1. 6 lansete / echipa, un singur carlig la fiecare .(ELIMINARE)
2. Este voie cu orice nada si momeala, mai putin cea vie. Nu este voie cu arc naditor, doar feeder.
3. 3 pescari cu drepturi depline.
4. Concurentii sunt obligati sa nu prezinte la cantar pesti morti. (depunctare 30 de kg la I abatere, apoi ELIMINARE)
5. Concurentii trebuie sa manevreze cu grija crapii pe mal.(AVERTISMENT)
6. Numarul minim de saci pe care trebuie sa-l aiba o echipa este de 15. Sacii de pastrare trebuie sa fie model mare. Pestii se vor pastra cate unul in fiecare sac.
7. Sunt obligatorii monturile care sa permita eliberarea plumbului in caz de ruptura.
8. Concurentii sunt obligati sa anunte potentialii vizitatori ca nu au voie cu masina pe lac. Se pot primi vizite la stand pana la lasarea intunericului si doar pe jos.(AVERTISMENT)
9. Concurentii au voie sa circule cu masina DOAR pe timpul zilei si asta doar cu viteza redusa si fara sa deranjeze concurentii.(AVERTISMENT)
10. Concurentii sunt obligati sa trateze competitia cu sportivitate, fara urlete, scandal, muzica sau alte manifestari huliganice.(AVERTISMENT)
11. Este interzisa folosirea oricarui tip de de sonar sau barca de nadit. (ELIMINARE)
12. In cort este permis iluminatul de orice fel. In afara acestuia nu este permisa decat lanterna de cap.(AVERTISMENT)
13. Concurentii sunt rugati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final, fara chistoace de tigari , coji de seminte sau gunoaie imprastiate.
14. Toate activitatile legate de pescuit (nadit, lansat, drill) se desfasoara in zona standului, fara a deranja vecinii de pescuit.(AVERTISMENT)
15. Pe durata concursului echipele pot face o singura schimbare. Schimbarea trebuie anuntata arbitrilor de sector si consemnata in foaia de concurs.
16.Nadirea grea este permisa doar pe timpul zilei, intre orele 8 si 20. Nadirea grea inseamna aruncarea in apa a oricarei nade cu diametrul mai mare de 30 mm sau folosirea rachetei de nadit.(AVERTISMENT)
17. Echipele sunt obligate sa cantareasca toti crapii prinsi, nu este voie sa retii pestele in sac decat pana la primul cantar oficial.(AVERTISMENT)
18.Este permisa intrarea in apa doar pana la limita genunchiului.(AVERTISMENT)
ARBITRAJ
A.Se fac 3 cantariri pe zi, dimineata incepand cu ora 8.00, la ora 12 si seara incepand cu ora 18.
B.La aceste cantariri un vecin de stand este OBLIGAT sa participle
Exceptie face cazul cand un concurent a prins o captura mai mare de 15 kg .Atunci se pot face si cantariri intre cantarele oficiale.Noaptea nu se fac cantariri, sub niciun motiv .
C.Nu se pot face cantariri si intre cantarele oficiale
D.Chiar si in timpul cantarelor oficiale, concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatiilor de pescuit in defavoarea cantaririi crapilor.
E.Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul, sa SE AUTOSESIZEZE cand este cazul si sa noteze avertismentele in foaia de arbitraj.
In cazul in care apar neintelegeri intre doi concurenti vecini (referitoare la zona de pescuit) cel care ia decizia finala este arbitrul sef, care va hotari locul amplasarii markerului .
F.Contestatiile pot fi aduse la cunostiinta arbitrului principal DOAR in scris si in cel mult 1 ora de la consumarea faptei, asta in cazul in care arbitrul nu se autosesizeaza.. Orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in seama. La o contestatie scrisa se depune o garantie de 100 RON. In cazul in care contestatia se dovedeste indreptatita, echipa primeste garantia inapoi.
ATENTIONARE
I.Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie, a minciocului ecologic, a celor 15 saci mari obligatorii, a sprayului dezifectant precum si a monturiilor care sa permita eliberarea rapida a crapului in caz de ruptura. Echipele care nu corespund vor incepe concursul mai tarziu, cand vor remedia situatia.
