 2-5 lansari iese un torsion din celalt