parere spod?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

jdmishere
Puncte: 0

parere spod?

Mesaj de jdmishere »

Shimano Alivio CX/DX 5.5lb sau Fox Worrior S 5.5 lb?

Multumesc!
Dragos MARDARE
CS APS

Ionut Stuparu

Mesaj de Ionut Stuparu »

Eu am worrior si sunt foarte multumit de el,il recomand.

Trimis de pe al meu GT-I9305 folosind Tapatalk
Nume utilizator schimbat din davidenco12

Cu respect ,

Ionut Stuparu
tel : 0748.222.293
Bucuresti Sector 3/ Bragadiru - Sos. Alexandriei

jdmishere

Re:

Mesaj de jdmishere »

davidenco12 scrie:Eu am worrior si sunt foarte multumit de el,il recomand.

Trimis de pe al meu GT-I9305 folosind Tapatalk

Multumesc, Ionut!
Mai astept si alte pareri eventual alte propuneri.
Dragos MARDARE
CS APS

Alex0711

Re: parere spod?

Mesaj de Alex0711 »

Salut,
Am folosit si spod Shimano si Fox si detin Carp Expert momentan (ma impac super cu el.)
Daca gasesti Fox iti recomand sa il iei pe acesta.
Cel de la Shimano nu atinge distanta mare cu spomb-ul umplut- mi se pare a fi destul de moale-.
Cel de la Fox atinge distante f mari daca "te lasi bine " pe el si nici nu trebuie sa depui efort prea mare.
Carp Expertul eu unul personal l-am luat de la cineva in considerentul banilor putini ce am dat pe el, arunc la fel ca si cu Fox-ul numai ca ma las foarte putin mai mult pe lanseta cand dau cu spombul decat cu Fox-ul, atat.
Iti recomand un textil cat mai subtire pe mulineta cu inaintas textil.
O zi buna!
PS: Arunca odata la 2 lanseuri cu apa pe tamburul de la mulineta sa eviti perucile de la textil.
Alex0711 (Calaretu Alex)
TWO CARP TEAM

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Eu am carp expert spod. E super rigid, nu vad motive sa il schimb momentan. Reusesc sa nadesc acolo unde pescuiesc.
Critic echilibrat

mihai florescu
pescar de competitie

Mesaj de mihai florescu »

jdmishere scrie:Shimano Alivio CX/DX 5.5lb sau Fox Worrior S 5.5 lb?

Multumesc!
salut

Nu exista comparatie intre cele 2 spoduri mentionate de tine. Poti incadra in aceeasi gama de calitate spodul Fox Warrior cu spodul Shimano Beast Master.
Eu detin Shimano Beast Master iar colegul meu Fox Warrior si nu am vazut diferenta in lanseu.

http://www.totalfishing.ro/lanseta-fox- ... 19833.html

http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... 23234.html

Alexandru Mihai
pescar de competitie

Mesaj de Alexandru Mihai »

Alex0711 scrie:Salut,
Am folosit si spod Shimano si Fox si detin Carp Expert momentan (ma impac super cu el.)
Cel de la Shimano nu atinge distanta mare cu spomb-ul umplut- mi se pare a fi destul de moale-.
Cel de la Fox atinge distante f mari daca "te lasi bine " pe el si nici nu trebuie sa depui efort prea mare.
Carp Expertul eu unul personal l-am luat de la cineva in considerentul banilor putini ce am dat pe el, arunc la fel ca si cu Fox-ul numai ca ma las foarte putin mai mult pe lanseta cand dau cu spombul decat cu Fox-ul, atat.
O zi buna!
PS: Arunca odata la 2 lanseuri cu apa pe tamburul de la mulineta sa eviti perucile de la textil.
Eu cred ca nu îl încarci tu cum trebuie, o lanseta de 5 lbs este extrem de greu de încărcat.Tot ce trece de 4 lbs este foarte greu de încărcat. Iar dacă ție ți se pare moale în comparație cu altele si sa nu ma înțelegi greșit se pare ca ai o mana foarte fina de detectezi diferența de la 5 la 5,5 lbs.
''Daca mintea iti este oarba ochii sunt inutili.''