II.Se puncteaza crapul romanesc, crapul oglinda si tenul, de minim 5 kg.
SANCTIUNI
Incalcarea punctelor 5, 8,9, 10, 12, 14 , 16 si 17 din regulament atrage dupa sine un AVERTISMENT (la a doua incalcare a unuia din punctele de mai sus se dicteaza depunctarea cu cel mai mare crap prins de echipa respectiva, iar la a treia eliminarea echipei din concurs)
Incalcarea punctelor 1 si 11 atrage dupa sine ELIMINAREA DIRECTA din concurs.
Ma bucur de decizia ta de a puncta de la 5 kg...
In rest totul este ok....
Dupa Senior Cup (care in opinia mea este cel mai tare concurs de crap din Romania) mai mult ca sigur o sa conteze alegerea standurilor de concurs mai ales ca Vaci 1 a fost locul care a scos din concurs toti concurentii care au avut ghinionul sa-l traga (vezi Vladeanu si ceilalti).
Gorganul la fel..trebuie "rupt" in doua sau scos...Pontonul 1 si 2 delimitat mai spre stanga.
Sunt convins ca vei alege cele mai bune solutii.
1.David Viorel-David Nicu
2.Serbaniuc Tudor
3.Vali Bonto
4.Tata Nitu
5.Andrei Ionita
6.Iorgos-Dan Centru
7.Gaoaza
8.Ghita
9.Vlad Parfene
10.Darius Handrea
11.Vali Martoiu
12.Gica Galita
13.George Slave
14.Marius-Targoviste
15.Vaju Ioan
16.Cezar Radu
17.Victor Ilie
18.Cezar Bibu
19.Marcel Niculae
20.Buzatu-Craiova
21.Bora Burak
22.Valer-George-Iulian
23.Dan Pop Coman
24.Nini Horn
Lista completa. Pana pe 1 august echipele care nu au achitat integral sunt rugate sa o faca, altfel locul poate fi achizitionat de echipele in asteptare....
Am si eu 2 propuneri, legate de regulament. Decideti voi dc sunt oportune..
1. Cum se puncteaza si tenul, as propune cintarirea imediata de la 10 kg pentru ten.
2. Drillul sa se faca din stand iar intrarea in apa doar pina la nivelul genunchilor, in caz contrar avertisment ,dar nu simplu, ci cu - cite kg vreti voi, si la a doua eliminare.
1. Ok, sunt de acord. Dar mai trebuie cativa arbitrii suplimentari, ceea ce inseamna marirea taxei....
2.Da, drilul se va face din stand, iar in apa se va intra DOAR pana la genunchi.
Dupa Crapmania, mi-am zis ca nu voi mai participa decat la concursuri organizate pe Tancabesti. De Senior Trophy, am fost super incantat. La Open mi se pare super ok regulamentul . Doar de ten imi este frica, pt. depunctarea, dupa care eliminarea, in cazul in care ne moare un peste s-au 2. La crap e foarte ok, eliminarea si de la primul peste mort. De ten imi este frica pt. ca am patit si am vazut teni care au murit instantaneu in momentul in care au fost scosi pe mal fara ca pescarul sa aiba vreo vina.
O sugestie, pentru ca si eu ma lovesc de aceeasi problema acum. Pe Tancabesti, am observat de-a lungul anilor ca tenul trage extrem de rar noaptea. Probabil asa este specificul baltii, probabil somnul reprezinta un pericol major, fiind foarte activ noaptea. Cert este ca nu e nevoie de cantar noaptea la ten decat in cazuri, repet, foarte rare. Ziua se poate cantari oricand stabiliti dar tot din experienta Tancabestiului, am constatat ca este destul de rezistent, exemplarele prinse pana acum fiind foarte robuste si sanatoase. Nu stiu daca a murit vreun ten in competitiile de pana acum fara sa fie lovit zdravan. La mal apa este destul de adanca si daca aveti cativa saci moi, gen ciorap, pe care sa-i pastrati pentru ten, nu ar trebui sa va faceti griji.