Anthony Hopkins

Alex0711

Mesaj de Alex0711 »

Alexandru Mihai scrie:
Alex0711 scrie:Salut,
O zi buna!
Eu cred ca nu îl încarci tu cum trebuie, o lanseta de 5 lbs este extrem de greu de încărcat.Tot ce trece de 4 lbs este foarte greu de încărcat. Iar dacă ție ți se pare moale în comparație cu altele si sa nu ma înțelegi greșit se pare ca ai o mana foarte fina de detectezi diferența de la 5 la 5,5 lbs.

Este destul de fina mana mea :)
Crede-ma ca stiu cum sa incarc o lanseta. Aceasta este doar parerea mea.Distanta pe care am atins-o cu Fox-ul si Carp Expert-ul nu am atins-o cu Shimano Alivio Spod...Spombul incarcat la fel cu aceeasi cantitate de porumb perparat :)
Acest test l-am facut pe MV2 - in dreptul gardului fostului primar. Cunosti f. bine distanta de acolo.
Oricum eu zic ca baiatul ce a cerut pareri ar trebui sa incerce mai multe modele pana vede ce spod i se potriveste cel mai bine :0
O zi buna.
PS: Duminica pe Moara :D
Alex0711 (Calaretu Alex)
TWO CARP TEAM

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

dezavantajul alivio cx - inelele mici, dar moale nu mi se pare deloc, are chiar un blank ok. daca spodul de la carp expert pare super rigid, alivio inseamna ca e tun

dx a rezolvat problema inelelor, dar se simte putin plusul de greutate al inelelor mai mari
pentru bulgari - cx
pentru rachete/spomb - dx

deci, mai bine beastmaster
o impresie placuta mi-a facut si k-karp fusin spod de 5 lbs

fox nu am vazut

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Ce este spod-ul ?
Din experienta mea de vanzator :) combinata cu cea din pescuit am observat o gresala destul de des intalnita.
Spod-ul este vazut de multi pescari ca o rezolvare a naditului la distanta . O mare gresala din punctul meu de vedere.

Am sa incerc sa dau cateva detalii :
1. Spod-ul este o simpla lanseta , dar de putere mai mare.
2.Pentru posesorii de lansete sub 3,5 lbs , "spod" se poate considera o lanseta de 3,75 - 4 lbs . Este o alegere mult mai buna in comparatie cu trecerea directa la 5 lbs.
3.Sa incarci o lanseta nu inseamna sa "o indoi" in aruncare. Acest lucru se poate realiza foarte usor prin cresterea greutatii de aruncat. Asta nu inseamna distanta. Sa incarci o lanseta inseamna sa "o indoi" cu greutatea optima . Asta inseamna acceleratie , asta inseamna distanta.
4.Din observatiile mele , la concursurile de casting, numai cei care arunca cu fir de 0,25 peste 170m ,cu o lanseta puternica de crap ( 3,75-4 lbs ), pot scoate ceva mai bun de la o lanseta pe care scrie "spod" ( 4,5-5-5,5 lbs ) . In rest, achizitionarea sau folosirea unei astfel de lansete este inutila.

Pentru cei care considera dupa cele spuse ca un spod le este util am sa le fac si eu o recomandare : Spod-ul cel mai des intalnit in concursurile de casting si cele de pescuit de la noi ( exista pescari care deja il folosesc si ca lanseta de lucru ) ,spod-ul cu care s-a castigat concursul international de casting din Bulgaria .
Se numeste ...MTX14 :) ... cu "SPOD" dupa el . :)
http://danmitranescu.ro/205-747/LANSETE ... m-5lbs.php

P.S. Pentru cei care doresc sa incerce o astfel de lanseta , MTX14 SPOD se poate testa , fara sa fie achizitionat. Acesta ramane sfatul meu prioritar la achizitionarea oricarei lansete.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”